22for2022

Naast mijn day zero project wil ik in 2022 ook graag wat nieuwe doelen behalen, dus maakte ik een 22 for 2022 lijst. Hieronder lees je welke 22 dingen ik bedacht heb. Poeh, het zijn er nogal wat om in 1 jaar af te gaan strepen, maar ik ga mijn best doen! Uiteraard zal ik eens in de zoveel tijd een blog erover schrijven die je dan onder de #22for2022 terug kunt vinden.

blog

een heel jaar aan weekoverzichten en 365 vragen

De eerste is niet zo heel spannend. Ik wil blijven doorgaan met weekoverzichten maken en elke dag een van de 365 vragen invullen. Ik doe het nog steeds graag en hoop weer een jaar vol te krijgen!

maak een back-up

Hier maak ik nooit tijd voor, een back-up maken van mijn hele blog. Iets wat niet lang hoeft te duren, maar wat ik wel steeds voor me uit schuif. Ook ben ik begonnen met elke post op mijn oude Tumblr account plaatsen zodat ik ze daar ook altijd nog veilig heb staan. Dat wil ik komend jaar ook afmaken en blijven bijhouden met elke nieuwe post.

een heel jaar lang dezelfde layout

Dit is er een die mogelijk heel moeilijk voor me kan worden haha. Ik kan soms best wel impulsief zijn en als ik iets in mijn hoofd heb dan doe ik daar meteen iets mee. En zo kan het nog wel eens voorkomen dat mijn blog layout 3 keer per jaar verandert. Ik ben op dit moment heel blij met mijn layout en wil het ook graag zo houden. Dus op het moment dat ik weer de kolder in mijn kop krijg en van alles wil veranderen, dit doel stopt me en laat me hopelijk tevreden zijn met wat ik heb. Want dat is gewoon goed!

het foto project afmaken

Als je me al even volgt weet je dat ik ooit het idee had om een foto project te doen. Vooral om meer te fotograferen en hopelijk ook om daardoor mooiere foto’s als resultaat te krijgen. Dat project heb ik nooit echt afgemaakt, en wil ik nu dus wel gaan doen. Het idee is om elke week een foto te hebben die past bij een van de dingen op de lijst. Of om een verzameling te maken aan foto’s.

fun

weer een adventskalender maken

Ik vond het dit jaar zo leuk om de adventskalender te maken voor demaandagnadezondag dat ik het eigenlijk elk jaar wel wil doen. En ik bedacht me dat het ook wel heel leuk is om met vriend(inn)en te doen of met een groepje… bloggers, bijvoorbeeld. Voor volgend jaar december dus alvast deze als doel, dus wie zich al heel vroeg op wil geven ; )

op vakantie gaan

Toen het idee kwam om doelen te maken was het belangrijkste vereiste dat ze haalbaar zijn, en laat deze nou erg twijfelachtig zijn of het wel kan doorgaan. Wie weet zitten we volgend jaar in een strengere lockdown en mogen vakanties niet. Misschien kan het wel. Ik wilde hem er toch op zetten, want ik wil heel graag een nieuwe omgeving ontdekken, even ergens anders zijn, inspiratie opdoen, lekker eten eten wat ik niet vaak eet en natuurlijk een fijn vakantiegevoel hebben.

naar een museum dat ik nog niet eerder bezocht

Ik ben al héél lang niet meer in een museum geweest. De laatste keer was tijdens Museumnacht Maastricht in 2019 geloof ik. Oef. Ik wil daarom mijn best doen om dit jaar in ieder geval één keer te gaan. Hoog op mijn lijstje staat Naturalis in Leiden, maar of dat haalbaar is… We gaan het zien!

nog een borduurwerkje afmaken

In 2020 maakte ik mijn eerste borduurwerkje, de geboortetegel van Lotte. Het was zo leuk om dat te maken dat ik heel graag nog een werkje maak. Er ligt al een pakket klaar, ik moet er alleen nog aan beginnen. Dat moet wel lukken toch, in een jaar tijd?

bezoek een vriendin in amsterdam

Nu Lotte er is komt het er niet zo snel meer van om weg van huis te gaan. En dan bedoel ik een nacht wegblijven, of twee. Op het moment kan ik me dat niet eens voorstellen. Het is heel dubbel, want het lijkt me heel heel fijn om weer eens een weekendje op bezoek te gaan bij een vriendin in Amsterdam, maar het lijkt me ook moeilijk om dan een weekend niet bij Lotte te zijn. Toch zet ik het op mijn lijst, want ik wil wel proberen of het lukt komend jaar.

klusjes

het kantoor/atelier opruimen

Dit is een doel waar ik heel graag mee aan de slag wil, maar het vergt nogal wat stappen. Daardoor is het tot nu toe nog niet gelukt om eraan te beginnen. Ik moet eerst opruimen en uitzoeken wat er weg mag. Dan moeten we naar het milieupark om de dingen waar niemand meer iets mee kan weg te brengen en een ander deel kan naar de kringloop. Het is absoluut een haalbaar doel, maar ik schuif het steeds voor me uit omdat ik mijn vrije tijd liever aan andere dingen besteed.

de schuur opruimen

Eigenlijk hetzelfde als het doel hierboven, iets waar we al aan begonnen zijn maar niet helemaal hebben afgemaakt. Het resultaat is dat we de spullen die weg mochten na het opruimen nog steeds in de schuur hebben staan. Komend jaar wil ik het afmaken, want stel dat we ooit een huis hebben, dan is het fijn als alle ballast weg is!

mijn hele adresboek voorzien van foto’s

Ik vind het handig om snel te kunnen zien wie me belt en wil daarom mijn hele adresboek voorzien van foto’s.

een persoonlijk menu boekje printen

Dit doel bedacht ik omdat we elke week met dezelfde eet keuzes zitten. Het zit namelijk zo… we eten elke dag vrij laat. Eerst gaat Lotte naar bed en dan moet er nog gekookt worden. Avondeten moet dus het liefst snel klaar zijn anders blijft er helemaal geen avond over. Snel en makkelijk koken is daarom wel een must. Maar, we blijven een beetje in dezelfde recepten hangen. Dus wilde ik een keer wat werk steken in recepten uitzoeken en een boekje daarvan printen. Dan kunnen we elke dag snel bladeren en iets uitzoeken en hebben we meer keus dan nu.

self/improvement

de perfecte moisteriser

Wat een gek doel is dit eigenlijk hè haha. Maar dit is iets waar ik al jaren mee bezig ben – of eigenlijk juist niet want ik stel het steeds maar uit – maar wat ik wel HEEL graag achter de rug wil hebben. Want ik heb dus stiekem een hekel aan een dagcrème zoeken. Er zijn er zoveel en ik heb niet de makkelijkste huid. Daarbij heb ik ook echt geen zin om veel verschillende dingen te gaan uitproberen en geld aan uit te geven en heb ik nogal wat eisen (vegan, niet op dieren getest, liever geen potje, wil de crème niet op de huid voelen en SPF is een must). Veel crèmes vallen dan al af en de perfecte heb ik nog niet gevonden. Het is een doel waar ik mezelf echt toe moet gaan zetten, want nu ik erover schrijf, heb ik er al écht geen zin in. Maar ik ga zo zo blij zijn als ik er een heb!

iets voor een goed doel doen

Deze heb ik expres heel breed gehouden, want eigenlijk maakt het niet zoveel uit wát het is. Het gaat me er vooral om dat ik iets voor iemand die het nodig heeft kan betekenen. Nog even nadenken wat leuk is om te gaan doen, of ik wacht gewoon af en zie wel of er toevallig iets langskomt waar ik op dat moment spontaan iets kan doen.

koffie minderen

Ik ben al begonnen met het minderen van koffie drinken, want ik kreeg er steeds vaker maagzuur van. De meeste dagen zit ik op een kop in de ochtend en heel af en toe komt er nog een tweede. Maar dat is echt het maximale. Dit wil ik in 2022 zo doorzetten.

niet te laat naar bed

Ik sta elke dag om 06:15 op, behalve op zaterdag want dan sta ik om 05:30 op. Ik ben inmiddels redelijk gewend aan dit ritme en ook Lotte kan het tegenwoordig best goed volhouden om tot dan te slapen. Ondanks dat ik het volhoud om zo vroeg op te staan en niet ál te moe ben, wil ik toch graag iets eerder naar bed. Want dat ik het volhoud, betekent niet dat de moeheid me soms niet langzaam sloopt. Op sommige dagen lig ik er tussen 22:00 en 22:30 in, op andere dagen pas om 23:00 uur. En dat voel ik wel als dat meer dan een dag achter elkaar gebeurd. Het lijkt me dus een stuk beter om gewoon netjes rond 10 erin te liggen.

veel meer naar buiten

Laatst las ik per toeval iets over de 1000 hours outside challenge en daar stond dat kinderen éigenlijk 4-6 uur per dag buiten moeten zijn. Bijna niet haalbaar toch, als ze naar de opvang of school moeten. En ook als ze thuis zijn is dat heel veel. Ik houd het daarom een stuk kleiner ; ) Meer met Lotte naar buiten om te wandelen en proberen elke dag minstens 30-60 min buiten te zijn in de herfst en winter en 1 – 2 uur in de lente en zomer.

eerst tweedehands kiezen

Het gaat me de laatste tijd een stuk makkelijker af, meer tweedehands shoppen. Ik wil dit nog meer gaan doen. Voor kleding, schoenen maar ook speelgoed en andere dingen. Ik hoop dat het ooit een tweede natuur wordt om eerst tweedehands proberen te shoppen voordat ik winkels probeer.

meer sparen

Wat ik heel graag zou willen is meer sparen, want dat kunnen we altijd goed gebruiken mochten we ooit een huis kunnen kopen. Ik wil daarom komend jaar zuiniger proberen te leven, misschien wel met een Notion budget template werken zodat ik meer op het oog heb wat ik kan sparen en zodat ik gemotiveerd wordt en blijf om geld opzij te zetten.

stoppen met nagelbijten

Ik weet niet of ik er al eens over geschreven heb, maar ik heb heel lang nagel gebeten. Heel lang! Van kinds af aan tot mijn 30e ongeveer. Ik heb er ook enorm veel moeite moeten doen om er vanaf te komen. En helaas ben ik er per ongeluk mee begonnen rond de kraamweek. Ik had toen lange nagels en kraste ieniemienie Lotte er soms per ongeluk mee. Dat wilde ik niet, dus knipte ik ze wat korter. En toen is het nagelbijten weer begonnen, potverdorie! Nu is het dus weer heel lastig om ermee te stoppen, want eenmaal kort is het heel verleidelijk om ze zo te houden. Omdat ik er heel graag vanaf wil hoop ik dat het komend jaar gaat lukken om er blijvend mee te stoppen.

ontspannen

Onderzoek doen en een lijstje maken van dingen die me laten ontspannen, met grote en kleine dingen erop. En elke week een van die dingen doen.