mama lees lijst

Als nieuwe mama wil je je natuurlijk voorbereiden op je kleine uk die er gaat komen. Ik zocht naar boeken die mij interessant leken om te lezen tijdens de zwangerschap, of straks als mama. 

De standaard zwangerschapsboeken heb ik eruit gelaten, want veel van de informatie die je dan nodig hebt, is ook op internet te vinden of hoor je van je verloskundige. Deze lijst bevat meer boeken over ervaringen of over op welke manier je mama kunt zijn. Leek me een stuk interessanter! 

Deze boeken staan nu op mijn lijstje. Ik hoop dat ik er een aantal van gelezen krijg! 

Perfecte moeders bestaan niet – Diana Koster
Mama worden gaat veel in je leven veranderen. Voor sommige aanstaande mama’s is de zwangerschap en alles wat daarna komt allemaal heel leuk en fijn en prachtig. Maar voor anderen kan dit ook een zware tijd zijn. De roze wolk waar iedereen het over heeft is niet voor iedereen een vanzelfsprekend iets. Diana Koster is vrouwencoach en verloskundige en deelt in dit boek ervaringen uit de praktijk en praktische oefeningen om meer in balans te komen. 

Het boek waarvan je wilde dat je ouders het hadden gelezen – Philippa Perry
Dit boek geeft géén praktische tips over slapen, eten en goede manieren. Maar vooral helder advies over de essentie van het ouderschap. Philippa Perry is therapeut en schrijft over haar wetenschappelijke inzichten, persoonlijke ervaringen als ouder en de grote vragen van de ouder-kindrelatie, van baby tot tienerjaren. Het boek geeft antwoord op vragen als ‘hoe ga je om met de gevoelens van je kind?’ en ‘hoe zien gedragingen en patronen er uit?’. 

How to be a happier parent – KJ Dell’Antonia
Dit is een gids die ouders helpt meer geluk in hun dagelijks leven te laten ervaren. KJ is erachter gekomen dat ouders vooral naar een groter geluksgevoel zoeken, omdat ze vaak meegesleurd worden in de hectiek van de dag. In dit boek focust ze op negen problemen die ouders het meeste verdriet bezorgen. Ze onderzoekt waarom ze zo moeilijk zijn en biedt kleine, uitvoerbare stappen die je kunt nemen om het beter te maken. In dit boek laat ze zien dat het hebben van een gezin niet alleen gaat om het opvoeden van geweldige kinderen, maar vooral ook gaat over het ervaren van vreugde en blijdschap. 

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *