gelezen: wildflower

Actrice Drew Barrymore wilde al jaren een boek schrijven. Dat is haar nu eindelijk gelukt! Het boek bestaat uit korte verhalen uit haar leven. Ze kijkt terug op de avonturen, moeilijkheden en geweldige ervaringen die ze meegemaakt heeft.

Verhalen over haar jeugd; hoe haar ouders waren, dat ze op haar veertiende al op zichzelf ging en hoe het haar heeft gevormd tot de persoon die ze nu is. Met een vriendin op spontane road trip gaan en met de gehuurde camper vast komen te zitten in een benzinestation (letterlijk vast in het dak). En het mooiste hoofdstuk gaat over haar dochter Olive. Ze schrijft over de uitdagingen in het moederschap die ze heeft overwonnen. Maar ook spreekt ze Olive toe; over hoe mooi en eigenzinnig haar karakter is, hoe ze zich in heel veel dingen zelf terug ziet, en natuurlijk een hele hoop liefdevolle en bemoedigende woorden.

There’s something liberating about not pretending. Dare to embarrass yourself. Risk.

Een leuk boek om te lezen, vooral omdat ieder hoofdstuk een verhaal bevat met een heel ander thema. Niet ieder verhaal is even interessant, maar in het algemeen heb ik erg genoten van het boek. In een aantal verhalen herkende ik dingen van mezelf en was het fijn om de kijk van een ander erover te lezen. De verhalen over ouderschap waren leerzaam en voor iemand zonder kinderen ook leuk om te lezen. Een leuk boek dus!

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *