365 · september

Elke maand vul ik een aantal vragen in. Over hoe mijn leven nu is en wat ik aan het doen ben. En elke maand zijn het weer andere vragen. Het idee is hetzelfde als een Question A Day boekje; elke dag deze vragen invullen en dit jaren achter elkaar doen. Hier zijn de vragen van september 2020. 

1: Wat is de laatste serie die je gebinge-watched hebt?
2020: Making a Murderer. Wat een verhaal zeg! 

2: Welke band zou je graag live willen zien?
2020: This Will Destroy You. We hadden kaarten, maar door Corona zal het niet doorgaan. En het is een van mijn lievelingsbands <3 Ander keertje dan maar. 

3: Omschrijf de laatste foto in je filmrol.  
2020: Een foto met daarop de trap van ons tijdelijke huis in Kochel. De trap is gemaakt van grijzig beton en heeft een mint groene houten leuning, in een typisch Beierse stijl. De zon begint langzaam onder te gaan en dat geeft een mooie lichtinval op de trap. 

4: Hoe kijk je op dit moment tegen ouder worden aan?
2020: Het hoort bij het leven en ik kijk er zeker niet tegenop. Ik vind het juist een mooie gedachte dat we allemaal ouder worden, steeds meer bijleren en mooie momenten mogen meemaken. En op dit moment veranderen er zoveel dingen in mijn leven die mij ook ‘ouder’ of wijzer zullen maken, daar kijk ik enorm naar uit!

5: Wat is je favoriete app op dit moment? 
2020: Ik heb pas Planbella ontdekt en dat is mijn meest favoriete agenda ooit!

6: Hoe heb je vandaag voor jezelf gezorgd?
2020: Door op tijd naar bed te gaan. 

7: Noem een herinnering uit je kindertijd die je nooit meer vergeet.
2020: In het weekend om 06:00 uur opstaan om samen met mijn zusje beneden in de woonkamer naar Telekids en andere tekenfilms te kijken de hele ochtend.

8: Hoe beoefen je mindfulness op dit moment?
2020: Door het schrijven van morning pages vooral. Even de tijd nemen om in mijn journal op te schrijven wat me bezighoud. En proberen te genieten van de dingen die ik doe. 

9: Wat is je go-to maaltijd van dit moment? 
2020: Summer rolls! Gevuld met glass noodles, wortel, komkommer, paprika en avocado. Hmmm. 

10: Welke rol heeft minimalisme op dit moment in je leven?
2020: Ik heb allerlei plannen gemaakt om het huis op te ruimen. Het ultieme doel is elke kast opruimen en daarvoor ook fijne bakjes aanschaffen, zodat ik het Marie Kondo stijl kan organiseren. Het lijkt me heeerlijk om dat straks allemaal op orde te hebben. De kledingkast wordt straks thuis als eerste geminimaliseerd, en daarna zijn de keuken en badkamer aan de beurt. Ik wil na het opruimen en organiseren ervoor zorgen dat er niet zomaar meer nieuwe dingen inkomen, zodat alles netjes blijft. En het allerbelangrijkste: dat de dingen die ik heb ook echt gebruikt worden. 

11: Welke herinnering zou je graag nog een keer over willen doen?
2020: Ohh dat zou sowieso de eerste maand zijn dat ik Flo leerde kennen, wat was dat leuk! En ook de interrail trip met Angie die we maakten door Duitsland en België jaren geleden.. Dat was een mooie tijd die ik nooit meer vergeet. 

12: Wat zou je liever willen afleren?
2020: Ik eet op dit moment wel iets meer snoep en chocola dan ik zou willen… daar wil ik wel graag mee stoppen! Maar het is zo moeilijk nu!

13: Wanneer heb je voor het laatst uitgeslapen? 
2020: Dat kan ik me niet eens meer herinneren. Ik probeer het soms nog wel eens, maar later dan 08:30-09:00 haal ik niet haha.

14: Wat ligt er altijd in je koelkast? 
2020: Komkommer! 

15: Welke verandering zou je graag in je leven willen doorvoeren?
2020:Weer vaker wandelen. 

16: Was er vandaag iets wat niet zo leuk was? Wat was het?
2020: Alles moeten inpakken omdat we morgen weer naar huis gaan. 

17: Wat is de leukste herinnering van de zomer? 
2020: Poeh er zijn er zoveel! Ik ga op koude winterdagen vast nog vaak terugdenken aan de warme dagen aan het meer. En ook het algemene gevoel van vakantie en niets hoeven.

18: Welke 3 emoji’s gebruik je op dit moment het meest?
2020: 🥳😊😘 

19: Wat gaf je vandaag een glimlach? 
2020: Weer thuis zijn tussen mijn spullen en zien dat de planten enorm gegroeid zijn! 

20: Is er iets waar je heel erg naar uitkijkt komende herfst?
2020: Herfstwandelingen in het zonnetje, het binnen gezellig maken met kaarsjes en veel thee, weer laagjes aan kunnen doen, mutsen en sjaals, verkleurende bladeren. 

21: Waar besteed je op dit moment veel tijd aan? 
2020: De afgelopen dagen ben ik het hele huis aan het opruimen om plaats te maken voor ons nieuwe toekomstige familielid. Elke kamer wordt onder handen genomen zodat we straks meer plek hebben en kunnen beginnen met de baby meubels neerzetten. 

22: Van welk boek heb je recent nog veel geleerd? 
2020: Het boek waarvan je wilde dat je ouders het hadden gelezen. Ik heb er een aantal dingen uitgehaald die ik interessant en handig vond.

23: Wat is het laatste dat je gekocht hebt voor jezelf?
2020: Een nieuwe telefoon met hoesje. 

24: Wat is iets dat je plezier brengt in je leven, groot of klein?
2020: Poeh, zoveel dingen. Op dit moment: samen met Flo ontbijten en dan een aflevering van een serie kijken. De momentjes voor mezelf in mijn kamer. Het frietje voelen schoppen. 

25: Wat was de laatste film die indruk op je gemaakt heeft? 
2020: We keken The Social Dilemma en dat was wel indrukwekkend. Niet heel veel nieuwe dingen die ik nog niet wist, maar toch wel treurig om het zo te zien. 

26: Hoe voelde je je vanochtend toen je wakker werd?
2020: Wat ik dacht was: het laatste weekend van mijn vakantie is aangebroken, nog even heel hard genieten! En hoe ik me voelde: auwww. Ik slaap al een aantal dagen heel slecht door mijn rug. Die was vanochtend weer lekker pijnlijk.

27: Van welke delen van je leven houd je het meest op dit moment? 
2020: De momenten dat ik thuis ben en op mijn gemakje alles kan opruimen en klaar kan maken voor het frietje. Online zoeken naar spulletjes die we nodig hebben daarvoor. In mijn hoofd de kamer al inrichten. En het gevoel dat daarbij komt, samen een klein gezin hebben straks.

28: Wat wil je graag nog doen voordat het jaar afgelopen is?
2020: Een aantal dingen die ik op dit moment aan het afmaken ben is de trouw boeketten en mijn trouwjurk. Als dat af is wil ik dit jaar minstens één keer een mooie herfstwandeling maken, een keer een massage nemen voor mijn rug en een mobiel maken voor de babykamer. 

29: Hoeveel tijd heb je deze maand besteed aan voor jezelf zorgen?
2020: Ik ben soms iets langer in de douche blijven staan om nog even van de warmte te genieten. Ik heb ook wat vaker momenten ingepland om even helemaal niks te doen. 

30: Wat vond je van de afgelopen maand?
2020: Het was een maand met overgang. Van het mooie zonnige Kochel wat echt als relaxen en vakantie voelde, naar thuis weer in de ‘werkstand’ allemaal dingen doen en regelen. Het was een leuke maand en ik ga er waarschijnlijk deze herfst/winter nog wel vaker aan terugdenken. 

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *