emotional wellbeing

De laatste tijd probeer ik zoveel mogelijk te focussen op mijn emotional wellbeing. Door onder andere wat dingen in mijn sport routine te veranderen en nieuwe dingen toe te voegen. 

Het eerste wat ik graag wilde veranderen, is meer stretchen toevoegen om mijn lichaam flexibel te houden. Sinds ik bij de osteopaat geweest ben, heb ik gemerkt dat mijn heupen een stuk minder flexibel zijn geworden. Ik probeer daarom nu wat vaker stretch oefeningen van Yoga with Adriene te doen. Voordat ik daar aan begin, mediteer ik 5-10 minuten en steek hierbij een lekkere kaars aan. Als je het hebt over time management, dan is dit een fijn trucje om zo toch je meditatie moment in de dag te krijgen. Iets waar ik altijd mee struggle.

Het tweede wat ik wil veranderen is een gewichtstraining routine. Ik heb me nog niet zo lang geleden aangemeld bij de sportschool. Daar hebben ze de optie om je lichaam te meten en een persoonlijke sport routine te maken. Wat voor mij interessant is, is mijn benen en core sterker maken voor het wandelen. Dat is waar ik me vooral op ga focussen. Over een paar weken zullen we zien of daar goede resultaten uitkomen en of het iets is wat ik wil blijven doen. Een van de dingen die de osteo ook vertelde, en wat ook de aanleiding is voor deze post… is dat ik beter kan stoppen met koffie drinken en een emotionele outlet moet vinden. Hij heeft mijn lichaam onderzocht en daar kwam uit dat dit bij mij een groot effect kan hebben op hoe mijn lichaam (ver)werkt. Wanneer ik overbelast – door koffie te drinken of dingen er niet uit te laten – uit zich dit bij mij in mijn nek en schouders. Alles gaat vastzitten, steeds meer en meer. En uiteindelijk krijg ik hoofdpijn. Ik ben dus op zoek gegaan naar een manier om hier iets aan te doen, en probeer nu de app Journey. Ik hoop regelmatig wat erin te schrijven om zo mijn hoofd leeg te maken. 

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *