oefen dankbaarheid

Volgens researchers van Harvard Medical School; “zorgt dankbaarheid ervoor dat mensen meer positieve emoties hebben, laat het mensen meer genieten van goede ervaringen, verbetert het de gezondheid en bouwen mensen gezonde relaties op’. Ik ben de app Grateful nu een tijdje aan het gebruiken om elke dag op te schrijven waar ik dankbaar voor ben. 

image

Met de app Grateful: A Gratitude Journal is het heel makkelijk om elke dag iets te schrijven. De app geeft je elke dag een vraag. Bijvoorbeeld: ‘wat maakte je vandaag aan het lachen’ of ‘wat helpt je om door te gaan’. Je kunt ook zelf vragen bedenken en tags en foto’s toevoegen.

Ik gebruik het graag om elke avond een paar minuutjes voor mezelf te hebben en te reflecteren op de dag. Om zo de fijne momenten van de dag eruit te pikken. En mezelf te trainen om ze makkelijker te zien, zodat het meer een automatisme wordt. Ik wil deze momenten onthouden en echt meemaken, in het moment zijn. Want het is echt waar wat ze zeggen, hoe ouder je wordt hoe sneller alles gaat. Het gaat allemaal zo snel, dat ik soms vergeet om even stil te staan en te genieten! 

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *