365 · juli

Elke maand vul ik een aantal vragen in. Over hoe mijn leven nu is en wat ik aan het doen ben. En elke maand zijn het weer andere vragen. Het idee is hetzelfde als een Question A Day boekje; elke dag deze vragen invullen en dit jaren achter elkaar doen. Hier zijn de vragen van juli 2020. 

1: Wanneer heb je voor het laatst een risico genomen?
2020: Of het een echt risico is.. hmm. Maar ik denk dat tijdelijk naar het buitenland verhuizen daar wel redelijk onder valt toch? Dan is dat nu in volle gang! 

2: Hoeveel uur heb je deze week gemiddeld geslapen? 
2020: Veel! Ik slaap nu gemiddeld 9-10 uur per nacht + een middagslaapje van ongeveer 1-2 uur. 

3: Wat doe je om je doelen te behalen? 
2020: Op het moment heb ik niet veel doelen, maar als dan ernaartoe werken in kleine stappen. Elke dag iets kiezen waar ik op dat moment zin in heb en dat doen. 

4: Waar ben je verslaafd aan op dit moment?
2020: Oatly broodspread met jam. 

5: Wie was de eerste persoon waar je vandaag aan dacht?
2020: Ik stond vandaag op met een kinderliedje in mijn hoofd, en moest toen meteen denken aan kleine baby Emil die hier met ons is. 

6: Hoeveel geld heb je recent uitgegeven aan kleding?
2020: Oef, wel wat. Ik had zwangerschapskleding nodig en heb het nodige gekocht. 

7: Wanneer ben je voor het laatst naar een feestje geweest? 
2020: Dat is al een tijdje geleden door Corona. Ik kan me het laatste feestje niet eens meer herinneren! 

8: Wat is je grootste droom op dit moment? 
2020: Heel goed worden in het maken van papieren bloemen. En het liefst dan ook nog een bloem zien en hem perfect na kunnen maken. 

9: Wat zijn uitdagingen op dit moment in je leven? 
2020: Accepteren dat ik niet iedere dag fit ben en luisteren naar mijn lichaam, doen wat het van mij vraagt. 

10: Is het je gelukt om vandaag al je verplichtingen te doen?
2020: Ik heb sinds onze tijdelijke verhuizingen geen tot weinig verplichtingen. Behalve rusten als het frietje erom vraagt 😉 Dat is vandaag gelukt! 

11: Waar stop je momenteel de meeste energie in? 
2020: Dingen ondernemen. Dat kost op dit moment enorm veel energie. 

12: Waar ben je nu en waarom?
2020: In onze slaapkamer, aan het uitrusten met een middagdutje. Omdat ik de dagen tegenwoordig niet meer doorkom zonder even te slapen in de middag. 

13: Hoeveel uur ben je aan het werk? Wat zou je hieraan willen veranderen? 
2020: Op dit moment helemaal niet. En dat is ook wel fijn, want ook al had ik moeten werken, dat was denk ik heel zwaar geweest nu, met hoe ik me voel (zó moe!). 

14: Waarom ben je op de wereld?
2020: Als ik dit beantwoord had voordat er een frietje zou komen, dan zou ik zeggen om mooie dingen te maken en mijn leven zo vervullend mogelijk te leven. Nu antwoord ik eerder met iets in de richting van, frietje een zo mooi mogelijk en vervullend leven geven. 

15: Naar wat voor muziek luister je het meest op dit moment? 

2020: Ik luister heel weinig muziek op dit moment. Spotify is sinds ik hier ben niet meer aan geweest. Dat komt voornamelijk omdat we of iets aan het ondernemen zijn met z’n allen hier, of omdat ik voor pampus in bed lig. Er is niks tussenin :’ ) 

16: Wanneer heb je voor het laatst iets nieuws geprobeerd? 
2020: We zijn een dag naar München geweest, daar was ik nooit eerder geweest. En ik at een maultasche, een traditioneel Duits gerecht wat ik ook nooit eerder heb gegeten. 

17: Hoe was je dag vandaag? 
2020: We hadden een rustige ochtend. Het is hier al de hele dag regenachtig en vandaag ook, dus we dachten dat een dagje in de thermen wel leuk zou zijn. Nou, we bleken niet de enige! Er was zo’n lange rij dat we besloten toch maar weer naar huis te gaan. De rest van de dag heb ik voornamelijk in bed doorgebracht, omdat ik gigantisch misselijk was. Veel geslapen! 

18: Noem een herinnering uit je kindertijd.
2020: Als ik er nu aan terugdenk, dan zie ik weer voor me hoe ik en mijn zusje in het weekend om 06:00 wakker waren en naar beneden gingen om Telekids te kijken. Dat was onze favoriete ochtend in het weekend. 

19: Met wie was je gisteravond? 
2020: Samen met Flo, een avond tv kijken in bed. Lekker knus! 

20: Als alles mogelijk zou zijn, wat zou je vandaag dan willen doen?

2020: Dan zou ik naar Zwitserland of Oostenrijk vliegen om daar naar een 5 sterren resort met thermen te gaan en de hele dag daar in het water te drijven. Met cocktail en massage! 

21: Wat zijn je favo hobbies van nu? 
2020: Nog steeds bloemen maken en bij het meer voor ons huis zijn.

22: Wat doe je de laatste tijd het liefst in de avond; op bezoek bij vrienden of familie, spelletjes spelen, film kijken, lezen of uitgaan? 

2020: Aangezien ik zo moe ben altijd, is het meestal vroeg slapen ; ) Als we iets doen is het film kijken of bij onze buurvrienden hangen. 

23: Wat zou je nu graag aan je huis willen veranderen? 
2020: De tuin gezellig maken! Dat is een van de enige dingen die we nog niet gedaan hebben sinds de verhuizing. 

24: Wanneer heb je voor het laatst niet aan werk gedacht? Hoe voelde dat? 
2020: Ik ben sinds dat we tijdelijk verhuisd zijn begin juli helemaal uit werk modus. Dat voelt goed, even helemaal afschakelen! 

25: Waar heb je op dit moment een hekel aan?

2020: Mensen die lak hebben aan het dragen van een mondkapje op plaatsen waar het wel hoort, waarmee ze zichzelf en anderen in gevaar kunnen brengen. Ik kan er met mijn hoofd niet bij hoe onverantwoordelijk en egoïstisch dit is en hoe mensen zich zo kunnen gedragen. 

26: Wat is een van je favo dingen in je huidige leven? 
2020: Een paar meter van een meer wonen, tijdelijk in een ander land wonen, tijd hebben om papieren bloemen te maken, de mooiste omgeving in de buurt hebben om te wandelen (wat een bergen hier jongens!), kunnen opstaan en slapen wanneer ik wil want er is niets dat moet. Rustig aan kunnen doen en ook kunnen doen waar mijn lichaam om vraagt nu in de zwangerschap. Ik realiseer me elke dag dat dit een enorme luxe is! 

27: Wat is op dit moment je lievelingsgeur?
2020: Ik heb maar één geurtje meegenomen met onze tijdelijke verhuizing, en dat is de BIG body spray. 

28: Wanneer heb je je ouders voor het laatst gezien? 
2020: Een dag voordat we vertrokken, eind juni. Wat is dat al lang geleden zeg! 

29: Hoe voelde je je het grootste gedeelte van de dag?
2020: Vooral heel moe! 

30: Wat gaf je vandaag een glimlach? 
2020: Wat nu voor heel veel glimlachen en lachen zorgt, is baby Emil die met ons mee is hier. De gekke bekken die hij trekt.. en als hij lacht naar je dan moet je wel terug lachen! 

31: Wat zijn de mooie dingen van de laatste tijd? 

2020: Die zonsondergangen elke avond hier aan het meer! 

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *