declutter winter

Zoals je wellicht al gelezen hebt, ik ben begonnen met een no buy challenge deze winter. Het doel ervan is om tot januari niets nieuws te kopen. Een tweede challenge waar ik nu mee ga starten – en die goed aansluit bij de no buy – is de de-clutter challenge; elke week 5 dingen wegdoen die ik niet meer gebruik. 

Ik kan niet zeggen dat ik een hoarder of verzamelaar ben, want ik kan nou eenmaal niet zo goed tegen zooi in huis. Wanneer mijn huis volgepropt staat met dingen die ik niet gebruik, raakt ook mijn hoofd uiteindelijk vol. Nu is het niet zo dat we zeer minimalistisch leven met een bijna leeg huis… dat niet. We hebben bijvoorbeeld wel een boekenkast die vol staat met boeken, planten en andere kleine ‘zooitjes’. Zolang het zich beperkt tot kleine stukken in huis, is het voor mij te doen. 

Vorig jaar zijn we verhuisd en heb ik een heleboel van mijn spullen al uit kunnen sorteren. Er ging veel niet eens meer mee, heerlijk was dat. Toch is er nog steeds ruimte voor verbetering. Want ook al denk je dat je alleen de nodige spullen meeneemt na zo’n verhuis de-clutter, toch komen er altijd weer dingen uit de verhuisdozen die je in het nieuwe huis niet meer gebruikt. 

Vanaf november start ik met mijn de-clutter challenge. Hierbij doe ik elke week 5 items weg. Dit zijn dingen die ik niet (meer) gebruik, die ik vervangen heb door iets nieuws/anders, die stuk zijn gegaan of die ik zelfs nog nooit heb gebruikt. 

Er worden twee stapels gemaakt van de spullen die weg gaan. Een stapel met dingen die nog steeds bruikbaar zijn. Voor deze spullen vraag ik eerst in mijn omgeving of iemand ze wil ruilen of hebben. Mocht dat niet zo zijn, dan gaan ze naar de kringloop. De dingen waar echt niemand meer iets mee kan, gaan het vuilnis in. 

Over een tijdje natuurlijk een update hierover! 

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *