ik zie ik zie wat jij niet ziet

In september ben ik begonnen met een foto project omdat ik mijzelf meer technieken wilde aanleren. Aangezien het alweer een tijdje geleden is dat ik erover schreef en ik al wat foto’s gemaakt heb intussen, hier een update.

Als je ook mee doet aan het foto project, dan is het handig om de lijst met thema’s op je telefoon ergens op te slaan. Als ik onderweg ben pak ik ‘m geregeld even erbij om te kijken wat er ook alweer op stond, zodat ik geen kansen mis! 

image

11 Lines 

Het thema waar ik mee ben gestart is lijnen. Deze leek me niet al te moeilijk, want lijnen zie je overal! De uitdaging was om interessante lijnen te vinden, die misschien niet meteen opvallen. Of juist hele zichtbare lijnen die voor een mooie foto zorgen. Ik begon dicht bij mezelf en vond al gelijk wat. Mijn nieuwe telefoonhoesje had een diagonale lijn en het shirt dat ik aan had die dag had een heleboel lijnen. 

image

Ook in de badkamer waren lijnen te vinden, de tegels en de douche slang. Bij de douche slang is het leuk om te zien dat lijnen niet perse recht hoeven te zijn. Wat me bij dit eerste thema is opgevallen bij het maken van foto’s, is dat ik al snel denk dat het resultaat saai wordt. Vooral bij de badkamer foto’s had ik dat. Want tja, het is nou niet echt reuze interessant om naar een muur en douche slang te kijken toch? Na langer kijken zie ik er toch wat mooiheid in… de tegels lopen allemaal naar één punt toe en de schittering geeft je allerlei ideeën over de ruimte buiten de foto. De kleuren in het algemeen spreken me ook aan op deze foto. Het is fris, maar ook zacht en een beetje vaag. 

image

En in de keuken was het ook niet moeilijk om ze te vinden. De zwarte radiator kreeg iets duisters door de schaduw op de achtergrond. 

image

Wauw wat had ik een geluk met deze lijnen! Tijdens al die zomerdagen dat we buiten hadden gezeten, precies op deze plek, waren deze lijnen me nog niet opgevallen… Wat vond ik het mooi om ze zo afgetekend door de zon te zien op de schuur.

image

De zon begon onder te gaan en wat kleurde het licht mooi bij het mint van de trap. Verliefd op deze kleurencombinatie! Links de lijnen van de trap en rechts de rugleuning van de tuinstoelen.

image

Ook thuis kwam ik lijnen tegen, deze in Maastricht. Toen ik al deze lijnen zag, gemaakt van lint, moest ik wel een foto maken. Daar heeft iemand zijn best op gedaan!

image

En groene lijnen die ik in het dorp tegenkwam. 

image

Lijnen op de parkeerplaats. 

Na een paar dagen lijnen zoeken begon het een soort spelletje te worden. Overal waar ik was keek ik extra veel rond of ik iets tegen kwam wat in het thema paste. Het was erg leuk om mijn ogen open te houden en met iets bezig te kunnen zijn zo onderweg. Normaal zou ik over een heleboel lijnen heen kijken of ze niet direct herkennen, omdat je er simpelweg niet echt op let. De oefening om beter naar details te leren kijken was dan ook al gelukt!

Deze post met lijnen zal ik door het jaar heen blijven aanvullen als het lukt. Of ik maak er een nieuwe post van, moet ik nog even kijken. 

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *