04.2020

April was de maand waarin ik me eindelijk goed wist aan te passen aan de nieuwe omstandigheden door het vormen van nieuwe routines. Er waren veel dagen dat ik moe was, maar dat was best oke gezien ik nog steeds aan het wennen was aan ‘het nieuwe normaal’. Werken in de winkel begon ook langzaam weer. En ik begon met een nieuwe hobby, papieren bloemen! 

image

De eerste dag van april zijn we tijdens onze pauze een wandeling gaan maken. Hoe belangrijk het nu ook was om vaker even de deur uit te gaan, met al dat thuiszitten! We kwamen per toeval wat beertjes tegen die meededen aan de berenjacht. Tijdens deze dagen thuis heb ik wat meer post verstuurd. Dat had ik al een tijdje niet meer gedaan, omdat ik er de tijd nooit voor vond.  

image

Na het posten van de berenkaartjes kreeg ik van allerlei vrienden de vraag of ik een berenkaartje voor ze wilde maken en versturen. Ook konijnen en poezen werden gemaakt. Het maakte me blij dat ik dit kon doen voor mensen die zelf niet in staat waren naar buiten te gaan om een kaartje te posten.

image

Ik keek heel erg uit naar het eerste weekend van april, want dan zou ons eerste uitje met vrienden plaatsvinden. We hadden afgesproken om op ‘social distance walk’ te gaan en een wandeling te maken. Het binnenzitten werd toch wel pittig af en toe! Helaas riep Duitsland net daarvoor uit dat Nederland een risico gebied is (althans hier in de buurt), en Duitsers zich er maar beter niet zouden begeven. Heel jammer dat we onze vrienden niet hebben kunnen zien, want ik miste ze toch wel! Maar ik wilde er ook zeker alles aan doen om het virus zo snel mogelijk weer weg te krijgen, en daar hoorde dit dan natuurlijk ook bij. 

Elisabeth Rank was mijn held tijdens deze weken! Ze postte updates op haar Instagram over haar spaceship en vroeg mensen hoe het met ze was op hun eigen spaceship. Zoveel binnen zitten geeft je een beter beeld over hoe geïsoleerd het kan zijn in een ruimteschip. Ik deed ook een aantal dagen mee en liet weten hoe het in ons spaceship ging. Het was super leuk om te doen en het liet me ook nog echt minder alleen voelen, omdat je al die anderen zag die ook meededen. 

image

Ik was zo zo moe de meeste dagen van deze week. Ik weet niet of het ligt aan al dat binnen zijn? Of dat je toch onbewust verwacht dat je evenveel kan doen als voorheen? Maar wat eigenlijk niet zo is (al die calls op een dag zijn veel vermoeiender dan doet vermoeden!). Een van de fijne dingen aan zoveel thuis zijn is alles rustig aan kunnen doen en dingen oppakken die je normaal voor je uit schuift. Bij ons is een ding daarvan de koelkast poetsen. Niet bepaald mijn favo klusje, maar het was wel erg fijn om dit nu te kunnen doen! Weer iets wat ik van mijn quarantaine bingo kon afstrepen. Zondags hebben we een wandeling door de buurt gemaakt, naar het huis met het gezicht. 

image

Ik deed mee aan een lente post thema en maakte voor deze ronde een konijnenkaart. Het konijn hield mijn brief voor Willemijn goed vast. Ik hou er zo van om thema post te maken. Vooral nu ik niet de beste focus en energie heb om dingen te doen. Dit maakte me wel weer even extra vrolijk.

image

In de derde week had ik alles van mijn bingo kaart afgestreept. Ik ging als een trein! Ik probeerde er niet doorheen te vliegen, want ik wilde ook wel echt van alles genieten. Maar het is gewoon echt moeilijk voor me om dingen langzaam te doen.

image

Dus toen was het ook tijd voor een nieuwe kaart! Met een hoop nieuwe dingen erop deze keer. Ik heb er een nieuw topic aan toegevoegd, learning. Want ik wilde starten met een nieuw project waarvoor ik een heleboel moest leren. Ik kwam nu ook in een nieuwe fase terecht, ik had opeens moeite met slapen. En dat heb ik echt nooit. Ik kan altijd slapen en slaap vrij direct in (forever tired life haha). Er kwamen steeds meer dagen dat ik lang wakker lag en het werd ook moeilijk om op tijd naar bed te gaan. Ook als mijn slaap goed was, ik was gewoon echt MOE. Best vervelend, dus iets waar ik aan moest werken. 

image

Een stilleven van een werkdag. Vandaag was Charley Brown erbij. Hoe cute is dit oordopjes doosje? En ook maar weer een update voor spaceship commander Elisabeth. 

image

Nu mijn dagelijkse leven er zo anders uit zag leek het me ook wel fijn om me op een nieuwe hobby te kunnen concentreren. Ik dwaalde op een vrije middag op internet rond en zag daar papieren bloemen voorbij komen. Als kind was ik altijd omringd door bloemen en het is ook ergens wel een droom geweest om daar ooit nog iets mee te doen. Mijn opa was hovenier en ik zag hem vaak de mooiste bloemstukken maken. Mijn liefde voor bloemen en planten begon dus al vroeg! Ik weet niet waarom ik er nooit echt iets mee gedaan heb. Dit was wel een mooi moment om er eens mee te beginnen. Ik bestelde allerlei materialen die ik nodig had om papieren bloemen te maken in de hoop dat me dit lukte en ik het ook leuk vond. 

image

Die woensdag had ik een vrije dag en ben ik sinds lange tijd weer eens een langer stuk gaan wandelen. Het was zelfs de eerste lange wandeling van het jaar! Het weer was super goed en de hele 2 uur dag ik rondliep, ben ik niemand tegengekomen. Zo fijn! 

image

Mijn enorme bloemen pakket kwam binnen en na het maken van de eerste twee pioenrozen was ik verkocht! Het is enorm veel gefrutsel en vraagt heel veel concentratie en aandacht. Maar het is zo leuk om te doen! 

image

Ik was klaar voor een dag video calls. Onze MacBook was de eerste quarantaine week gestorven, maar we repareerden hem door een onderdeel te vervangen en hij deed het weer hoera! ‘s Avonds hadden we een borrel met vrienden op Houseparty! 

image

Die vrijdag deden we mee aan het online beer college van onze buren, de Gulpener Bierbrouwerij. We wilden toch al wat bedrijven om ons heen sponsoren nu, zodat ze hun hoofd boven water kunnen houden. Dus waarom dan niet ook zelf nog wat lekkere biertjes ervoor terug krijgen. We kregen een doos met 6 Gulpener biertjes en om 20:00 uur begon het college. We leerden van alles over de ingrediënten, wat een biologisch biertje precies is, hoe bier gemaakt wordt en de verschillende kleuren en smaken. Het was super interessant en heel leuk om te volgen. De highlight van de avond was voor mij de Gulle Tinus! 

image

Nog zoiets wat we al een tijd voor ons uit schoven, de tuin klaarmaken voor de lente. We leenden de Kärcher van mijn ouders en maakte de tegels schoon. Wat een verschil! So satisfying… Ook zag ik een aantal ochtenden bij het opstaan de buurpoes, waarmee ik een paar minuutjes naar de vogels keek. 

image

Hebben jullie ook meer op social media gezeten nu jullie thuis zijn? Bij mij was het al zo ver dat ik meermaals per dag een rondje Instagram deed… Een voordeel daarvan is dat ik een aantal pareltjes vond, zoals Kokoro

image

En ook deze chonky cankles van stuffwithcats

image

Die zaterdag begon ik aan een nieuw ideetje. Naast bloemen wilde ik het ook wel eens wagen om een plant te maken. Dus begon ik met mijn favo huisplant de zaagcactus.  

image

Ik vond een mooie pot voor erbij en de zaagcactus kreeg een leuk plekje in de gang.  

image

Mijn moeder bakte een vegan Oreo taart voor ons voor Pasen (jum!), dus ging ik even langs om deze op te halen en te ruilen tegen een bosje papieren bloemen. Mijn eerste gelukte boeketje! 

image

En eindelijk ook de tijd genomen om Flo’s hoofd uit te printen. Voor Kerst kreeg hij deze muscleman cadeau en daar moest natuurlijk zijn hoofd op. Nu was hij eindelijk klaar om in de zon te dansen. Ik weet niet hoe het met jullie papier stapel zit… hier is niks meer opgehaald sinds februari en ons kartonmonster wordt groter en groter. 

image

Gemma Correll’s tekeningen zijn lekker on point! 

image

Voor mijn nieuwe bloemenblog maakte ik wat foto’s. Wat was mijn haar ook lang aan het worden! Maar goed dat ik net voor Corona besloten had om het te laten groeien. En dat ik zoveel binnen zat, want ik zat net in zo’n lekkere tussenperiode aka ‘matjeskapsel’.

image

De derde week maakte ik niet zo heel veel foto’s. Eigenlijk alleen maar bloemen foto’s. Wat ik vooral deed deze week is werken, en na werk bloemen maken. Ik had deze week helemaal geen zin in yoga of wandelen want ik was zo gefocussed op die bloemen! Ik maakte een bloemen shop en dat nam natuurlijk ook wat tijd in om die op te zetten. Check it out here

image

Per toeval vond ik deze Paassokken die ik aan mijn gekke sokken collectie moest toevoegen! Zondag was gereserveerd voor lezen, poetsen, series kijken en post maken. Ik was zo moe dat ik om 9 uur al op de bank lag te slapen. 

image

Alles tijdens deze lockdown gaat op en neer de hele tijd. Niet alleen mijn energie level en productiviteit, ook mijn slaap. Sommige dagen slaap ik als een roos en andere slaap ik heel slecht. En toen ontdekte ik Animal Crossing op mijn telefoon! 

image

De wekelijkse call met werk op woensdag. En ik droeg deze dag Sikkim Girls. Ik hou zo erg van de oude Lush verpakkingen <3 

image

Na lang dubben kocht ik het laatste nieuwe Flow Book For Paper Lovers. Er zaten super cute katten in! Gemaakt door Louise Lockhart van The Printed Peanut. Ze passen perfect op mijn muur met allemaal gemaakte en bewaarde dingen.  

image
image

Op de 22e was het Nationale Zaaidag. Van werk kreeg ik zomaar een leuk pakketje met zaadjes van The Pollinators. Zo leuk! Met dit zakje kun je 4m2 bloemetjes zaaien die de bijtjes en vlinders heel leuk vinden. 

image

Die vrijdag hadden we onze eerste bbq in de tuin! Het weer was ok genoeg gelukkig. De hele week was het zo’n 20-24 graden yeah! De tuin is nog steeds niet gezellig, maar dat is iets waar we volgend jaar aan gaan werken. Smokey bbq saus maar eens proberen. 

image

Nu we niet meer naar de kapper konden heb ik zelf kapper moeten spelen en mijn haar op goed geluk geschoren. Altijd weer spannend hoe scheef het zou worden haha.  

image

Voor Moederdag maakte ik deze kleine boeketjes sweet pea’s. Mocht je nog op zoek zijn naar een klein cadeautje, je kunt ze vinden in de shop

image

Mijn moeder die heel goed kan naaien begon aan gezichtsmaskers. In Duitsland werden ze verplicht in de supermarkt en het openbaar vervoer. En je weet maar nooit wanneer we ze hier nodig gaan hebben. 

image

Ik was bijna klaar met de puzzle en zocht alvast naar nieuwe. De merken die ik vond en die super mooi zijn:  MudpuppyEeboo en Djeco. Veel puzzles waren overal uitverkocht! Ik ben deze keer voor Djeco gegaan, zal ze laten zien als ik ze binnen heb. Van een penvriendin kreeg ik deze super cute page markers! Ze kent me zo goed 😀 

image

Omdat ik het bloemen maken zo leuk vond trakteerde ik mezelf op wat meer kleuren. Kijk hoe mooi deze roze en paarse tinten zijn! Ik oefende veel om de bloemen zo life like mogelijk te krijgen. Mijn favo boeket tot nu toe waren deze chrysanthemums. 

image

De laatste bloemen die ik deze maand maakte, varens en marigolds. 

Andere noemenswaardigheden deze maand

+ Met al dat thuiswerken was het moeilijk om me te concentreren. Ik vond een super oplossing hiervoor! Ik zette deze playlist met coffeeshop geluiden. 
+ Na de tweede week van april stopte ik met het lezen van alle Corona gerelateerde berichten. Ik keek alleen nog de conferenties die de regering gaf en vermeed al het andere. Dit hielp wel enorm met me niet druk maken of er steeds mee bezig zijn. 
+ De derde week van april begonnen we op het werk met een call & collect en dit betekende dat ik 1-2 dagen in de week weer in de winkel was. Het was zo fijn om mijn collega’s weer te zien! De eerste keer dat ik in de bus naar werk zat kon ik alleen maar (met bijna open mond) naar buiten kijken, hoe mooi en groen de bomen eruit zagen en hoe mooi alles was. Ik bedacht me dat ik me nu een ietsiemienie kon voorstellen hoe het moet zijn als je na een heleboel jaar uit de gevangenis komt? 
+ Na 5 weken vond ik eindelijk een nieuwe routine thuis. Ik was nog steeds zo ontzettend moe de meeste dagen. Maar het ‘nieuwe normaal’ zoals iedereen het noemde begon ook als normaler aan te voelen. 
+ Het maken van bloemen is iets wat me heel veel geholpen heeft tijdens deze weken. Naast werken gaf het me een dagelijks doel. Het voelde fijn om elke dag een bloem te maken en in mijn kamertje te zitten en ergens mee te frummelen in mijn eentje. 
+ In de weekenden probeerden we onze sociale dingen zoveel mogelijk als normaal te plannen. Dat werd op vrijdagavond een date night met biertjes op de bank, zaterdags met vrienden op Houseparty om bij te kletsen of spelletjes te spelen en zondag relaxen, puzzels maken en lezen. 
+ Dit was ook de maand dat me begon op te vallen hoe rustig het in mijn hoofd werd. Het normale leven hiervoor, ook al was en voelde het niet stressig, vroeg soms toch wel veel. Ik realiseerde me nu dat ik niet de hele tijd rusteloos was en dat er steeds vaker gedachtes opspeelde als ‘dat kan ik ook morgen nog doen, ik heb geen haast’. Dit gevoel was zo abnormaal maar zo ontzettend fijn, want ik kan me de laatste dag niet meer herinneren dat ik me zo licht en vrij voelde in mijn hoofd. Ik hoefde nergens meer mee bezig te zijn, naartoe te moeten en allerlei dingen in mijn dag te stoppen. 

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *