07.2020

Joehoe, I’m back! Voor jullie eindelijk weer eens wat foto’s deze maand. Want ik had eindelijk weer wat puf om dingen te ondernemen en foto’s te maken. Zoals je eerder al hebt kunnen lezen, begon in juli onze sabbatical! We kwamen terecht in een prachtige omgeving en probeerden er een nieuwe routine te vinden. Voor mij tussen rusten, leuke dingen doen en aan mijn bloemen werken. 

image

Op 1 juli reden we naar Duitsland. Na een lange dag in de auto kwamen we aan in Kochel Am See. Villa Heimgarten was ons nieuwe huis voor de komende 3 maanden. We keken uit op een groot meer en heel veel bergen, zo mooi! 

image

We hadden twee appartementen geboekt. Een grote voor onze vrienden met baby en wij hadden een kleiner 2 persoons appartement, allemaal op dezelfde verdieping. Alles was net gerenoveerd en zo mooi! Mooie keuken die ik ook wel wil hebben en mooie vloeren overal. 

image

Bijna elke avond werden we getrakteerd op een super mooie zonsondergang.

image

De eerste zaterdag maakten we een stevige wandeling de Herzogstand op, 700 meter de hoogte in. We hebben het rustig aan gedaan, maar ik was alsnog helemaal kapot! Het gaat nu allemaal wat moeizamer en langzamer, maar ik heb het gered! Het uitzicht was een mooie beloning.

image

​Oh wat een oen ben ik toch tijdens de zwangerschap. De zwangerschapsdementie is real! Ik vergat vrijwel al mijn papieren bloemen spullen in te pakken. Drie maanden geen bloemen maken!? Dat zag ik niet zitten! Ik plunderde mijn spaarrekening en bestelde een grote order bij mij favo papierwinkel.  

image

In de tweede week gingen we een dag naar München met de trein. We maakten er een rustige en langzame dag van. Een beetje rond slenteren, de toeristische dingen bekijken en naar de biergarten. Hier in Beieren is het best moeilijk om vegan te eten, vooral in het kleine plaatsje waar we zitten. Als we uit aten, was de enige keus vaak alleen friet of salade. We moesten en zouden daarom in München naar een vegan restaurant om eens goed te eten 😉 De keus viel op Max Pett, en dat was erg lekker! 

image

​Na twee hele mooie en zonnige weken, brak er een regenweek aan. Perfecte tijd om mijn nieuwe pastel krijt uit te proberen! Dutjes in de middag waren nu onderdeel van mijn dag. Alle voorbereidingen voor het maken van bloemen deed ik dan ook vanuit bed, ging prima! 

image

De dagen dat het lekker weer was, was dit ons uitzicht. Een fijne plek om te lunchen! Dat wil ik wel iedere dag!

image

​En toen begon week 14 van mijn zwangerschap en was de misselijkheid ineens weer terug! Super balen! Gelukkig kon ik wel eten dit keer, dat viel alweer mee. ​​ Tussen alle misselijkheid en maagzuur aanvallen door kon ik ook nog af en toe wat bloemen maken. De dagen dat we binnen waren wisselde ik rusten af met bloemen en dat ging redelijk. 

image

Die vrijdagavond hadden we oppas avond in het appartement boven, waar we de hele avond op twee poezen en een hond pasten. Een van de poezen was een echte knuffelbeer en knuffelde de hele avond met me <3

image

Die zondagochtend wandelden we langs de rivier achter het huis de berg omhoog, naar de waterval. Het was lang niet zo’n enorme tocht als naar de Herzogstand een paar weken geleden. Veel minder lang en stijl. Toch trok ik het slecht! Ik was helemaal kapot erna en heb de hele dag moeten liggen en slapen, oef. Het was wel mooi! 

image

Ik was blij met het resultaat van de nieuwe pastelkrijt! 

image

Na al het voorwerk in bed kon ik eindelijk de bloemen in elkaar zetten. Ik maakte een hele hoop double bomb peonies! Ook werkte ik aan een nieuwe website met shop. Nog kun je alleen bestellingen plaatsen, maar ik probeer er dit jaar ook een echte shop van te maken waarbij je meteen kunt afrekenen. Voor nu kun je alvast alle papieren bloemen bekijken en me een berichtje sturen als je wil bestellen! Hier kun je de shop vinden. Let me know what you think! 

image

Het buikje werd ook met de week groter! Je begon het verschil nu wel goed te zien. En je niet af te vragen of ik Corona kilo’s aangekomen ben of dat het toch iets anders is, haha. Deze week zat er een hamster in mijn buik.

image

Met bloemen maken ging het goed. Een bos Japanse pioenrozen was die week ook klaar. Ook werd ik gevraagd om een workshop te geven. Die gaat er in oktober aankomen! Waarschijnlijk gaan we dan deze pioenrozen maken, tenzij ik nog wat leukers tegenkom in de tussentijd. 

image

We deden een week geleden al een poging om naar de thermen te gaan. Het was die dag slecht weer, en zo ongeveer de hele omgeving stond in de rij om binnen te komen! We hadden toen geen zin om uren te wachten, dus zijn we naar huis gegaan. Onze tweede poging ging dit keer wel goed. We vertrokken vroeg en waren er voor openingstijd. Dit keer hoefden we maar 10 min te wachten, joehoe! Ik was elke keer opnieuw zo blij als ik de bergen weer zag. Wat een uitzicht vanuit je lekkere ligstoel in de thermen zo 😀 

image

De laatste paar dagen van de maand waren weer erg meh. Hartstikke moe, kon mijn bed nauwelijks uit. Gelukkig brak de laatste woensdag van juli aan en begon week 16. Ik had me er al aan vastgehouden dat het dan eindelijk wat beter zou worden met de vermoeidheid, dat las ik in ieder geval overal. En dat was gelukkig ook zo! Ik kon eindelijk weer een dag bloemen maken en maakte een boeket cupcake cosmos. 

image

En omdat ik zo verliefd was op de Japanse pioenrozen, maakte ik ze ook nog eens in het wit. 

image

De laatste dag van de maand was het warm! We lagen vooral veel aan het meer die dag en in de avond maakten we burgers op de bbq. Flo had me een alcoholvrije mochito mix meegenomen uit de supermarkt. Niet gedacht dat ´ie zo lekker zou zijn! Zo kon ik ook een beetje meedrinken.

image

En om de maand af te sluiten een panorama van het meer bij zonsondergang. Gelukkig hebben we nog 8 weken te gaan hier om de mooie bergen en zonsondergangen te zien. 

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *