365 · oktober

Elke maand vul ik een aantal vragen in. Over hoe mijn leven nu is en wat ik aan het doen ben. En elke maand zijn het weer andere vragen. Het idee is hetzelfde als een Question A Day boekje; elke dag deze vragen invullen en dit jaren achter elkaar doen. Hier zijn de vragen van oktober 2020. 

1: Waar haal je op dit moment de meeste voldoening uit?
2020: Alles klaarmaken voor de bruiloft en voor de baby. Het is fijn om er tussendoor mee bezig te zijn op mijn eigen tempo. Elke keer een klein beetje. 

2: Waar ben je vandaag dankbaar voor?
2020: Dat ik het frietje vaak en goed voel bewegen en daardoor weet dat alles in orde is. 

3: Hoe zou je vandaag evalueren? 
2020: Ik had vandaag een vrije dag en ben de dag begonnen met een maskertje op en heb gepoetst. Ik werkte verder aan het trouwboeket, we kookten samen en keken in de avond een film. Het was een rustige dag zonder plannen waarbij ik deed waar ik zin in had op dat moment. En dat was heel erg fijn! Het gevoel dat ik in Kochel had – rustig aan doen en niets moet – wilde ik zo lang mogelijk vasthouden, en dat is op een zaterdag als deze goed gelukt. 

4: Welk spel zou je graag spelen?
2020: Ohhh ik denk soms nog wel eens terug aan de tijd dat ik De Sims speelde. Uren huizen bouwen yeahhh.

5: Welke situatie heeft je vandaag verrast?
2020: Al dagen had ik last van mijn rug en daarvoor ging ik ook naar de fysio. Overdag was het nog redelijk vol te houden, dan kreeg ik alleen wat meer last als ik teveel aan het doen was. Vandaag stond ik op met pijn in mijn hele lijf. Mijn benen, onderrug en boven rug. En dat verraste me wel, want de pijn trok altijd wel weg na slaap. Nu was het echt even niet uit te houden. Misschien was de eerste week werken toch wat teveel? 

6: Waar denk je de laatste tijd het meest aan?
2020: Wat we allemaal nodig gaan hebben voor het frietje. We hebben de maanden dat we niet thuis waren niets kunnen regelen en doen ervoor, dus daar zijn we nu mee begonnen. En wat de afgelopen weken veel aan gedachtes heeft gevraagd is de bruiloft. Wat hebben we een gedoe gehad met documenten regelen. En dat vooral omdat we in Nederland en in Duitsland papieren nodig hebben die erg lang op zich hebben laten wachten (ook door vakanties bij de gemeente en Corona). Het is allemaal goed gekomen, maar het heeft wel voor wat stress gezorgd.

7: Als je morgen alles kon doen wat je wilde, wat zou je dan doen?

2020: Waarschijnlijk een rustdagje inplannen en een hersenloze serie bingen. Ik ben begonnen aan Emily in Paris en dat is wel een fijne serie om niet bij hoeven na te denken. 

8: Wat is je eerste prioriteit op dit moment? Waarom? 
2020: Alle dingen voor de bruiloft op tijd af krijgen!

9: Welke belangrijke beslissing heb je de laatste tijd gemaakt?
2020: Een van de laatste belangrijke beslissingen – of zo voelde het tenminste – was wel of geen NIPT test doen. 

10: Wat zou je graag willen meemaken?
2020: Ik zou graag nog een keer willen rondreizen voor langere tijd. Of een vakantie naar Nieuw-Zeeland of Japan, dat is ook goed.

11: Welke gebeurtenis heeft je voor het laatst gelukkig gemaakt?
2020: We hadden vandaag een hele fijne dag. Zo’n perfecte zondag waarop we uitsliepen, ontbeten met een serie, ons klaarmaakten, een korte wandeling maakten en daarna op het terras een biertje en chocomel dronken. Ik kreeg er op dat moment weer een een vakantie gevoel van. Even niks moeten, geen plannen. Alleen doen waar je op dat moment spontaan zin in hebt. Zo’n dagen maken me intens gelukkig <3

12: Welk eten heb je voor het laatst voor jezelf klaargemaakt?
2020: Een parelcouscous salade met rauwe groenten en vegan feta, hmmm. 

13: Welk thema of onderwerp ben je het meest in geïnteresseerd de laatste tijd?
2020: Ik ben bezig met heel veel dingen in huis te vergroenen, dus te vervangen door milieuvriendelijke opties. Zo wil ik het liefst van zoveel mogelijk plastic af in de badkamer en keuken. 

14: Wat is het meest veranderd in je leven de laatste tijd? 
2020: Na onze 3 maand durende sabbatical ben ik weer aan het werk gegaan. Van helemaal 0 verplichtingen op een dag en kunnen zitten en rusten wanneer ik het nodig had, terug naar een actief leven met allerlei dingen die moeten. Dat was (en is) wel even een omschakeling!

15: Waar zou je graag een keer iemand mee willen verrassen?
2020: Ik heb altijd al een keer iemand met een chique diner willen verrassen. Het lijkt me zo leuk om me dan op te dossen en ergens een drie (of vijf) gangen diner te eten bij kaarslicht met fancy cocktails!

16: Wanneer was je voor het laatst in de natuur?
2020: Vandaag! Ik had vandaag vrij en maakte een wandeling. 

17: Wat zou je doen als je één dag in het jaar nergens bang voor zou zijn?
2020: Aangezien ik hoogtevrees heb, kies ik dan voor iets in de lucht. Parachute springen! 

18: Welke drie woorden beschrijven je dag van vandaag?
2020: Zondag, werken, rusten. 

19: Waar heb je op dit moment het meest behoefte aan?

2020: Vandaag is onze trouwdag en heb ik het meest behoefte aan een fijne dag! Dat de familie en getuigen die uitgenodigd zijn er allemaal bij mogen zijn en dat het een mooie dag wordt die we ons nog lang kunnen herinneren. 

20: Hoe ziet me-time eruit?

2020: Het liefst zou ik een hele dag me-time plannen. Als ik ergens naartoe zou gaan, dan zou het een dag thermen of shoppen zijn. En als het thuis is, dan is het een dag helemaal niks plannen, een masker op doen, lekker koken voor mezelf  of mezelf trakteren op iets lekkers en als ik een bad had een bad nemen.

21: Wat was de meest uitdagende taak van deze week? 
2020: De dag doorkomen zonder al te moe te zijn. Genoeg rusten en opletten dat ik niet teveel doe. 

22: Hoe zou je je leven op dit moment omschrijven?
2020: Op dit moment ben ik eigenlijk best wel tevreden. Er is nog steeds veel aan het veranderen; zwanger en bijna met verlof, baby op komst, getrouwd… Allemaal dingen die dit jaar – ondanks ook alle rottige Corona dingen – tot een heel fijn jaar hebben gemaakt. 

23: Wat betekent het voor je om geliefd te worden? 

2020: Dat iemand er onvoorwaardelijk voor me is. En knuffels <3

24: Welke 3 dingen zijn het meest belangrijk voor je op dit moment?
2020: Dat alles goed is met de baby en mijn lijf, dat ik de laatste weken voor mijn verlof nog fijn kan afsluiten en dat het goed gaat met familie en vrienden!

25: Waar spaar je je geld voor?
2020: Voor het frietje! Babykamer meubels, kleding, draagzak en dat soort dingen.

26: Wat is iets dat je vroeger deed, maar nu niet meer? Zou je dat weer willen doen?
2020: Ik bespeelde best wat instrumenten en daar ben ik zo rond mijn 16e mee gestopt. Dat zou ik wel ooit weer eens opnieuw willen leren.

27: Welk boek heeft veel voor je veranderd? 
2020: Het is alweer een tijdje geleden dat ik ze gelezen heb, maar het boek niets meer aan doen heb ik veel aan gehad. Het heeft me vooral geleerd om op zoek te gaan naar de dingen die ik écht belangrijk vind in mijn leven, en zoveel mogelijk tijd hieraan kunnen besteden. Het boek mindful communiceren vond ik ook erg fijn, want dat leerde me om mijn eigen communicatie stijl onder de loep te nemen.

28: Wat zou je de laatste maanden van dit jaar nog graag willen doen?
2020: De babykamer klaar maken. En eigenlijk zoveel mogelijk dingen nog met z’n tweetjes doen die straks niet meer zo makkelijk gaan. Spontaan naar de bios gaan bijvoorbeeld. En een weekendje weg plannen als honeymoon 😉 Maar dat gaat ‘m waarschijnlijk niet meer worden met de nieuwe lockdown… Althans niet voor januari nog 🙁

29: Als je vandaag met een gevoel zou moeten omschrijven, wat zou het zijn?
2020: Tevredenheid. 

30: Als je zomaar 1000 euro extra op je rekening had nu en het vrij mocht besteden, waar zou je het aan uitgeven?
2020: Hmm, er zijn vier opties: ik zou het waarschijnlijk sparen (of een groot deel ervan tenminste), of een keer goed shoppen voor mezelf, mijn familie mee uit eten nemen (als dat nu nog kon) of besteden aan spullen voor het frietje.

31: Wat doe je om je gelukkig te voelen?
2020: Steeds (nieuwe) dingen blijven ondernemen die ik leuk vind om te doen en die me voldoening geven. 

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *