10.2020

Oktober stond helemaal in het teken van trouwen en alle voorbereidingen daarvan. De maand had wat de bruiloft betreft veel ups en downs, want jeetje, wat was het een gedoe om alles rond te krijgen! Er was veel onzekerheid door de tweede lockdown of het nog wel allemaal door kon gaan. Het was ook een maand met heel veel korte en onderbroken nachten, want mijn lijf kreeg het steeds zwaarder te verduren door de groter wordende buik. Het duurde niet lang voordat ik minder ging werken. En ik begon deze maand met allerlei baby projecten. 

image

De maand begon redelijk stressig. Om te kunnen trouwen moesten er in Nederland en in Duitsland documenten bij de gemeente aangeleverd worden. Het ontvangen van deze documenten liet veel langer op zich wachten dan het normaal zou duren, dus het werd best even spannend. Want waren alle papieren niet op tijd ingeleverd, dan zou het hele feest niet doorgaan. Gelukkig kon ik een dag om uitstel vragen. Wat een gedoe, maar gelukkig kwam alles op het nippertje nog goed, pfjiew! 

Iets wat sowieso wél leuk was: de Susan Bijl Shopping Bags die ik binnen kreeg! Zo kon ik #041 van mijn day zero project afstrepen. En zo streepte ik deze maand nog een heleboel andere dingen af, die kun je hier bekijken. 

image

In ruil voor de tassen heb ik onze gang kast opgeruimd en geordend, en alle tasjes die door de jaren heen zijn opgebruikt weggegooid. So much better!

image

Op werk hadden we een suuuuper mooie nieuwe knotwrap. Meteen verliefd op want precies mijn kleuren; rood, oranje, roze. De kleuren lopen heel mooi over in elkaar. Hier heb ik mijn no buy even voor onderbroken, al hoort het niet echt onder kleding… toch?

image

Hoi herfst! Ohh wat was het fijn om kastanjes weer te zien en thee met speculaas op de bank te eten. 

image

Op de dagen dat ik in het weekend moest werken was het zo druk in de stad! Op werk droeg ik nu steeds een mondkapje. Als zwangere heb ik écht geen zin om ziek te worden… of dat nou een verkoudheid, griep or Corona is. Onderweg naar huis nam ik vaak een rustigere route omdat het niet te doen was in de winkelstraten. Mensen hielden gewoon geen afstand… Er werd in het nieuws ook alweer gepraat over een naderende tweede golf. Onderweg kwam ik deze poster tegen. Laten we hopen dat er snel een vaccin beschikbaar komt. En tegelijkertijd ook het klimaat niet vergeten! Nadat ik thuis op de bank geploft was, heb ik eens goed uitgezocht welke dingen in huis ik nog allemaal wilde vergroenen. Daar zal ik binnenkort wat over schrijven. 

image

En het was ook weer tijd om de sjaals uit de kast te trekken! Ik vind het elk jaar zo fijn om een hele dikke sjaal te kunnen dragen. Op werk werd ik helemaal verliefd op de Frangipani geur, nu als limited edition solid parfum te krijgen. Een spray hebben we trouwens ook, maar die blijft gelukkig!

image

Op instagram vroeg ik om leuke foto blogs, en dan vooral met week/maand overzichten. Ik vind het leuk om deze elke week even door te kijken en lezen. De antwoorden zet ik ook even hieronder zodat je meteen kunt doorklikken: @lastdaysofspring – @tussenmarsenjupiter – @angelicavis – @lisanneleeft – @etalles​ – @veerlez – @teawashere – @happyacorn – @fotografille 

image

Woensdag kreeg Billy op werk zijn eerste doorpas voor zijn Halloween outfit. Staat ‘m goed! 

image

We waren door alles wat we moesten regelen voor de bruiloft erg laat met uitnodigingen versturen, maar ze gingen eindelijk op de post! Een vriend had onze portretten al eerder gemaakt, dus we hoefden alleen nog snel online iets in elkaar te flansen haha.

image

Net zoals vorige maand ging de opruimwoede ook deze maand door. Na de badkamer en alle kasten onder handen genomen te hebben was het tijd om ook de voorraadkast eens goed op te ruimen. Ik besloot de tips die ik in The Home Edit zag mee te nemen en eens goede opberg bakken en potten aan te schaffen hiervoor. Een van de fijnste tips uit de serie vond ik de doorzichtige bakken die ze gebruiken, zodat je alles snel kunt zien. Ook daarvoor vroeg ik op Instagram om tips. De meeste mensen gaven Ikea aan (best vaak werd de 365+ serie genoemd), maar er kwam ook Action voorbij. Uiteindelijk heb ik makkelijk gedaan (ik had geen zin om er speciaal voor naar de stad of Ikea te gaan), en bij de Zeeman hier in het dorp deze mint groene mandjes gehaald. Jammer dat ik geen voor foto heb, want het was één grote puinhoop 😀 Ik vond ook nog de opbergshop So Clever, waar ze vergelijkbare bakken verkopen als dat ze in The Home Edit gebruiken (wel best prijzig). Mijn opruimhartje maakte er een sprongetje van.

image

En toen ontdekte ik de haarkleur filter op Instagram en wilde ik roze haar! En sproetjes!

image

Voor de bruiloft wilde ik nog van alles zelf maken, waaronder mijn trouwjurk (met heel veel naaihulp van mams) en een trouwboeket van papieren bloemen. Ik had niet veel tijd meer om alles af te krijgen, maar het is uiteindelijk gelukt door elke week een klein beetje te doen! Voor het boeket heb ik gekozen voor pioenrozen in zachte wit en roze tinten met eucalyptus erbij. Het liefst had ik een gemixt boeket gemaakt, maar dan zou ik heel erg in tijdnood komen. Ook heel blij met dit boeket!

image

Op mijn vrije dag ging ik naar Maastricht. Ik had afgesproken met een vriendin die ik al lang niet meer gezien had. We aten een bosbessen taartje bij Wonderwoud en kletsten bij. Daar kon dat gelukkig Corona-proof! Wonderwoud is nu ook bezig met een tweede winkel in Utrecht, dus als je daar in de buurt woont; hou het in de gaten! Als deze post online komt zijn ze al lang open en moet je zeker weten eens gaan kijken, want de nieuwe winkel is echt heel mooi geworden! 

image

Op de markt haalde ik garen voor de trouwjurk. Mijn moeder was ook bezig aan een blouse voor Flo, en daar hadden we nog knopen voor nodig. 

image

Die zondag hadden we zo’n fijne dag! We sliepen uit, ontbeten met een serie, maakten ons klaar en wandelden een klein rondje in de zon. Daarna zaten we op het terras en dronken chocomel en bier. Thuis poetste ik daarna nog wat en begon ik aan het jaarlijkse fotoboek. Het was echt zo’n perfecte zondag waarop we deden waar we zin in hadden, zonder dingen die perse gedaan moesten worden. Zo fijn! Ik kreeg er weer een beetje een vakantie gevoel van <3

image

Van de arbo kreeg ik te horen dat ik 4 uur per dag zou gaan werken. Ook stond mijn verlof nu vast. Nog maar 8 weken te gaan, de tijd vliegt! Van mijn ouders kreeg ik lampionnetjes uit de tuin, en daar maakte ik een herfst boompje van, zo gezellig! Online zag ik dat het speelgoed bij Kruidvat in de aanbieding was, en deze regenboog kon ik niet laten liggen! Ook al is het de eerste tijd alleen ter decoratie voor het frietje.

image

En toen kwam trouw obstakel nummer 2. Het was een beetje een droevige dag. De nieuwe regels voor een tweede lockdown stonden al online voor de persconferentie die avond en we vreesden voor het ergste wat betreft de bruiloft… Ik werd er allemaal een beetje sip van. Al wisten we natuurlijk dat dit altijd zou kunnen gebeuren, het is dan toch jammer. In de avond hoorden we dat er naast het bruidspaar alleen nog 2 getuigen bij de bruiloft aanwezig mochten zijn. Niet leuk natuurlijk, maar gelukkig mocht er nog getrouwd worden! Ik probeerde het allemaal maar zo positief mogelijk te zien. Van al dat sippe nieuws had ik wel wat shop therapie nodig 😉 Ik zag deze leuke kerstboompjes bij Hema (ja een beetje vroeg nog, maar moest hoor). En woensdag kreeg ik weer knuffels van Billy tijdens mij pauze <3 Dat maakt ook altijd alles goed. 

image

Mijn moeder was zover dat de trouwjurk in elkaar zat om te kunnen passen! Zo spannend of het allemaal gaat lukken zoals je het in je hoofd had. Mijn mams had hard gewerkt om alles om te zoomen. Als het nu allemaal goed zat, dan moest hij alleen nog echt in elkaar gezet worden, de zoom aan de onderkant gedaan worden en wat laatste kleine dingetjes, en dan was ‘ie af! Heel blij met het resultaat.

En obstakel nummer 3 liet ook niet lang op zich wachten (het hield maar niet op!). Na de bruiloft hadden we een etentje gepland in Aken (alleen met directe familie als ouders, broers en zussen en getuige – wel allemaal met aanhang), maar gezien er in Duitsland sinds deze dag ook gediscussieerd werd over nieuwe regels, kon de locatie ons niet meer op gepaste afstand laten eten. Jammer, maar we gingen snel op zoek naar een andere locatie. We vonden een nieuwe waar we een eigen zaaltje zouden krijgen en de afstand wel in acht genomen kon worden. De regels op dat  moment in Duitsland waren max 25 gasten bij een bruiloft, maar mochten de regels strenger worden dan was max 10 geoorloofd. Het bleef dat weekend nog even spannend of we een deel van de familie zouden moeten afzeggen. 

Nu vraag je je misschien af, waarom al die moeite doen en het niet gewoon uitstellen? Nou, daar hebben we zeker wel over nagedacht… maar we wilden heel graag trouwen voordat het frietje er is in januari (of eerder, weet je ook nooit zeker natuurlijk). Het zou het veel makkelijker maken als we al getrouwd zijn voordat er een baby is. Het hoefde voor ons sowieso nu geen groot feest te worden, want dat komt volgend jaar nog wel een keer (of wanneer Corona het weer toelaat).

image

Deze maand ging ik ook meerdere malen per week naar de fysio om mijn rug los te laten maken. Dat was hard nodig! Als het weer het toeliet maakte ik nog een kleine wandeling erna. Lekker even aan de frisse lucht met al dat binnen zijn! Dit is een van mijn lievelingshuizen hier in het dorp. Als het ooit te koop staat….!

image

Twee seconden voor ik op dit plekje aan kwam lopen zag ik een jongen deze spiegel neerzetten en weglopen (wat raar!). Dus ik dacht meteen yessss, voor mijn foto project! Beetje jammer dat ik door het licht geen goede foto’s gemaakt kreeg. 

image

Er waren heel erg veel paddenstoelen overal! 

image

De glibberige vind ik altijd het leukst. 

image

De dag voor de bruiloft was de corsage voor Flo ook af! Een mini versie van mijn boeket.

image

En toen was het 19 oktober, onze trouwdag! Tussen al die grijze en grauwe dagen door was het deze dag zonnig! In de trouwzaal mochten alleen onze getuigen mee naar binnen en bij het etentje 10 personen. We namen de ceremonie op video op, zodat familie die er niet bij mocht zijn naderhand wel nog iets te kijken had. Ondanks dat niet iedereen erbij was, was het een hele mooie dag waar ik nog fijne herinneringen aan over ga houden. 

image

We kregen super lieve cadeautjes van iedereen!

image

Toen ik terug naar huis wandelde van de verloskundige zag ik een gele ginkgo boom, mijn lievelings! Als de zon schijnt in de herfst is het meteen super mooi!

image

Ik maakte ook weer eens wat post! Een brief aan een vriendin die bevallen is en een voor een jarige vriendin! 

image

Nu we middenin een tweede (halve) lockdown zaten wilde ik – net zoals de eerste keer – weer iets leuks vinden om thuis te doen. In maart kocht ik een aantal puzzels waar ik me veel avonden mee geamuseerd heb. Deze keer zocht ik weer iets wat vooral ontspannend zou zijn, en ging ik voor schilderen op nummer! Het is heerlijk om even helemaal af te schakelen van alle schermen en iets te kunnen doen waarbij je niet veel hoeft na te denken. Ik bestelde mijn eerste schilderij bij Your Painting World. Helaas bleek de levertijd daar nu 3-4 weken te zijn. Omdat ik niet zo lang kon wachten bestelde ik er ook een bij Bol. Dus nu eerst aan de bloemen beginnen! 

image

Aan het begin van de maand begon ik aan een mobiel voor boven het babybedje, een van mijn doelen op de day zero lijst. Inmiddels had ik er al 2 (bijna) af. Nog twee diertjes te gaan en nog wat dingen om de mobiel mee aan te kleden. Ik maakte het van vilt en dat was super leuk om te doen! 

image

Via mijn zusje ontdekte ik de Klikkie app. Ik zag het en heb me meteen aangemeld! Je kunt kiezen voor een foto abonnement (maand, half jaar of jaar) en krijgt elke maand 10 foto’s thuisgestuurd in verschillende formaten. Wat ik er leuk aan vind is dat je de leukste foto van de maand groot kunt laten afdrukken. Daarnaast heb je nog drie staande/liggende foto’s, 3 vierkante en een foto strip. Naast het fotoboek dat ik elk jaar in december maak lijkt me dit een hele mooie aanvulling om de leukste foto’s ook los te hebben of om juist de foto’s te printen die het fotoboek niet halen. Mocht het je ook leuk lijken om het eens te proberen, dan heb ik hier een korting waarmee je één maand gratis krijgt! Kijk hier en gebruik deze code: MGM-R494-74XE-JJU9

image

Dit jaar geven Flo en ik weer adventscadeautjes. De 4 weekenden voor kerst geven we elkaar iets kleins en het laatste weekend daarvan een iets groter cadeautje. Dat vind ik een stuk leuker dan één avond cadeaus! Zo heb je al weken van tevoren voorpret met zoeken en inpakken. Toen ik na werk een van de cadeautjes ging ophalen zag ik deze kerst slinger/kaart bij Dille en Kamille

image

Moest ‘m meenemen voor aan de muur! Kijk die konijnensloffen!

image

En toen kwam mijn bestelling houten poppetjes binnen. Ik had ze besteld om een eigen houten speel set van te maken (zoals merken als Grapat, Grimms en Waldorf hebben), en dat was super leuk om te doen! 

image

Het eindresultaat was zo leuk! Ze zijn alleen al leuk om ergens neer te zetten en naar te kijken. En ook super leuk om als (kraam)cadeau te geven. Als je wil weten wat je er allemaal voor nodig hebt, lees dan even deze blog. 

image

En toen kwam mijn order van YourPaintingWorld binnen. Gelukkig geen 4 weken levertijd uiteindelijk. Ik kon het niet laten om al stiekem eraan te beginnen. Hier het resultaat na 2 avonden schilderen! Ik vond de hond zo leuk omdat hij met grote grove lijnen is gemaakt. Kan niet wachten op het eindresultaat.

image

Met het bloemen schilderij ging het ook goed. Dit gaat een stuk langzamer dan de hond, want er zitten veel meer mini stukjes in. Van dichtbij ziet het er niet zo bijzonder uit… maar denk dat het straks van ver af wel gaaf gaat zijn. Hoop ik! 

image

Ik maakte gewoon voor de leuk wat vleermuisjes voor Halloween en hing ze aan het raam.

image

En een vriendin vroeg me om een kaart te maken voor de verjaardag van haar vriend. Het werd een das met een rugzak. Zo kon ze zelf een briefje schrijven en deze in de rugzak stoppen!

Vanaf nu wil ik in elk maandoverzicht naast foto’s ook wat meer terugblikken op hoe de maand nu echt was. Met foto’s kan ik terugzien wat ik allemaal gedaan heb, maar het lijkt me ook leuk om wat meer te lezen over hoe ik de maand ervaren heb. Daarom kun je vanaf nu ook wat meer andere dingen lezen!

De maand in het kort

Alles ging deze maand in fases. Het begin van de maand stond helemaal in het teken van voorbereiden voor de bruiloft. De vier weken dat we weer thuis waren hebben we vooral besteed om alles in orde te krijgen ervoor. Daarna stond alles in het teken van voorbereiden voor het frietje. 

Hoe ik me voelde

Lichamelijk ging het deze maand op en neer. De eerste twee weken waren nog pittig omdat ik opnieuw aan werk moest wennen. Daarna werd het wat beter. Ondanks dat ik best veel last had van mijn benen en bekken, voelde ik me geestelijk wel heel goed. Op de meeste dagen tenminste… Er waren dagen bij dat ik er wat meer doorheen zat, door moeheid en pijn aan mijn lijf en dat soort dingen. Dan had ik een wat mindere dag. Toch werd mijn humeur er maar zelden door beïnvloed. Ik keek vooral heel erg uit naar mijn collega’s nog steeds kunnen zien op werk, dingen voorbereiden voor het frietje, alles lekker rustig aan doen en mijn verlof. 

Voorbereidingen voor het frietje

Voor het frietje was ik bezig met allemaal kleine projecten. Ik wilde veel dingen zelf maken, gewoon omdat ik dat leuk vond. Deze maand was ik bezig met een prikvilten mobiel en kocht ik ook materiaal om een geborduurde geboortetegel te maken (daar zie je later meer van). Ik vond het leuk om een paar keer per week op de bank of aan de eettafel te zitten en wat te frutselen ermee. Ik werkte er steeds een beetje aan, alleen wanneer ik er zin in had. Lekker rustig aan, want nog tijd genoeg! 

Ook bestelden we de babykamer bij onze Zweedse vrienden. Gelukkig konden we alles in één keer bestellen en laten leveren. Ik was ook blij geweest met tweedehands dingen, want beter voor het milieu. Maar we kregen het nu cadeau, super lief! Het gaf rust dat we alle grote meubels bij elkaar hadden en alleen nog maar hoefden te kijken naar alle kleine dingen. Maar die kunnen we tussendoor nog wel bij elkaar sprokkelen. 

Waar ik vooral behoefte aan had

Waar ik vooral veel behoefte aan had deze maand was na werk en op mijn vrije dagen ontspannen en rusten. Werken aan de frietje projecten was ontspannend, maar ik zat ook best wat avonden aan de woonkamer tafel te schilderen. Schilderen op nummer dan dus. Ook vond ik het leuk om ‘s avonds op de bank online naar leuke adventscadeautjes te zoeken. Daar kreeg ik helemaal zin van in december en kerst vieren en het gezellig maken thuis. En we hebben heel wat avonden gespendeerd met kijken naar hersenloze Duitse series..  Prince Charming, Sommerhaus en Bauer sucht Frau. Dat was soms precies wat ik nodig had! 

Waar ik deze maand dankbaar voor was

  • Collega’s die me er aan herinnerden om het even wat rustiger aan te doen op werk. Werken was de eerste weken vrij pittig en het was steeds blijven zoeken naar een balans tussen werken en rusten. Voelen wanneer ik teveel aan het doen was, was best wel moeilijk!
  • Dat het na ik weet niet hoeveel keer heen en weer mailen, afspraken bij de gemeente en Corona stress op tijd gelukt is om alles in orde te krijgen om te mogen trouwen. Het feit dat de Corona regels weer aangescherpt werden en het nog lang onzeker bleef of we de bruiloft wel door konden laten gaan/hoeveel mensen er konden komen was niet fijn. Het heeft veel geduld gevraagd, maar wat was ik blij, opgelucht en dankbaar toen we zeker wisten dat het gewoon ging lukken!
  • Ook ben ik dankbaar voor onze trouwdag. Het was door de omstandigheden misschien niet helemaal (of eigenlijk helemaal niet) zoals we het ons hadden voorgesteld (vooral omdat niet iedereen er bij kon zijn), maar ik heb wel een mooie dag gehad. De zon scheen, we waren in goed gezelschap en we hebben gezellig kunnen eten. 
  • Die paar nachten deze maand dat ik door kon slapen. Het waren er welgeteld maar een paar, want alle andere nachten werd ik wakker door rugpijn of bekkenpijn. Ik kon dan op geen enkele manier meer liggen, moest half zittend proberen te slapen en kon daardoor ook vaak niet meer in slaap komen. Ik heb heel wat uurtjes op mijn telefoon gescrolled om de tijd te verdoen 😉 Voor elke minuut dat ik wel heb kunnen slapen ben ik dankbaar, want het had nog veel erger gekund natuurlijk!
  • Voor mijn mams ben ik enorm dankbaar! Ze heeft én mijn trouwjurk in elkaar gezet én voor Flo een hele mooie blouse gemaakt. Zo tof om te kunnen zeggen dat onze trouw outfits zelfgemaakt zijn door haar! 
  • Met regelmaat dacht ik deze maand terug aan de extreem vermoeide dagen in Kochel. Ik was dan ook echt dankbaar dat die moeheid nu een stuk minder was! Ik hoefde niet elke dag meer een middagdutje te doen en dat vond ik alleen maar fijn. 
  • Ook was ik enorm dankbaar dat ik de maand Corona-vrij doorgekomen ben. Nu dat de besmettingen steeds verder opliepen en ik om mij heen ook steeds vaker hoorde over mensen die positief getest werden, hield ik mijn hart vast. Ik had écht geen zin om ziek te worden, en dat wilde ik het frietje al helemaal niet aandoen. Werk ging natuurlijk wel gewoon door en daar (en in het openbaar vervoer) kom je toch een stuk meer mensen tegen dan dat je thuis werkt. En natuurlijk ben je voorzichtig; altijd een mondkapje dragen, vaak handen wassen, op afstand blijven en alleen naar buiten voor een wandeling of de supermarkt. Vanaf de 28e week zou het ook heftigere gevolgen kunnen hebben voor de baby, en daar was ik me best wel bewust van.

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *