day zero project update #1

Begin september ben ik gestart met mijn day zero project. Daarvoor verzon ik 101 dingen die ik in 1001 dagen ga doen. Hier kun je lezen welke doelen ik in de eerste maand behaald heb.

image

008. Ondersteun een kunstenaar en koop iets op Etsy.

In de eerste maand van de challenge heb ik drie dingen op Etsy gekocht. Voor mijn nieuwe telefoon had ik een hoesje nodig. Daarvoor kijk ik het liefst bij een lokale winkel die mijn geld goed kan gebruiken, of op Etsy. Ik vond een hoesje dat echt PERFECT bij mij past, rood en roze <3 Omdat ik dit keer voor een groot bakbeest ging (iPhone 11 Pro Max) en mijn ‘telefoon laten vallen’ gevaar altijd groot is, ging ik ook voor een extra hoesje ter bescherming van het scherm. Deze bestelde ik bij Craggs & Dale, waar ik eerder ook mijn e-reader hoes kocht. Deze keer ging ik voor de paarse zwanen print. Echt super lief, want ze heeft het hoesje speciaal voor mij op maat gemaakt <3

image

En voor de uk had ik een luiertasje nodig waarin ik alles kan opbergen en meenemen. Van een vriendin kreeg ik de tip om op Etsy te kijken en daar vond ik een hele leuke van JalaHandmade! Aan een kant kun je de natte doekjes stoppen en snel eruit halen als je er een nodig hebt. Aan de andere kant kun je dingen stoppen als een verschoonmatje en luiers. 

image

011. Zeg een hele dag niets negatiefs. 

Dit leek me een hele leuke, maar ook uitdagende opdracht. Ik heb niet het gevoel dat ik vaak iets negatiefs zeg, maar misschien dat we dat in het algemeen toch iets meer en sneller doen dan we denken en zelf doorhebben? Nu in de zwangerschap was ik soms wat sneller geneigd om de dingen wat minder positief te zien (gelukkig was dat een fase, fijne bijwerking van al die hormonen). Dus ik was heel benieuwd hoe het me afging. Ik heb er één specifieke dag voor uitgetrokken en ben die dag opgestaan om me bewust en met intentie positief te gedragen. 

Ik betrapte me er soms op dat ik een negatieve gedachte had en was al best trots op mezelf dat ik deze herkende. Daarna deed ik mijn best om waar de gedachte op dat moment om ging, te laten volgen door een positieve gedachte erover. Het is niet iets waar je je elke dag mee bezig kunt houden denk ik, dat kost teveel energie. Maar wel goed om eens in de zoveel tijd aandacht aan te besteden. 

image

049. Begin weer met elke dag een selfie maken. 

In 2019 heb ik elke dag van het jaar een selfie gemaakt. Aan het einde van dat jaar leverde dat een hele leuke video op! In 2020 ben ik daar mee verder gegaan, maar in april ook weer mee gestopt. Door Corona en het thuiszitten werden de foto’s steeds minder interessant en kreeg ik er ook minder zin in. Dat vond ik achteraf zonde… daarom heb ik het nu weer opgepakt! Verwacht dus aan het eind van het jaar nog een video van de laatste paar maanden aan selfies : ) 

Voor het maken van de selfies gebruik ik overigens de Selfie-A-Day app, mocht je er ook mee willen beginnen. Handig omdat je snel een foto kunt maken, de foto in een map bewaard wordt (en je deze ook naar je dropbox kunt laten uploaden) en je meteen een weergave krijgt van hoe de video eruit komt te zien.

image

081. Hang een dagje de toerist uit in een stad dichtbij. 

Ik ben meteen met dit onderdeel begonnen, want in september waren we nog op verschillende plaatsen in Duitsland, voordat we weer naar huis gingen. Zo ook een middag in Innsbrück. Het was een van de laatste uitjes die we maakten in Duitsland. Het is een mooie stad omringd door hoge bergen. Vanuit vrijwel elke hoek zag je een berg op de achtergrond, zo gaaf! We waren er niet lang, want ik trok lang lopen niet goed en het was heel erg warm die dag. Maar toch heel leuk om er even kort geweest te zijn! Ooit gaan we er nog wel eens terug.

image

Ook gingen we een dagje naar München, want daar moest ik naartoe voor de 20 weken echo. Daarna hadden we nog wat tijd om door de stad te lopen. We kwamen terecht in een van de schattigste straatjes, zoveel lieve kleine huisjes met veel planten en bloemen! Een stad die ik zeker nog een keer wil bezoeken als ik wat fitter ben. Zoek je nog lunch tips voor Innsbruck en München, dan kun je in mijn september recap kijken. 

image

Eind september waren we weer thuis, dus was het tijd om thuis een uitstapje te maken. Al jaren wilde ik in Heerlen de street art tour lopen om alle graffiti te bekijken, maar nooit kwam het ervan. Ik besloot om in de laatste week van mijn vakantie mijn baby afspraak in het ziekenhuis in Heerlen te combineren met een bezoekje aan de stad. Ik heb welgeteld twee murals kunnen zien, daarna was ik te moe en had ik rugpijn :’ ) Ik had er al een ochtend ziekenhuis en twee winkels shoppen op zitten, dus vond het wel goed geweest. Ooit doe ik de tour nog eens volledig!

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *