training week 2

De tweede trainingsweek was de eerste week met drie trainingsdagen. Ik had mijn eerste wandeling in de regen en dat zorgde voor hele mooi mist!

Week 2

Dag 1: 45 min normaal tempo
Dag 2: 30 min hoog tempo
Dag 3: 120 min normaal tempo

De eerste training van de week deed ik samen met mijn moeder. Het was fijn om even niet op mijn horloge of Endomondo te kijken, maar gewoon voor de lol te wandelen.

Voor de training op hoog tempo vond ik een fijne geasfalteerde weg waar het rustig is. Dit wordt waarschijnlijk mijn go to plek om alle trainingen op tempo te doen. 

image

Die zondag had ik een lange wandeling gepland. Het weerbericht vertelde me al dat het de hele ochtend zou gaan regenen. Door andere plannen die dag, moest ik wel in de ochtend gaan. Een goed moment om mijn nieuwe wandelbroek uit te proberen en te zien of mijn schoenen en regenjas ook echt waterproof zijn. 

Ik wandelde 11km in 2:15uur. De eerste 9km bleef ik gelukkig droog. Maar helaas begon daarna het water heel langzaam door mijn broek te sijpelen bij de knieën. Mijn wandelschoenen – Keen Terradora Mid – bleven redelijk droog door de regen zelf. Wat er uiteindelijk voor zorgde dat er iets doorheen kwam, was door nat gras lopen. Ik denk dat de combinatie regen en 2 uur door nat gras lopen er voor zorgde dat ze het uiteindelijk door lieten. Het was ff wat minder, maar niet zo onaangenaam dat het niet meer ging. Thuis kwam ik er ook achter dat mijn regenjas bij de naden op mijn schouders wat had doorgelaten. Dat heb ik onderweg niet eens gemerkt. Wel nat geworden dus, maar had allemaal veel erger gekund! 

Ik was ook erg benieuwd wat ik ervan zou vinden, zo lang door de regen lopen. Het is heel anders dan wandelen met fijn weer. Je kunt niet zo makkelijk om je heen kijken, want dan komt de regen in je gezicht (koud). Ik keen ook vooral veel naar beneden, waar ik liep om niet uit te glijden. Ik kan me wel voorstellen dat er dagen zullen zijn, dat ik het minder leuk ga vinden om door de regen te lopen. Daar heb je echt niet altijd zin in. 

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *