no buy winter

Deze winter heb ik mezelf een aantal doelen gesteld. Het eerste doel is een no buy winter. Dat betekent dat ik tot januari niets nieuws ga kopen! 

Wat wel geoorloofd is om te kopen, is eten (natuurlijk). En ik maak ook een uitzondering voor cosmetica (alleen wat ik echt nodig heb). Al het andere dat ik niet nodig heb om te overleven, zoals kleding, een nieuw boek of dat kopje thee onderweg… ga ik dus ook niet kopen. 

Waarom doe ik dit eigenlijk?

• Het doel van de challenge is in de eerste plaats om geld te besparen. Komende maanden gaat het wat krapper worden met mijn inkomen, en dat betekent dat ik zuiniger aan moet gaan doen. Maar ook om anders na te denken over alles wat ik op dagelijkse basis koop, en of ik het ook echt wel nodig heb. 

• Ik hoop uiteindelijk een andere mindset te krijgen over kopen in het algemeen. Om een andere kijk te krijgen over ‘wat echt nodig is’. 

• Nu ben ik niet iemand die regelmatig de stad in gaat voor nieuwe kleding. Maar ik merk wel, dat áls ik iets voor mezelf koop, ik makkelijk in een ‘shopping mood’ kom. Ik kan dan makkelijk nog 1-2 dingen extra kopen die ik niet perse nodig heb, alleen maar omdat ik in de stad rondloop en iets zie. 

• Niets willen en nodig hebben geeft zoveel rust! Ik kan niet wachten om uit die ‘state of mind’ te komen die nu voor zoveel mensen geldt in de maatschappij… Hebben hebben hebben! 

• Naast geld besparen gaat het ook tijd besparen. Ik hoef niet naar de stad en hoef ook niet eindeloos door webshops te scrollen. 

Natuurlijk ga ik jullie up to date houden over hoe het gaat. Of het me wel lukt, en hoe moeilijk het me afgaat.

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *