08.2020

Augustus was een maand met veel hete dagen, veel middagslaapjes en rusten, veel bbq, een tochtje met de zeilbaan en een bruiloft. Ondanks dat heel augustus overgoten werd door moeheid, was het een oké maand.

image

Augustus begon met een schuurtje afbreken. We hielpen onze verhuurders die het huis en de tuin nog aan het opknappen waren. En met we bedoel ik de rest… ik keek lekker lui toe haha.

image

Er volgden twee dagen van non stop keiharde regen. Het meer zag er de eerste avond uit als een infinity pool! Geen bergen meer te zien. Na twee dagen was het halve strandje ondergelopen en een aantal dorpen rondom ons waren niet meer te bereiken met auto. Blijkbaar stond je daar tot 1 meter hoog in het water. Wij kwam er nog goed vanaf!

image

Die eerste week gebeurde er niet zo heel veel spannends. Het was elke dag 27+ graden, oef. Ik heb me vooral rustig gehouden omdat het anders niet te doen was. We zijn een middag gaan lunchen bij restaurant Der Grauer bär in de straat, we lagen in de middag vaak in of bij het water en voor de rest heb ik veel gerust. In het weekend kwamen de ouders van Lisa op bezoek en maakten we op zondag de bbq aan. Gezellig met lampjes aan. En het thuisfront vroeg om foto’s van het frietje, om te zien hoe groot mijn buik al was. 

Die maandag gingen we naar een frauenarzt hier in de buurt. Eindelijk het frietje weer zien! In het weekend voelde ik hem/haar voor het eerst bewegen en duwen, dat was zo’n gek gevoel! Het frietje bewoog ook tijdens de echo veel en groeide goed. Helaas kon de arts nog niet zien wat het geslacht is, dus bleven we nog even in spanning tot begin september. 

image

De tweede week kwam er een hele week van 30+ graden aan en ik was compleet uitgeschakeld met hoofdpijn, vijf dagen lang. Oef. Ik ben al die dagen niet buiten geweest en heb op bed gelegen. De dagelijkse Kinder Riegel was mijn grootste lichtpuntje van de dag.. Nu ik zwanger ben, ben ik wat minder vegan dan normaal. Als we uiteten en er zijn niet zoveel opties, dan eet ik wel eens kaas. En snoepen, daar let ik nu dus ook ff niet op. Wel weer eens fijn om daar niet op te hoeven letten, al ga ik straks ook graag terug naar helemaal vegan, als het thuis weer wat makkelijker is.  

image

Na vijf dagen slaapkamer was ik zo blij dat de temperatuur weer wat omlaag ging en ik eindelijk weer fit genoeg was om naar buiten te gaan! Hierboven zie je waar het schuurtje eerst stond. Het werd een leuk plekje waar we in de avond bij het vuur zaten. 

image

Ik maakte nog eens een selfie, want mijn haar liep een beetje uit de hand. Sinds half juli liet ik de zijkant bijgroeien, dat begon eindelijk een beetje op te schieten. De achterkant en voorkant waren echt veel te lang. Er zat geen model meer in. Maar echt geen zin om hier naar de kapper te gaan, dat zou ik thuis wel weer doen. En toen kwam mijn verjaardagscadeautje aan. Zo blij mee! : D 

image

​Ik begon deze maand met morning pages. Na de eerste keer schrijven merkte ik al dat het voor mij een hele fijne manier is om mijn hoofd leeg te maken. Aangezien meditatie – na jaren proberen – nog steeds geen vast onderdeel van mijn dag is geworden, is dit een super fijne manier om toch dezelfde effecten te krijgen. 

image

Nu we de datum voor onze bruiloft komende herfst vast hadden gezet, was het tijd om naar een jurk te zoeken. Nog best lastig met een babybuik waarvan je niet zeker weet hoe groot hij gaat zijn op dat moment. Ik keek een heleboel webshops door. Zoveel dat ik er vierkante ogen van kreeg… maar ik kon maar niets vinden wat me beviel! Een standaard witte jurk wilde ik niet… tja dan werd het al wat moeilijker om iets te vinden. Uiteindelijk besloot ik om er zelf een te gaan maken. Fingers crossed dat ‘ie ook echt mooi gaat worden! Ik twijfelde nog over de kleur, maar ging uiteindelijk toch voor mauve (de donkerdere kleur). 

image

Die zaterdagavond hielden we spelletjes avond en probeerden we dit nieuwe spel uit. Een soort Takeshi’s Castle waar je heel zenuwachtig van werd ; ) 

image

De zondag erna was het de laatste dag voor een aantal dagen regen, dus besloten we om een dagje bij het meer te zitten. Dat idee hadden meer mensen! Het was de eerste keer dat het drukker was op het veldje, en een aantal families zich niet aan de 1.5 meter afstand hielden. En ze waren nog zeer luidruchtig ook. We hielden het niet lang vol en zijn dan ook maar iets anders gaan doen. In de avond zijn we terug gegaan, toen alle families alweer weg waren. En speelden nog wat potjes Mölkky. 

Wat betreft Corona en afstand houden is het hier prima te doen, meestal dan. Over het algemeen houdt iedereen zich goed aan de regels. En wat ik ook goed vind hier in Duitsland, is dat je bij elke winkel/restaurant/kapper etc. altijd een masker op moet. Ook als je op een terras naar je plek loopt, dan gaat het masker pas af als je op je plek zit. Wat mij betreft een stuk beter geregeld hier. Ook al zijn er speculaties dat maskers niet voldoende helpen. Het lijkt me altijd meer helpen dan niets dragen, bij juist gebruik dan wel. 

image

Een tijdje geleden kwamen we erachter dat de dosis B12 die we altijd nemen veel te hoog is. In een wetenschappelijk artikel stond dat de huidige aangeboden doseringen van 1000mg per pil veel te hoog zijn – tenzij je een groot tekort hebt. Wanneer je regelmatig een hogere dosering neemt dan nodig, verhoogt het risico op kanker en hartziekten. We hebben gezocht naar supplementen die lager gedoseerd zijn, want een volwassene heeft onder ‘normale omstandigheden’ blijkbaar maar 2,8mg per dag nodig. Nu heeft iemand die vegetarisch of veganistisch eet iets meer nodig, maar dan alsnog geen 250mg per dag of 2x per week 1000mg! Er werd door de medische wereld lang gedacht bij teveel binnen krijgen ‘baat het niet dan schaad het niet’. Na onderzoek komen ze daar nu op terug. Er blijken helemaal geen supplementen met lagere dosering te bestaan, of tenminste… ik heb ze nog niet gevonden. Dus we gaan nu overstappen op tandpasta aangevuld met b12. Hiervan is de dosis een stuk lager en wordt het snel opgenomen in je mond. Eens kijken hoe dit bevalt! 

Op het moment dat ik dit schreef, waren we al 2,5 maand in Duitsland. Al die tijd heb ik in de supermarkten langs de gouden Oreo’s gekeken. Mijn lievelings! Maar een paar pakjes inslaan voor thuis, want in NL hebben we ze niet : ( 

image

Die donderdag stonden we vroeg op om een weekendje richting Siegburg te gaan. Bij het klaarmaken van het eten voor onderweg zag de berg er super mooi uit! We reisden eerst naar vrienden toe om daar een nacht te blijven slapen. We aten burgers met sla uit de tuin, en daar kroop dit doorzichtige vriendje uit. 

image

De zonnebloemen in de tuin waren zo mooi, die wil ik ook in onze tuin! 

image

De dag erna vertrokken we naar waar we eigenlijk voor kwamen, de bruiloft van Flo’s broer in Siegburg. We verzamelden bij het raadhuis en er werd getrouwd. Daarna liepen we de berg op richting de burcht en kregen we heel lekker eten. Het was een hele warme maar leuke dag! De dag erna ging de reis weer terug naar Beieren. Ik moest twee dagen bijkomen van al het gereis, maar het was super fijn om familie weer gezien te hebben. 

image

En die zonsondergangen hier! Elke keer denk je weer dat het niet gekker of mooier kan… en dan kan het toch! 

image

Wat een lucht!

image

Die woensdag besloten we spontaan om ‘s middags naar de Laber berg te gaan. Voornamelijk omdat het de rest van de week zou gaan regenen en de temperatuur flink zou zakken. Van in de twintig naar 15, brrr. Werk werd een dagje verschoven en we gingen met de zeilbaan naar boven. Deze keer gelukkig geen wandeling die uren duurde, waarbij ik weer het gevoel zou krijgen dat ik onderweg een aantal keer zou sterven ; ) 

image

Dat uitzicht!

image

Voor een oud klasgenoot maakte ik dit boeketje klaprozen. Ik was altijd blij als ik weer iets gedaan kreeg en het daarna af was. Dan voelde de maand niet als één grote vermoeide dag ; ) 

image

En toen brak alweer het laatste weekend van de maand aan. We maakte de bbq nog een keer aan en aten buiten in de tuin, want er werd nu zelfs 2 weken lang regen voorspeld. De herfst was hier al in aantocht! Voor mij geen probleem, want het is mijn favo seizoen van het jaar. Ik keek er – vooral op die hete dagen – al stiekem naar uit! 

image

En we sloten de maand af op maandag met Lisa’s verjaardag! Kijk wat een mooie taart en bloemen ze kreeg : )

Andere noemenswaardigheden van deze maand

+ Ik begon in het boek waarvan je wilde dat je ouders het gelezen hadden. Interessant voor iedereen die zwanger is of (jonge) kinderen heeft. Als ik het uit heb komt er ook een review.
– Sinds de 12e week van mijn zwangerschap had ik steeds minder zin in sociale dingen. Deels komt dat natuurlijk door dat ik me niet altijd goed voelde en het  moe zijn. En door de enorme warmte. Maar een groot deel kwam ook omdat ik er gewoon echt geen zin in had. Sociaal doen kost energie en het liefst zat ik gewoon lekker binn​​en, mijn eigen ding te doen. 
+ We begonnen aan een nieuwe serie en gingen snel door de eerste twee seizoenen heen. Best een aanrader, Fleabag. Daarna startten we Making a Murderer, wat een indrukwekkend verhaal!
– Zo jammer dat ik mijn lens kit thuis ben vergeten met macro lens! Had hier in Duitsland de mooiste foto’s kunnen maken… Blame the pregnancy maar weer 😉
+ Films die ik in augustus keek en kan aanraden: The Professor met een (leek wel) altijd dronken Johnny Depp. Mid90s, een film over een heel jong kereltje dat zich aansluit bij een groepje skaters, geregisseerd door Jonah Hill. En American Animals, over een groep studenten die een boek van 12 miljoen willen stelen. Een waargebeurd verhaal overigens. 
+ Ik deed een digitale detox en dat was zo fijn! Ik schreef er een post over, voor het geval je ook van alles wil opruimen en verwijderen. 
+ Ook verzon ik alvast 101 dingen die ik de komende 2,75 jaar wil gaan doen. Je kunt erover lezen in het day zero project.
+ Sinds ik de nieuwe wardrobe challenge bedacht had, stond ik te popelen om er thuis mee aan de slag te gaan. Mijn kledingkast wilde ik al een tijdje onder handen nemen. 

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *