365 · mei

Elke maand vul ik een aantal vragen in. Over hoe mijn leven nu is en wat ik aan het doen ben. En elke maand zijn het weer andere vragen. Het idee is hetzelfde als een Question A Day boekje; elke dag deze vragen invullen en dit jaren achter elkaar doen. Hier zijn de vragen van mei 2020. 

1: Aan welk boek of film denk je nog wel eens terug? 
2020: Hmm, ik denk Amélie! Ook m’n lievelingsfilm. De film laat zo mooi zien hoe het leven eruit ziet vanuit het perspectief van iemand anders, en hoe de kleinste beslissingen een grote impact kunnen hebben in je leven. Dat vind ik mooi! 

2: Is er op dit moment iets belangrijks aan het gebeuren in de wereld?
2020: Sinds half maart is het Corona virus er. Op dit moment zijn er steeds minder besmettingen, maar is het zeker nog niet weg. Dit is van zo’n enorme omvang dat het het leven van ieder even op z’n kop gezet heeft en bedrijven moeite moeten doen om hun hoofd boven water te houden. 

3: Wie of wat bederft je humeur altijd? 
2020: Er moet nogal wat gebeuren om mijn humeur helemaal te verpesten. Maar iets waar ik slecht tegen kan, zijn mensen tegenkomen – bijvoorbeeld aan de kassa in de supermarkt – die zonder enige reden een slecht humeur naar mij of de mensen rondom mij hebben. Je weet wel, van die knotterpotten haha. Het verpest mijn humeur niet, maar ik vraag me dan wel altijd af waarommmm moet je zo doen, nergens voor nodig.

4: Waar ben je trots op? 
2020: Eerlijk gezegd denk ik daar niet zo vaak over na. Want het is best moeilijk om dit te erkennen voor iemand die bescheiden is haha. Maar als ik luister naar wat ik van anderen hoor, dan mag ik best trots zijn op de stempels en dingen die ik maak. En dat ik vrij snel nieuwe dingen die ik nog nooit gedaan heb oppak en kan. 

5: Welke sport heb je het laatst gedaan? 
2020: Yoga. 

6: Welk obstakel heb je pas nog overwonnen? 
2020: Thuis werken? ;’) Ik vond het best pitting in het begin om zoveel thuis te moeten werken. Na een aantal uur is je hoofd vol en lukt het allemaal niet meer zo goed. En je dagen worden ook zo hetzelfde. 

7: Wat is je favo film van dit moment? 
2020: Ik heb niet heel veel films gekeken de laatste tijd, maar de laatste die ik me nog kan herinneren die ik leuk vond, was Hearts Beat Loud

8: Hoe ziet een weekend er tegenwoordig voor je uit? 
2020: Door Corona bijna hetzelfde als een doordeweekse dag. We proberen onze sociale dingen wel zoveel mogelijk hetzelfde te houden als dat het altijd was. Af en toe spreken we af met vrienden om op afstand te wandelen of in de tuin te zitten.

9: Wanneer voelde je je voor het laatst als een kind?
2020: We waren in maart in Phantasialand. Pretparken krijgen het kind in mij wel naar boven.

10: Waar ben je op dit moment het meest dankbaar voor?
2020: In deze tijd, dat ik nog steeds een baan heb! 

11: Wat was de laatste droom die je je kunt herinneren?
2020: Ik droom maar zelden, en als ik droom dan onthoud ik ze nooit. 

12: Wat betekent succes voor je? 
2020: Tevreden zijn met mijn leven. Iets voor elkaar krijgen wat ik niet had verwacht. 

13: Is er iets wat je pas nog boos heeft gemaakt?
2020: Ik ben al een hele tijd niet meer boos geweest geloof ik! 

14: Wat zou je kunnen doen om je leven beter te maken? 

2020: Iets wat we binnenkort ook gaan doen, een sabbatical nemen. 

15: Welke drie woorden beschrijven je leven nu het beste? 
2020: Rustig, huiselijk, vermoeid. 

16: Welk deel van je huis vind je het leukst? 
2020: Mijn eigen kamer die ik precies naar mijn smaak heb ingericht. Het is echt mijn eigen plekje waar ik me altijd kan terugtrekken. En de woonkamer, omdat dit de plek is waar we het meest met z’n tweetjes zijn. De dag doorspreken, eten en relaxen. 

17: Wat is op dit moment het meest afgespeelde nummer in je playlist? 
2020: Dat is waarschijnlijk Brick van Fake Names.

18: Als je geld bijna op was, waar zou je je laatste geld dan aan uitgeven? 
2020: Altijd aan eten! 

19: Als je vandaag de loterij zou winnen, hoe zou je dag er morgen uitzien?

2020: Waarschijnlijk zijn er wel een aantal dingen waar ik het geld aan zou willen besteden, zoals het kopen van een mooi huis. Maar dat is niet iets wat ik meteen zou regelen. Ik denk dat ik het vooral eerst zou willen vieren, met ergens uit eten gaan bijvoorbeeld. En omdat het dan kan, wel een keer een stukje duurder dan ik normaal zou doen.

20: Hoe voelde je je op het werk afgelopen week? Waarom?
2020: Vooral heel erg moe! 

21: Wat is er afgelopen maand het meest veranderd in je leven?
2020: Er groeit een kleine uk in mijn buik. Het gaat komende tijd alleen nog maar meer veranderen allemaal.

22: Wat zou je graag willen verdienen? 
2020: Nou als ik kan kiezen dan doe maar een getal van 5 cijfers elke maand. Haha nee, maar ik zou wel graag meer verdienen dan ik nu doe.

23: Schrijf drie plaatsen op die je graag zou willen bezoeken. 
2020: Als ik nu drie plaatsen zou kiezen dan zou ik gaan voor de bergen in Zwitserland, nog een keer naar Berlijn en Malaga.

24: Wat is je lievelingsplek van dit moment? 
2020: Gezien ik nog steeds niet zo heel veel buiten kom, kies ik voor een plekje in huis. En dat is de bank! 

25: Hoe was je dag vandaag?
2020: Rustig. Ik werkte en daarna de rest van de dag uitgerust. 

26: Welke herinnering van vandaag wil je onthouden? 
2020: Ik was jarig vandaag! Ik heb het niet spectaculair gevierd, want dat ging nu niet en daar houd ik eigenlijk ook helemaal niet van. Maar ik vond het wel leuk dat mijn familie langskwam om frietjes te eten in de tuin, op afstand. 

27: Hoeveel tijd was je vandaag helemaal alleen? 
2020: Het merendeel van de dag. Flo was naar zijn werk en ik was buiten twee video calls overdag helemaal alleen. 

28: Wat was het laatste cadeau dat je kreeg? 
2020: Een mooi bosje bloemen van een vriendin voor mijn verjaardag, en een heel mooi schilderij van Flo voor onze verloving, gemaakt door mirifrank

29: Wat zou je op dit moment graag aan je leven willen veranderen?
2020: Eigenlijk helemaal niets waar ik zelf invloed op heb. Wel hoop ik dat snel weer alles ‘normaal’ is wat betreft alle Corona regels, maar dat zal vast nog wel even duren. 

30: Wat is op dit moment je lievelingsgeur? 
2020: Ik draag op dit moment helemaal geen geurtjes, maar met het warmere weer en de zomer in aantocht denk ik dat ik dan voor BIG bodyspray zou gaan. 

31: Waar heb je een hekel aan?
2020: Me vervelen. Het gebeurd maar zelden dat ik niets te doen heb en me verveel.

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *