09.2020

September was een maand van overgang. Van een rustig leven met lege agenda en vakantiegevoel naar een drukker leven thuis. Ik probeerde zoveel mogelijk van de laatste dagen in Kochel te genieten. Thuis begon het voorbereiden op het frietje. De opruimdrang kwam flink naar boven! En ik ging ook weer naar mijn werk, wat de eerste dagen best wel pittig was. Toch was het weer heel fijn om thuis te zijn! Kijk verder voor een enorm lang fotoverslag. 

image

En toen was het alweer september, wat vliegt de tijd! Hier in Kochel was het al een aantal dagen grijs en regenachtig, dus daar ging een blikje chocomel goed bij. Iets wat ik thuis en buiten de zwangerschap nooit zou drinken, maar wat nu wel lekker was. Je hebt in augustus misschien al gelezen dat ik een digitale detox gedaan heb. Ik was zo in de mood om alles op te ruimen dat ik mijn online dagboek ook eens opgefrist heb. Ik verhuisde alles van livejournal, waar ik sinds mijn 15e (denk ik) alles in schreef, naar notebook. Eigenlijk een app om je notities in te maken, maar werkt ook prima als online journal met slotje.

* De leuke achtergrondjes in mijn notebook komen trouwens van muchable.

Die dinsdagmiddag zat ik in de thermen en had uitzicht op het berglandschap van Kochel. Het was een bewolkte dag en ik zag de wolken heel rustig door de toppen van de bergen zweven. Wat zag dat er mooi uit en wat was het rustgevend! Toen bedacht ik me dat ik dat uitzicht wel vaker zou willen zien, en zocht naar filmpjes. Hoe fijn dat je dat als 1 minuut meditatie even snel tussendoor kunt doen.

image

In mijn nieuwsbrief schreef ik al dat september elk jaar weer de maand is dat ik zin krijg (of de kolder in de kop, haha) om nieuwe projecten te starten, en dat was dit jaar ook zo. Al een hele tijd liep ik rond met het idee om een foto cursus te doen om mooie foto’s te leren maken, en het was nu tijd om dat om te zetten in doen. In plaats van een cursus verzon ik een foto project met 95 thema’s, waarvan ik een deel komende tijd ga uitvoeren. Perfecte tijd, want ik moest een nieuwe telefoon bestellen en ging maar meteen voor de iPhone met de beste camera kwaliteit. Ik koos de iPhone 11 Pro Max. Niet alleen voor het project hoor… ik wilde ook mooie foto’s kunnen maken van het frietje straks! Het foto project leek me ook ideaal, omdat ik een klein vermoeden heb dat ik vanaf volgend jaar niet veel tijd meer vrij ga hebben voor andere hobby’s… Foto’s maken kost niet al teveel tijd en is hopelijk ook goed te combineren met de baby wandelingen die ik dan waarschijnlijk vaak ga maken.

image

Tussen de bewolkte dagen door was het gelukkig ook wel een dag mooi weer en hebben we een middag aan het meer gezeten. In de avond staken we de bbq nog maar eens aan. De Aldi hier had grote vegan grillplatten, wat een luxe 😀 En wat was mijn haar lang aan het worden! Eindelijk bijna bij de lengte die ik wilde. En lekker moeilijk kijken tegen de zon in haha.

image

Ik maakte veel panorama foto’s. De bergen hier zijn daar perfect voor!

image

Die zaterdag gingen we een dagje naar Innsbruck, zo ongeveer 1,5 uur met de auto vanaf Kochel. De stad was omringd door hoge bergen, dat zag er mooi uit. Ook wel weer eens leuk om andere bergen te zien. Dat ga ik vast nog missen als we weer thuis zijn. En wat was het schoon overal!

image

We lunchten bij hamburgertent Ludwig en dat was erg lekker. Op het menu vond ik het hoekje medicijnkast grappig.

image

Na de lunch liepen we nog een rondje door het park en daarna weer terug richting auto. Het was te warm om de hele dag rond te lopen. Wat was het mooi hier! Ooit komen we nog eens terug…

image

Die zondag was ik doodop van drie uur in Innsbruck en heb ik de hele dag gerust en Netflix gekeken. 

image

Die maandag hadden we dan eindelijk de spannende 20 weken echo waarvoor we naar München reisden. We hoopten deze dag achter het geslacht te komen. Op de vierde etage zat ik in de wachtkamer van het echo centrum en had ik fijn uitzicht over de stad. En het geslacht was goed te zien! Op straat plakken mensen de gekste dingen, uhmmm.

image

We maakten nog een klein rondje door de stad en kwamen terecht in een van de schattigste straten. Met allemaal kleine huisjes. We lunchten vegan döner en falafel bij Erbil’s, dat was super lekker! En daarna vertrokken we weer naar huis. 

image

De rest hier in huis had zich al vereeuwigd op de schuur, dus moesten wij er ook nog op! 

image

Dat weekend zaten we nog een dag aan het meer en las ik verder in mijn boek. Langzaam begon het besef te komen dat we hier niet meer lang zouden zijn!

image

Dit terras en uitzicht ga ik wel missen!

image

‘s Avonds vierden we Lisa’s verjaardag. Ze had van ons een wine tasting gekregen met 6 verschillende soorten wijn. Ik dronk mee met ginger beer. 

image

De dinsdag erop had ik Emil oppasmiddag. We maakten muziek en lazen boeken. 

image

Ook maakten we een rondje door het dorp. Zo mooi nu alles nog groen is! 

image

Ik liep langs het meer om nog eens goed van het uitzicht te kunnen genieten. Dat was wel leuk, want op de eerste dag dat we hier waren liep ik precies dezelfde route met de buggy. Leuk om de vakantie zo te beginnen en ook precies zo af te sluiten. 

image

En toen waren we na een dag rijden van 12 tot 12 weer thuis. Enorm vermoeiend, maar we hadden geluk met het weer en er waren geen files. Dat scheelt een hoop! Thuis maakte ik nog eens een buik foto, want jeetje wat was ‘ie veranderd in die paar maanden. En we haalden het eerste pakketje voor het frietje op. We bestelden een muziekdoosje en de eerste knuffel.

image

Op 30 juni maakte ik de linker foto. Ik had alle planten bij elkaar gezet zodat mijn ouders ze zouden kunnen komen wateren. Jeetje, wat waren ze gegroeid in de tussentijd! 

image

Ze stonden eerst verspreid door het huis, maar ik vond het eigenlijk ook wel leuk om ze allemaal op de kast neer te zetten. 

image

Die zaterdag kwam mijn nieuwe telefoon aan. Natuurlijk moest ik meteen even een snelle test foto maken. Het kwaliteitsverschil met mijn oude SE is enorm! Vooral de selfie camera heeft een enorme upgrade gekregen. Komt goed uit met mijn selfie project! En ik kon nog net in mijn normale t-shirts, al zag het ernaar uit dat dat niet lang meer zo zou zijn. 

image

Die zaterdag en zondag werden alle koffers uitgepakt en spullen opgeruimd. Al die tijd in Kochel had ik me voorgenomen om komende herfst en winter alles voor te bereiden voor het frietje, dus het hele huis op te ruimen om plaats te maken voor ons nieuwe familielid. Ik kreeg enorme opruimdrang toen we thuis waren, net alsof ik het al die weken had opgespaard haha. Ik nam alle lades onder handen. Ze werden uit gesorteerd en ik deed veel weg. Ook mijn Lush verzameling heb ik eens goed opgeruimd.

image

En ook de make-up la was aan de beurt. Zo fijn als alles weer geordend is! Ik vond nog de Therapy bar waar ik eindelijk mee kon gaan smeren. Ik had ‘m expres niet meegenomen naar Kochel, want dan zou die met het warme weer vast een keer gaan smelten. Hij is enorm fijn als je zwanger bent om je buik lekker soepel mee te houden. 

image

Die zondag gingen we bij mijn ouders op bezoek die we al maanden niet gezien hadden. Fijn om met ze in de tuin te zitten en bij te kletsen! We sloten het weekend en de vakantie af met een kopje chocomel en bier op het terras. Je kunt wel zien dat ik helemaal klaar was voor de herfst… En bij thuiskomst checkte ik nog even deze zieligerd die slap hing op de vorige foto, die na wat water helemaal niet meer zo zielig was! 

image

De week die volgde was druk! Ik had een heleboel afspraken op staan. Op dinsdag moest ik al vroeg in het ziekenhuis zijn, want ik had die ochtend suikertest. Ik moest nuchter aankomen, een mierzoet suikerdrankje drinken, werd drie keer geprikt met pauzes van een uur ertussen en kreeg erna mijn ontbijtje rond half 12. De uitslag was goed, geen zwangerschapsdiabetes, hoera! 

image

Ik besloot met het lekkere weer nog even de stad in te gaan en wat rond te lopen. Dan kon ik ook meteen #081 van mijn day zero project doen; hang een dagje de toerist uit in een stad dichtbij.

image

Ik kon het niet laten om ook heel even naar de babykleding te kijken. Even serieus hoor, wie heeft dit muisje in zak bedacht? Echt té cute!! Ik had zoveel willen meenemen, maar heb me ingehouden. 

image

Uiteindelijk ging ik alleen naar huis met een newborn set, voor als we uit het ziekenhuis komen. En kocht ik een lading hydrofiele doeken, die kunnen we altijd gebruiken. 

image

Oh en kijk wat ik per toeval tegenkwam! Nummer 098 van het day zero project is een handafdruk van de uk maken. Ik nam ‘m meteen mee. Voor iedereen die dat ook wil doen, een paar euro bij de Action!

image

Op woensdag stond er een vaccinatie gepland waarvoor ik naar Maastricht ging. Ik stond vroeg op om van te voren nog naar de kapper te gaan, dat was wel weer eens nodig. Met fris gewassen haar pakte ik de bus en met mijn zwangerschapshoofd was ik helemaal vergeten dat je daar tegenwoordig natuurlijk een afspraak voor nodig hebt… oeps! Ik maakte er maar meteen een voor later die week en besloot dan maar de stad in te gaan en mezelf te trakteren op iets lekkers van Preps

Op donderdag had ik mijn enige dag ‘vrij’ deze week, met weinig tot niks gepland. Ik was kapot van al het heen en weer gereis van afgelopen dagen, dus een dagje minder doen kwam als geroepen. Op maandag was ik al begonnen aan het opruimen van mijn kledingkast, als resultaat van mijn wardrobe challenge. Daar kwam een stapel kleding uit die ik weg wil doen.

image

Die vrijdag was het officieel gedaan met het mooie weer. Tijd om sjaal en jasje uit de kast te halen. Ik als enorme herfst fan had me hier natuurlijk al op verheugd! Ik ging nu dan eindelijk echt naar de kapper en was blij dat er weer model in mijn haar zat.

image

Toen ik thuis kwam die dag zag ik iets achter ons raam bewegen. Onze buren hebben ter hoogte van ons raam hun dakterras. Ik spiekte eerst door de kier en daar zag ik een konijn! Toch maar even het raam open gemaakt en toen was er ook een schuw poesje. We hebben dierenvriendjes als buren, joepie! 

image

Jeetje wat groeide de buik nu snel! Ik zag voorheen wel wekelijks verschil, maar nu leek hij zelfs dagelijks groter te worden.

image

Kijk hoe gigantisch de bladeren zijn geworden! Woah! En er is nog een baby op komst 😀

image

Ik kon het niet laten om dit boekje nog mee te nemen voor het frietje, want het was in de aanbieding. En boeken van Fiep neem je dan natuurlijk altijd mee <3

image

En yes, een van mijn day zero opdrachten gaat in vervulling, nummer 60. Ik ga een workshop papieren bloemen maken geven! Geef je hier op.

image

Eigenlijk zouden we pas beginnen met kijken naar baby spullen en meubels als we thuis zouden zijn. Maar nadat ik de 20 weken echo had gehad kon ik het niet laten om alvast wat op internet te zoeken. Wat een leuke dingen hebben ze tegenwoordig! 

image

Als je ‘m ook gekeken hebt, ik ben heel benieuwd wat je ervan vond!

Andere noemenswaardigheden van de maand:
Babynieuws   De naam van het frietje was wel een dingetje. Een naam voor een meisje hadden we al maanden vaststaan, misschien wel al voordat er een baby was. Voor een jongen vonden we – vooral ik – het héél moeilijk. Na een dagje Innsbrück hadden we het in de auto over babynamen, en toen hadden we ‘m opeens zo binnen 1 minuut gevonden! 
De enorme to do lijst   Aan het einde van de maand gingen we weer naar huis. Ik was blij dat ik de 2,5 maand in Kochel gebruikt had om uit te rusten en bij te komen. Thuis zou alles weer beginnen en drukker worden. Mijn to-do lijst was ook meteen lang. Ik wilde voor januari een aantal dingen gedaan en gemaakt hebben: de babykamer inrichten, een mobiel voor boven het baby bedje maken, een trouwjurk naaien en een boeketje papieren bloemen voor de bruiloft maken. 
Gekeken  ​ Ik begon deze maand aan het tweede seizoen van Undercover. Daar had ik me al een tijd op verheugd. Maar ik stopte er na de eerste aflevering mee, want ze stonden nog niet allemaal online en wilde ze liever allemaal in een rits kijken. Ik keek ook de film I’m Thinking of Ending Things, die ik nog steeds geen rating heb kunnen geven op Letterboxd. Er zaten zoveel verschillende dingen in die ik niet allemaal meegekregen heb, dat ik ‘m nog eens moet zien! Ook keek ik The Home Edit, wat op een perfecte tijd kwam tijdens mijn opruimdrang 😀 Ik vond het heel moeilijk om te kijken met al die schreeuwende vrouwen, maar ik heb me erdoorheen geworsteld. Het eindresultaat en de tips waren het wel waard om te blijven kijken. En we keken een film en docu over nazi’s, erg interessant: Skin en Rechts. Deutsch. Radikal (die laatste was heftig om te zien). 
Waar ik over nadacht   De laatste tijd heb ik vaak nagedacht over internet, privacy en baby’s. Wil ik straks wel foto’s van onze kleine uk online delen? En als ik dat wil doen, waar doe ik dat dan? Als ik dat op Instagram doe, moet het gezicht dan afgedekt? Of maak ik het alleen zichtbaar voor bepaalde mensen in mijn lijst? Ik vind het nogal een dingetje… Want je beslist op zo’n moment toch over het leven en de identiteit van iemand anders, iemand die daar nog geen mening over kan vormen. Nog even goed over nadenken 😉 
Werk   De laatste week van september begon mijn eerste werkweek. De eerste dagen waren vrij pittig en oh jee wat moest ik soms lang nadenken bij dingen! Ik wist nog wel hoe ik de administratie moest doen, maar het kostte me wel wat tijd om het weer allemaal terug te halen. Gelukkig ging het na even nadenken wel meteen bijna weer als vanouds. Gek dat je in 3 maanden tijd al die snelle automatische handelingen zo erg kunt vergeten! 

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *