day zero project update #3

In september ben ik begonnen met mijn day zero project. Daarvoor verzon ik 101 dingen die ik in 1001 dagen ga doen. Hier kun je lezen welke doelen ik deze maand behaald heb. 

006. Voeg elke maand 3 nummers toe aan de ⚡️ playlist (3/33).

Eerst wat uitleg; de ⚡️ playlist is een lijst met nummers die ik graag luister en waar ik regelmatig nieuwe nummers aan toe voeg. Omdat het de laatste tijd wat moeizamer werd om nieuwe nummers toe te voegen – ik zocht er niet meer echt naar – vond ik mijn lijst nogal saai worden. Na 1000x luisteren ken je alles wel uit je hoofd en gaat het vervelen. Ik vond het dus een goed idee om deze op mijn day zero lijst te zetten, want dan zou ik er hopelijk wat actiever mee aan de slag gaan.

De nummers die ik toevoeg kunnen heel uiteenlopend zijn. Er is niet één genre dat de lijst overheerst. Zolang ik de nummers maar vaak kan luisteren, want ze staan er meestal een jaar of langer in! De eerste drie maanden voegde ik deze nummers toe:  

Bright Eyes – To Death’s Heart · Jon Foreman – The Cure for Pain · Everest – Public Service Broadcast · Fleet Foxes – White Winter Hymnal · Christian Löffler, Menke – Lys · The Smith Street Band – Heaven Eleven · Fake Names – Brick · Caribou – You and I · The Whitest Boy Alive – Serious

image

009. Probeer tien verschillende soorten thee (2/10).

Het was best een uitdaging om lekkere – en ook iets apartere – thee te vinden die ik kan drinken tijdens de zwangerschap. Veel soorten thee wordt afgeraden. Bij de natuurwinkel waren er gelukkig wel een aantal soorten die mogen, waaronder een decaf green tea. Ik wist niet eens dat dit bestond! Hij smaakt precies als gewone groene thee. Die miste ik wel een beetje, want voor de zwangerschap dronk ik dit elke ochtend. Het merk Numi had ik eerder wel eens geprobeerd, maar nog niet de white rose. En wat is die lekker! Een hele zachte smaak. 

image

012. Begin met een nieuwe ontspannende (lockdown) hobby. 

In het maandoverzicht van oktober schreef ik er al over, mijn nieuwe lockdown hobby. Ik koos dit keer voor schilderen op nummer! Ik had het nog nooit gedaan (behalve op mijn telefoon haha), maar het leek me heel ontspannend. En dat was het ook! Super hobby voor de herfst en wintermaanden. 

image

014. Maak elk jaar zelfgemaakte kerstkaarten (1/3).

Al een aantal jaar print ik mijn eigen kerstkaarten. Vorig jaar zagen ze er zo uit. En ook dit jaar heb ik ze weer zelf gemaakt. Ik had al een hele tijd geen stempels meer gemaakt, en dat was te merken bij het maken van de kerstkaarten! Het duurde lang voordat ik wist wat ik wilde maken, en het kostte me behoorlijk wat om ze af te krijgen… Echt tevreden ben ik niet over ze. Maar hey, ik heb ze gemaakt! Ben allang blij dat ik dit ook weer van mijn lijstje heb afgestreept.

image

016. Stuur tien keer iemand een kaartje (2/10).

Al een hele tijd had ik geen kaartjes of post meer verstuurd. Maar in oktober had er een vriendin een baby gekregen, dus maakte ik een kaartje voor haar. En een andere vriendin was jarig. Ik stuurde haar een brief met een recept voor lekkere taart! Het papier op de rechterfoto komt trouwens uit het een na laatste nummer van Flow Book For Paper Lovers. Ik vond het zo lekker herfstig! 

image

018. Maak een eigen setje rainbow friends voor het frietje.

Deze was zo leuk om te doen! Hier kun je lezen hoe ik het gedaan heb en waar ik alle materialen vandaan heb. Zoek je ooit nog een (kraam)cadeautje voor familie/vrienden/kennissen, dan is dit echt super leuk om te maken en geven! 

image

044. Ruim de boekenkast op en geef de boeken die je niet meer leest door. 

We wilden voordat de uk er was eens flink opruimen, en daar hoorde de boekenkast ook bij. Ik heb weer een stapeltje boeken weg kunnen doen! Ik heb een vriendin die altijd blij wordt van boeken, dus heb ik er haar een cadeau gedaan. En ik heb er ook een in de minibieb hier in het dorp en een in Maastricht gedaan. Ik hoop dat de vinders er veel plezier aan hebben en de boeken ook weer doorgeven. 

030. Laat een boek zwerven. 

Na het weggeven van een aantal boeken heb ik er ook een laten zwerven. Ik schreef er een berichtje in en liet ’m achter bij een koffietentje. 

image

045. Koop duurzame en milieuvriendelijke alternatieven voor de spullen die je gebruikt in de badkamer en keuken.

Ik wilde al een hele tijd wat dingen in huis verduurzamen. In de keuken heb ik al wat kunnen vervangen. Ik gebruik niet veel plastic zakjes, maar heel af en toe ontkom ik er niet aan. Dat vind ik zonde, dus kocht ik herbruikbare zakjes van siliconen. In de badkamer was ik al overgestapt op wasbare wattenschijfjes en wilde ik ook overstappen op duurzame wattenstaafjes. Ik bestelde een setje die je kunt afwassen. En ik kocht konjac sponsjes om mijn gezicht mee schoon te maken. Deze kun je 3 maanden gebruiken en wassen in de wasmachine, én ze zijn biologisch afbreekbaar. Tot nu toe heel blij met deze nieuwe vervangingen. Op het lijstje om te kopen staan nog foodhuggers. De avocado savers heb ik al, maar zou ook nog wat grotere willen die om potjes en kommen kunnen. 

image

048. Laat elke maand foto’s drukken van de leukste foto’s. 

In oktober nam ik een abonnement op Klikkie. Dit is een foto druk service waarbij je maandelijks 10 foto’s naar keuze thuis gestuurd krijgt. Ik vond het super leuk om elke maand weer alle foto’s uit te zoeken en te laten printen. Sommige hield ik zelf en andere stuurde ik op naar familie of vrienden. Als het je ook leuk lijkt om te proberen, weet dan dat ik een kortingscode voor je heb waarbij je één maand gratis krijgt! Even op de link hierboven klikken.

image

049. Begin weer met elke dag een selfie maken.

Deze maand waren dit de leukste selfies!

057. Kijk vijf series helemaal af (5/5). 

De afgelopen maanden hebben we aan één stuk door series gekeken. We keken Fleabag, een award winning serie uit de UK. In een true crime serie hebben we altijd wel zin. We keken Making a Murderer en Evil Genius. En wie kent ‘m nog van vroeger, Malcolm in the Middle? In mijn eentje keek ik Emily in Paris, lekker hersenloos voor tussendoor. 

De 5 series heb ik dus al best snel gehaald. Ik ga deze daarom verlengen. Voor nu naar 10! 

058. Kijk vijf documentaires (5/5). 

Ook de 5 documentaires gingen best snel! Ik had gehoord dat My Octopus Teacher een mooie docu moest zijn, dus die keken we. En dat het mooi was, daar was ik het wel mee eens. Ook keken we David Attenborough’s Our Planet. De true crime docu American Murder: The Family Next Door (best wel disturbing). En een Duitse docu over nazi aanhangers Rechts. Deutsch. Radikal. En ook The Social Dilemma was erg interessant! 

Omdat dit ook wel erg snel ging, ga ik ook deze verhogen naar 10.

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *