training week 5

De vijfde trainingsweek is alweer voorbij. Wat gaat dat snel! Ik ben nu op de helft van de voorbereidingsfase. Over vier weken rond ik deze af en dan start de interval fase. 

Week 5

Dag 1: 180 min normaal tempo
Dag 2: 60 min normaal tempo 
Dag 3: 120 min normaal tempo

image

Op maandag begon mijn week met een lange wandeling van week 4. Deze heb ik doorgeschoven van het weekend, want ik was te kapot. Dat bleek een heel goed idee te zijn, want het ging goed en was lekker zonnig deze ochtend. 

Ik probeerde voor het eerste Flo’s camelbak uit, zodat ik niet steeds hoefde rond te lopen met een fles in mijn hand, of elke keer mijn tas af moest doen wanneer ik wilde drinken. Wat een verademing! Voor de 3+ uur durende wandelingen gaat deze vanaf nu altijd mee! 

image

Iets wat me altijd mateloos irriteert wanneer ik wandel is al die rotzooi overal. Ik kwam zeker 6 plekken tegen vandaag waar wel iets op de grond gegooid was. Vaak op plekken waar er geen vuilnisbakken waren, maar dan nog.. hoe moeilijk is het om het even in je tas te stoppen en later weg te gooien?! 

image

Iedereen die langere wandelingen maakt kent het probleem vast wel dat je op een gegeven moment naar de wc moet. Dat is mij vaker dan één keer gebeurd ; ) Dus ik kocht een plastuit! Hij is herbruikbaar en eco friendly. In de gebruiksaanwijzing stond dat je het best thuis even kan proberen voordat je ermee aan de slag gaat buiten, om er zeker van te zijn dat je niet nat wordt ; ) Dat ga ik dan ook eerst maar eens doen voordat ik hem buiten gebruik. 

image

Op woensdag was ik blij dat ik weer een wandeling kon maken. De dag erna kreeg ik helaas last van mijn voet. Bij de bal van mijn voet voelde het alsof ik op mijn bot liep, vrij pijnlijk! Ik plande een afspraak bij de osteopaat. Hopelijk kan er wat aan gedaan worden en gaat het mijn training niet teveel beïnvloeden! 

image

Op zaterdag wandelde ik 120 min. Ik ging naar het bos op de Gulperberg, langs de golfbaan. Ik had geluk die dag, want het weerbericht zag er helemaal niet goed uit! Toch droog gebleven. Ik kwam die dag heel veel diertjes tegen. Een beetle, slak, bijen, kippen en koeien. 

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *