bullet journal tips

Een bullet journal is een agenda, to-do lijst en dagboek in een. Maar hoe gebruik je het nou op een handige manier? Dit heb ik in een maand bujo-en ondervonden…

Maak er een ritueel van

Een bullet journal beginnen is niet zo moeilijk, maar het volhouden om dagelijks erin te schrijven kan soms een uitdaging zijn. Vooral op de drukkere dagen. Ik heb gemerkt dat je het jezelf gemakkelijk kunt maken door er een ritueel van te maken. Zo kun je een paar minuten in de avond of ochtend nemen om je journal in te vullen. Ik prefereer zelf 10 minuten schrijven in de ochtend, met mijn kopje koffie naast me, voordat ik de deur uit ga. De kans is zo groter dat je een gewoonte creëert die makkelijk vol te houden is.

Track alleen nuttige dingen

Voordat je heel enthousiast een half boekje vol lijstjes vol gaat schrijven, is het goed om te bedenken wat je nu echt belangrijk vindt om bij te houden. Een bullet journal is gemaakt om op een snelle manier overzicht te krijgen in je leven en dagelijkse bezigheden. Met teveel minder belangrijke dingen in je spreads wordt het juist onoverzichtelijk en kost het je veel tijd. Ga dus na wat essentieel is om bij te houden en op welke punten je nog wil groeien en verbeteren.

Experimenteer

Wanneer je net begint met een bullet journal, ben je waarschijnlijk nog op zoek naar wat het beste voor je werkt. Je eerste maandelijkse spread is een uitprobeersel. Naarmate je een aantal dagen ingevuld hebt, merk je vanzelf of deze spread goed voor je werkt, of dat je het volgende maand toch nog wat gaat aanpassen. Probeer er de eerste tijd dus vooral op los!

Kijk naar hoe anderen het doen Wil je je spreads nog handiger maken, dan is het leuk om eens te snuffelen in bujo’s van anderen. Op internet kun je een hoop vinden, en ook zijn er een heleboel groepen te vinden waar er spreads gedeeld worden. Zelf vind ik het leuk om in de Facebook groep Minimalist Bullet Journals te snuffelen. 

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *