inspiratie

Inspiratie is essentieel voor mij om creatief te zijn. Maar waar komt het vandaan? 

Naar muziek luisteren is mijn belangrijkste bron van inspiratie. Zodra ik muziek hoor, wordt ik getransporteerd naar mijn eigen wereld. Als ik geluk heb, kom ik in een flow en kan ik me volledig focussen om maken. 

In de natuur wandelen is een van mijn favoriete dingen om inspiratie op te doen. Er kan niks op tegen buiten zijn en frisse lucht inademen. Ik hou heel erg van wandelen en het maakt niet uit of het zonnig, mistig of koud is buiten. Het heeft allemaal wel wat. Soms mediteer ik als ik wandel, andere keren luister ik muziek. Altijd kom ik weer thuis met een leeg en fris hoofd.

In mijn journal schrijven helpt om alles wat in mijn hoofd zit eruit op papier te krijgen. Op de dagen dat het moeilijk is om te beginnen, pak ik mijn journal erbij om eerst alles daarin te dumpen zodat ik met een leeg en fris hoofd kan beginnen. 

Dagdromen helpt heel goed! Ik hou enorm van lange bus of treinreizen om mijn gedachten hun gang te laten gaan. 

Een trip maken of op vakantie gaan heeft de meeste impact wat betreft nieuwe inspiratie vinden. Het helpt heel erg om een nieuwe omgeving, gebouwen en cultuur te zien. Het zijn ervaringen die je anders thuis niet meemaakt. 

Een museum bezoeken om geïnspireerd te raken door andere kunstenaars. Ik hou ervan om uren naar het werk van anderen te kijken. Om te zien hoe ze iets maken, door wie of wat zijn geïnspireerd raken en door welk proces ze gaan. 

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *