mood tracking

Dit jaar ben ik een nieuw experiment gestart. Ik ben mijn dagelijkse mood aan het tracken met Daylio. Lees verder om te zien hoe dat tot nu toe ging!

image

Hoe werkt de app?

In de app kun je elke dag je mood toevoegen door op de emoticon te klikken die op dat moment het beste pas. De standaard moods die erin staan zijn: rad, good, meh, bad, awful. Maar, je kunt ze zelf aanpassen met bijpassende namen en emoticons. 

Ik heb ze aangepast en er een heleboel toegevoegd:  lovely, amazing, good, chilled, productive, happy, okay, meh, grumpy, exhausted, angry, overwhelmed, sick en awful. Ik wilde namelijk wat preciezer tracken. 

image

Als tweede item kun je activiteiten toevoegen. Er staan er al een heleboel in de app, maar ook hier kun je weer je eigen activiteit toevoegen. Er zijn enorm veel emoticons om uit te kiezen. Wat ik ook handig vond, is dat je ze per groep kunt groeperen. 

Ik heb de volgende aangemaakt: work, fluusje time (time with my love), friends, family, fun, netflix, me-time, meditation, relaxing, blog, journalling, early sleep, reading, healthy food, creative, hiking, sport, pooped, energetic, cloudy mind, clear mind, restless. 

Ik wil niet alleen mijn activiteiten tracken, maar ook de correlatie zien tussen mijn energieleven en hoe mijn hoofd zich die dag voelt. Dan wordt het echt interessant!  

En dan het leukste! 

En dan het leukste gedeelte, je krijg een gedetailleerd overzicht waarbij je alles in kleurrijke charts kunt zien. 

image

This is the overview you see of your week and the moods you’ve added.

image

This is the monthly overview with top moods on the left and the calendar view on the right. 

image

The monthly overview in a chart.

image

Hier kun je goed zien welke activiteiten het vaakst gebeuren tijdens een specifieke mood. 

Wat is zo fijn aan de app?

• Alle moods die je trackt hebben aangepaste emoticons en kleur codes. Je kunt ze helemaal naar eigen smaak customizen. 

• De gekleurde statistieken zijn de droom van elk analytisch persoon. Het is allemaal makkelijk te lezen omdat het zo visueel is.

• Je kunt verschillende dingen zien: de beste dag van de week, hoe vaak je een activiteit deed die maand en ook de correlatie tussen activiteit en mood.

• De app is erg minimalistisch (fijn!) en makkelijk om te gebruiken en lezen.

• Je kunt je eigen doelen toevoegen (in de gratis versie 1 goal, in de betaalde veel meer). Hierbij kun je notificaties aanzetten zodat je ze niet vergeet uit te voeren.

Wat heb ik er tot nu toe uitgehaald?

Ik was vooral benieuwd naar mijn moods en vroeg me af of ze echt zo slecht waren als ik dacht. Blijkt dus van niet! Ik blijk best een heel vrolijk meisje te zijn, wat zo af en toe een mindere dag heeft. Maar lang niet zo vaak als dat ik van te voren dacht. 

Wat ik ook leuk vond om te zien, is hoeveel tijd ik besteed aan verschillende activiteiten. Ik maakte een groep ‘wellbeing’ met activiteiten als ‘clear mind’,  ‘cloudy mind’, ‘pooped’ en ‘restless’ en vond het interessant om te zien hoeveel dagen ik me zo voelde. En ook om te zien hoe dit mijn mood weer beinvloedde. Zo kon ik makkelijk zien welke activiteiten mijn energie omlaag haalde en kon ik actie ondernemen om ze aan te passen of niet meer te doen. 

image

Coolste feature: year in pixels. Kan niet wachten om dit helemaal vol te zien! 

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *