plorkie de poes

Deze post is geschreven in loving memory of Plorkie de poes. Plorkie is afgelopen jaar overleden, zo sip! Ik volg haar online al een tijdje en vond het altijd zo leuk om haar voorbij te zien komen. Toen ik het nieuws hoorde wist ik dat ik iets wilde maken om haar te herinneren. Dus ik maakte een stempelportret voor haar eigenaar.  

image

Hier kun je zien hoe het er van schets tot stempel aan toe gaat. Ik begin met tekenen en probeer alles in de tekening te vangen die speciaal zijn aan Plorkie. Plorkie had twee verschillende ogen die haar erg typeerden. En haar snorharen gingen alle kanten op (cute). Deze dingen maken dat het eindresultaat zo dicht als mogelijk bij de echte poes komt! 

image

De tweede schets maak ik om te laten zien hoe het eruit gaat zien als stempel. Door de tekening wat meer in te kleuren kun je beter zien hoe het eindresultaat gaat worden. 

image

Als ik blij ben met een van de schetsen kan ik beginnen met uitsnijden. Dan eerst nog beslissen of ik alleen een outline wil, zwarte vlakken of toch voor kleur ga. 

image

Voor Plorkie ben ik voor kleur gegaan. Dit betekent dat ik twee aparte stempels moet maken. Een voor de outline en een voor de kleur. Blij met het eindresultaat! Mocht je een keer een verzoekje hebben voor een huisdier, laat het me weten. Ik maak ze graag en kan alle oefening gebruiken. 

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *