een digitale detox

Steeds meer ben ik bezig met dingen op orde brengen. Vooral omdat ik nu alle tijd van de wereld heb – nog drie weken althans – en ik straks weer werken moet en er ook van alles voor het frietje geregeld worden. De ideale tijd om alles nog eens onder handen te nemen! Zo begon ik aan een digitale detox. Even alle overbodige dingen opruimen.

Op Instagram volg ik aardig wat mensen en een keer in de zoveel tijd ontvolg ik er een aantal die ik niet meer zo interessant vind. Dat had ik nu al een tijdje niet meer gedaan, dus het werd weer tijd. Ik ging deze keer iets grondiger te werk en klikte alle profielen aan om te kijken hoeveel activiteit er nog op zo’n profiel was. Ik kwam erachter dat er een heleboel tussen zaten die al sinds 2017 niets meer gepost hebben. Ontvolg!

Ook al mijn email accounts heb ik opgeruimd, met als vuistregel: alles wat ouder is dan 5 jaar gaat weg. Uiteraard bewaar ik wel alle eventuele belangrijke dingen zoals rekeningen. Ook heb ik al mijn mapjes nog eens geordend en een kleur code gegeven. Lekker overzichtelijk nu.

Mijn blogs zijn ook weer geordend. Ik ben alle posts afgelopen om ze nog eens na te lezen en controleren (ook leuk om te doen trouwens, even terug in de tijd). En ik zag dat op mijn a photo a day blog zelfs een heleboel foto’s miste in de tijdlijn, die heb ik ook allemaal nog toegevoegd! 

Alle foto’s op mijn telefoon heb ik overgezet naar mijn cloud. Geordend per jaar en maand. Vanaf nu hoef ik dat eens per maand alleen maar bij te houden met nieuwe foto’s. 

Nou, het was best wel een werk en ik ben er ook meerdere dagen mee bezig geweest. Maar het idee dat ik straks waarschijnlijk niet veel tijd ga hebben om dit soort dingen te doen – en daar waarschijnlijk op de weinige vrije momenten niet veel zin in ga hebben – doet me nu al heel veel goed! 

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *