gelezen: the happiness project

Gretchen Rubin schreef het boek The Happiness Project nadat ze een openbaring had op een zeer onwaarschijnlijke plaats: in het openbaar vervoer. Ze realiseerde zich: ‘De dagen zijn lang, maar de jaren zijn kort. De tijd gaat door, maar ik focus me niet genoeg op de dingen die er echt toe doen.’

Het was tijd om daar verandering in te brengen, en dat deed ze door middel van een studie van een jaar lang: streven naar geluk! Een jaar lang bekijkt ze iedere maand een ander gebied in haar leven om uitgebreid onderzoek te doen naar de dingen die worden verondersteld om ons gelukkig te maken. Van haar fysieke gesteldheid (slaap genoeg) tot haar huwelijk (zoen elke avond), ouderschap (ga wekelijks op avontuur) en een heleboel andere gebieden. De uitkomsten van haar onderzoek deelt ze in het boek.

One of the best ways to make yourself happy is to make other people happy. One of the best ways to make other people happy is to be happy yourself.

Een boek wat je absoluut aan het denken zet over je eigen geluk. Ze breekt ieder gebied in stukjes, analyseert haar gedrag en denkt erover na hoe ze dit beter kan aanpakken. Met als resultaat: meer geluk! Ik weet niet of ik het met alles eens ben wat Gretchen heeft geschreven, iedereen heeft zo zijn eigen stijl en karakter in hoe je dingen doet en aanpakt en waar je je fijn bij voelt. Toch zitten er wel degelijk eye-openers in dit boek waar iedereen iets aan kan hebben.

dit vind je misschien ook leuk:  art inc.

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *