printen in laagjes

Tijdens mijn ochtendwandeling vandaag zag ik een heleboel vogels. Zwaluwen die naar hun nest vlogen en eenden die onder water doken. Het inspireerde me om aan een nieuwe serie te beginnen, vogels. 

image

Als je ooit wel eens hebt willen zien hoe ik de meerkleurige stempels maak, hier een foto om het uit te leggen. 

Het begint uiteraard met een tekening. Het eerste wat ik daarna doe, is de outline uitsnijden. Dan gebruik ik de tekening opnieuw om de kleurvlakken te verdelen. Hier maak ik dan op een tweede rubberblok de kleurenprint van. Soms heb ik voor één print wel 3, 4 of meer verschillende stempels nodig om de kleur goed te krijgen. 

Om de kleuren te faden mix ik de stempelinkt op de stempel door elkaar. Het is erg leuk om meerkleurige stempels te maken, want elke fade is elke keer weer anders. Dat maakt ze uniek! 

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *