03.2020

Maart was een hele gekke maand! Ik werkte opeens thuis in plaats van in de winkel en deed heel veel video calls. Het was een maand waarin ik zocht naar een nieuwe routine, met meer yoga en qi gong. Ik maakte weer eens portretstempels en vulde mijn stempel schetsboek. En ik deed mee aan March Meet The Maker! 

image

Maart begon met intense rugpijn! Oef, ik zat opeens compleet vast en strompelde als een oud vrouwtje rond. Nog nooit zo heftig meegemaakt! Het duurde een aantal dagen stretchen voordat het weer weg was. Maar gelukkig was het daarna helemaal over. Ik ben nog nooit zo blij geweest om mijn benen op te kunnen tillen als een normaal persoon van mijn leeftijd. De Himalaya parfum kwam aan in de winkel en ik kon het niet laten om er een mee te nemen, lievelingsgeur! Ik was zo blij om weer wat meer zon te zien! Dat maakt het tochtje naar werk een stuk aangenamen. 

image

Een vriendin vroeg me stempel portretten van haar hele familie te maken. Ik hou ervan om stempel portretten te maken, want het is zo leuk om te doen! Mijn experiment met eerder slapen begon te werken, mijn horloge vertelde me steeds vaker dat mijn nachtrust stukken beter was. Joepie!

image

In februari maakte ik deze motten en ik besloot dat ik ze in het groot aan de muur wilde. De vrolijke kleuren zijn zo leuk om naar te kijken! Ik denk erover na om ze ook om te toveren tot kaarten en t-shirts. 

image

Meer zon! De blauwe luchten zijn er weer joepie! Op werk waren er weer wat Billy knuffels tijdens de pauze.  

image

Thuis wilde ik wat meer lente, dus haalde ik deze eucalyptus en mooie amber vaas. Ik wil elke week een klein boeketje neerzetten op de eettafel, dat maakt het zo gezellig in huis! 

image

Het tweede weekend van maart hadden we verjaardagsweekend van familie en vrienden en reisden we naar Duitsland. Onderweg maakte we een pitstop in Keulen en daar vond ik gouden Oreo’s, mijn lievelings!! Ik heb ze in Nederland nog nooit gevonden helaas. Ik moest dus een pakje meenemen en voelde me zo blij als een kind.

image

Een soepje tijdens de pauze. Geen Billy deze keer. Na een drukke week zonder studio tijd maakte ik nog eens wat stempels. Deze keer van iets waar ik nu wat meer mee bezig ben, yoga! 

image

Al een tijdje ben ik internet aan het afstruinen naar een kimono of haori. Ik vond deze super mooie handgemaakte op Etsy, so in love! Tijdens mijn wandeling deze week stond alles in bloei, zo mooi! 

image

En toen was het half maart en kwam het Corona virus in Nederland aan. Wie weet was het er al eerder, maar nu werd er wel actie genomen door veel bedrijven. De eerste week was iedereen nog wat skeptisch en werd er vooral gezegd ‘het is zoiets als een griepje, alleen wat besmettelijker’. Al snel werd duidelijk dat het toch iets serieuzer was. De winkel ging dicht en ik werkte vanuit thuis. Dat was wennen zeg! Hoeveel videocalls we gedaan hebben die weken, pfff. Het waren er nogal wat! Op de dagen dat ik geen werk gepland had, was ik buiten te vinden. Mijn wereld voelde ik steeds kleiner en kleiner worden. Begin maart was ik al niet veel buiten te vinden door mijn rug, daarna kwam de lockdown en mochten we alleen voor het hoognodige naar buiten… De eerste paar wandelingen deden enorm goed! Het heeft me ook enorm geholpen om me niet super verveeld en geïsoleerd te voelen. Ik was vooral heel dankbaar dat wandelen nog steeds mocht! 

image

Het was zo fijn om te zien dat alle blaadjes begonnen te groeien. Zo mooi dat frisse groen tegen die blauwe lucht. Ik besloot dat ik mijn tijd nu thuis vooral nuttig wilde besteden en aan mezelf wilde werken. Ik maakte het mijn dagtaak om te relaxen – en dat is iets waar ik echt niet goed in ben, ik ben zo iemand die niet stil kan zitten. Het Corona virus – ook al is het zeker niet iets wat iemand graag wil krijgen – heeft toch ook zo zijn pluspunten gehad. Ik heb geprobeerd zoveel mogelijk ervan te leren en steeds het positieve van alles te blijven zien. Ik wilde me geen zorgen maken over iets waar ik geen/weinig controle over had. Sommige dagen was het een achtbaan… wennen aan dit nieuwe leven en mijn weg erin vinden. Maar over het algemeen heb ik me er goed doorheen geslagen en er het beste van proberen te maken. 

image

Thuis hebben we twee home offices gemaakt. Ik zat in mijn kamertje te bellen en Flo maakte in de woonkamer zijn kantoor. Dit is hoe het er de meeste dagen uitzag. Klaar voor mijn video calls! Ik trok elke dag een leuk shirt aan om zo vrolijk mogelijk te blijven.

image

Zo leuk dat we als winkel onze hele zeep stock hebben gedoneerd aan mensen en organisaties die het nu hard nodig hebben! Heel trots dat ik bij een bedrijf mag werken dat zich zo inzet voor mensen <3 

image

Een van mijn nieuwe hobby’s thuis is het maken van puzzels. Ik begon aan een 1000 stukjes vogel puzzel en het was heel rustgevend om te doen! Ik voelde me weer een kind haha. 

image

En toen kocht ik een nieuwe yoga mat van mijn laatste geld. Ik zocht er een die lang meegaat, stevig is en niet glad. En het liefst ook nog een die ik mooi vind. Nou, gelukt! Ik was meteen verliefd op de kleuren en de reviews waren super goed. Het is een wat zwaardere mat van JAP Sports, met een hele zachte bovenlaag die je stevig laat staan. Ik had niet op de planning staan om wat te kopen voor mezelf (want ik wilde mijn spaarrekening toch liever een tijdje weer eens spekken). Maar ik wilde nu we zoveel thuis waren wel graag investeren in goede spullen die de tijd wat aangenamer maken. De lockdown made me do it haha.

image

Splurge nummer twee was een nieuwe waterkoker! Ik had al heel lang in mijn hoofd om er een te kopen met temperatuurregelaar. En nu we met z’n twee elke dag in onze home office zijn, mag de thee en koffie ook goed zijn toch. Heel blij met dit super koopje met 5 temperatuur standen voor elk soort thee! 

image

Die zaterdag was ik precies een hele week thuis. Ik zette wat muziek op en maakte het hele huis schoon in pyjama. Zo zo fijn als het huis aan het begin van het weekend lekker schoon is! Deze eerste week thuis realiseerde ik me dat het toch maar fijn is om samen met Flo thuis te zijn elke dag, in de ochtend relaxt te ontbijten en weer samen te komen voor de lunch. 

image

Die zaterdag benoemde ik ook tot #selfcaresaturday. Ik had het echt even nodig! Aan het begin van de lockdown maakte ik deze bingo kaart met alle dingen die ik graag wilde doen nu ik thuis was. Ik heb er al meteen aardig wat kunnen afstrepen die eerste week.  

image

Trifugee kwam met het geweldige idee om happy mail naar bejaardenhuizen te versturen. De mensen daar mogen geen bezoek meer ontvangen, en dat is toch te erg voor woorden 🙁 Ik maakte er dit bluebird vogeltje bij, omdat het het symbool voor hoop en happiness is. 

image

Normaal ben ik veeeel te ongeduldig om (digitale) spelletjes te spelen, maar na de eerste week binnen probeerde ik er een aantal uit op mijn telefoon. De winnaar tot nu toe was Animal Restaurant. Ik werd er verliefd op door de super cute illustraties en karakters! 

image

Ik probeerde iedereen wat happy mail te sturen. Normaal heb ik niet zoveel tijd om uitgebreide post te maken, maar nu ik dat wel had was het erg leuk om iedereen wat te maken en sturen. In de avonden had ik regelmatig Houseparty avonden met vrienden, en deze keer ook een drawing night! Het was fijn om ‘face to face’ weer even te kunnen praten. Ik maakte die avond mijn eerste  #drawthisinyourstyle en maakte @studiohoffmann‘s basketball girl. 

image

OH MY GOD hij is er eindelijk hoor, de vegan Magnum! Joepieee! 

image

Dit is ook hoe ik mezelf blij en vrolijk hield… avocado sokken en knotwraps om de dag wat op te vrolijken! 

image

Waren jullie handen ook steeds zo droog van al dat wassen? Alleen Charity Pot hielp op een gegeven moment nog. 

image

Voor Flo’s verjaardag de 30e maakte ik een berenkaartje. Een big hug! 

image

Een van mijn collega’s zag het beertje en vroeg of ik haar zoontje een beertje wilde maken met een konijnenknuffeltje. Zo cute! 

image

Dat bracht me op het idee om meer van deze kaarten te maken en rond te sturen naar mensen die een extra knuffel konden gebruiken. Dus ook voor jullie: laat het me weten als ik er een kan maken voor jou of iemand die je een knuffel wil sturen. Ik maak de kaart voor je, schrijf je boodschap erop en doe het voor je op de post. 

Andere noemenswaardigheden deze maand

• We keken het tweede seizoen van Sex Education en het was weer zo goed! Kan niet wachten op het derde seizoen! 

• We keken ook I Am Not Ok With This. als je van stranger things houd is dit ook een goede keus om te kijken.

• Nadat mijn rug er zo uit lag begon ik weer met yoga. Ik was nooit zo’n fan van video’s online volgen, omdat je dan toch wel echt de persoonlijke tips van een leraar mist! Maar na het proberen van de lessen van Yoga with Adriene was ik helemaal om! Ze is zo fijn!  

• Elk jaar zijn er bepaalde albums die (achteraf) dat jaar markeren. In de lente zijn het meestal de wat lichtere en vrolijkere nummers. Afgelopen maand heb ik veel geluisterd naar You and I van Caribou en het laatste nieuwe nummer van the Whitest Boy Alive, Serious.

• Met al het gedoe met mijn oma rug besloten we dat het tijd was voor een nieuw matras. En dat was de beste beslissing ooit! Ik sliep als een roosje op het nieuwe matras 

• Ik las The Healing Art of Qi Gong en vond het een heel inspirerend verhaal over iemand die Qi Gong en de effecten ervan ontdekte. Het zorgde ervoor dat ik mijn Tai Chi en Qi Gong lessen weer heel erg miste! Ik besloot het weer wat meer op te pakken, en begon met deze fijne routine: lungs and the immune system.

• Met alle tijd die ik nu kon investeren in mijn lijf en hoofd voelde ik mezelf met de week beter wroden! Ik merkte echt wat verschillen in mijn lijf. Ik werd sterker door de yoga en mijn hoofd was veel kalmer dan normaal. Het moeilijke wordt nu om het zo te houden als straks alles weer normaal is. 

• We hebben in een paar dagen Unbelievable gebinged. Zo’n goede serie met een heartbreaking echt gebeurd verhaal. 

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *