11.2020

Wat was het een maand met veel mooie zonnige dagen! Ook in november hebben we weer veel voorbereid voor de babykamer. Er was wel steeds minder ruimte om ook echt dingen te doen, maken en ondernemen, want de moeheid en de pijnlijke heupen namen het steeds meer over. Mijn buik groeide deze maand met de dag, het ging opeens zo snel! Ik plande veel pamperdagen met maskertjes, nam een abonnement op de krant en we vierden de eerste advent. 

image

Vrienden met kinderen om mij heen gaven me allemaal hetzelfde advies; doe tijdens je zwangerschap de dingen die je graag nog wil doen, want daar heb je straks veel minder/geen tijd meer voor. En dat is precies wat ik de afgelopen maanden – en vooral deze maand – heb proberen te doen. Aan het begin van de maand ging het nog redelijk en kon ik nog wat dingen voor mezelf doen. Ik kocht het nieuwe Flow Book For Paper Lovers. Dit vond ik de mooiste editie tot nu toe! 

image

Ik had zin om wat fleurigs en herfstigs te maken. En daar kwam uiteindelijk dit uit. Ik maakte er een slinger van om op te hangen. 

image

En ik ging ook weer eens verder met mijn cut paper collage schetsboek. Dat had ik al lang niet meer gedaan! Aan het begin van het jaar wilde ik elke week nog 1 bladzijde vullen. Nou, dat is niet helemaal gelukt. Wel leuk om nu weer een bladzijde te kunnen vullen met herfstblaadjes. 

image

Van mijn tante konden we twee Lego setjes overnemen waar mijn neef vroeger nog mee gespeeld heeft. Ik zocht ze op internet op en ze komen uit 1984 en 1985, zo cool! Bij de ambulance zit nog een brancard die je met echte uitrolbare pootjes achterin kan schuiven. 

image

Op werk waren er weer veel knuffelpauzes met Billy <3 Elke woensdag halen we verse bloemen. De oude van vorige week hebben we in de pauze ruimte opgehangen om te drogen zodat het mooie droogbloemen worden. 

image

Deze maand ben ik regelmatig bij mijn ouders langs geweest. Om bij te kletsen of om naai plannen te maken. Na een van de bezoekjes zag ik mooie schaduwen op de brouwerij. Ik hou van schaduwen! En ik nam een nieuw stekje mee van werk. Het is een Scindapsus Pictus en er zitten glitters in de blaadjes.

image

Ik maakte ook een tweede bladzijde in mijn cut paper schetsboek. Deze keer gouden ginkgo blaadjes.

image

Wat waren er veel zonnige dagen deze maand, zo fijn! Half november waren bijna alle blaadjes van de bomen.

image

Billy en ik hebben elke pauze hetzelfde ritueel. Hij komt bij me zitten en kijkt me eerst een lange tijd aan, in de hoop dat er eten naar beneden valt natuurlijk. Als het te lang duurt en er maar niks valt, dan legt hij zich er letterlijk en figuurlijk bij neer.

image
image

Tot november zag ik mijn buik elke week een beetje groter groeien. Maar nu was het zelfs dagelijks dat ik verschil zag. Het ging opeens zo snel! De 30e week was inmiddels aangebroken en het werd steeds zwaarder. Zelfs het stukje van de bus naar werk – wat normaal max 10 min duurt en nu soms wel 20 min – voelde alsof ik een marathon gelopen had oef. Traplopen en schoenen aantrekken waren ook van die dingen die een hele opgave geworden waren. Ik begon stiekem al naar mijn verlof te verlangen. Ik begon trouwens deze maand met elke dag een foto te maken van de buik. Daar had ik eigenlijk al veel eerder mee willen beginnen, maar ik vergat het steeds. Foto’s van de zijkant was wat te ingewikkeld om elke dag te maken, dus het werden foto’s van boven!

image

Op mijn vrije dagen had ik vooral heel erg zin om geen wekker te zetten (ook al was ik alsnog altijd om 07:00 of eerder wakker) en lekker lang te doen over mijn ontbijt in pyjama. Nu dat nog allemaal kon hè.Ik deed regelmatig een maskertje op voordat ik ging douchen en verzorgde mijn haar met Super Milk van de nieuwe afro lijn! Mijn LUSH parfum rekje begon al wat voller te raken. Ik trakteerde mezelf op één laatste LUSH cadeautje voordat ik met verlof zou gaan, en dat was een parfum die al jaren tot mijn favorieten behoorde, maar die ik nog niet gekocht had; Lord of Misrule <3

image

Ik schreef een tijdje geleden al over het swappen bij Freitag. Het was me eindelijk gelukt na wat uurtjes swipen om er een te vinden waar ik wel mee wilde ruilen. Ik kreeg deze mooie Miami Vice in ruil voor mijn rode Lou! En ik vond een e op straat. 

image

Weet je nog dat ik in oktober begon aan deze hond? Na een aantal avonden schilderen op nummer was hij dan eindelijk af! Ik had genoeg verf om alles twee lagen te geven. En het eindresultaat lijkt redelijk op de foto die erbij zat. De kleuren zijn ietsje minder mooi vind ik, maar alsnog wel een leuk resultaat. Of hij nog ergens opgehangen wordt weet ik niet, maar het was in ieder geval heel leuk om te doen. Binnenkort verder met het bloemenboeket. 

image

Als student had ik een tijd lang een abonnement op de krant en opeens miste ik dat! Het leek me leuk – nu ik steeds wat meer tijd vrij kreeg voor langzame ochtenden – om in het weekend de krant weer te kunnen lezen. En dan vooral het weekend magazine met alle interessante achtergrondinfo. Dus ik nam weer een abo op de Volkskrant. En dat beviel goed! De weekenden startte ik nu op met een ontbijt in pyjama en daarna de krant. Ik ben absoluut geen journaal kijker, dus dit is voor mij een fijne manier om toch de info te krijgen die ik wil weten. 

image

Al een tijdje hield ik verliefd de shop van Helen Bucher in de gaten, want ik wilde heel graag een suncatcher voor het frietje. Ik moest even geduld hebben, want hij was snel uitverkocht… maar kon er eind van de maand toch nog een bestellen! Als ik hem ergens opgehangen heb laat ik jullie ook de mooie regenbogen zien die hij op de muur maakt. 

image

Eind oktober kregen we alle meubels voor de babykamer binnen. We hebben ze op ons gemakje in elkaar gezet, elke week een klein beetje. Of nou ja, Flo vooral.We hadden het geluk dat er één model co-sleeper was dat zou passen, want we hebben niet zo’n grote slaapkamer en het moest precies tussen het bed en de muur passen. Gelukkig ging het! Alle meubels in de slaapkamer van het frietje staan er ook (behalve het grotere bedje, want dat gebruiken we de eerste tijd waarschijnlijk niet). Nu alleen nog de aankleding. Een leuke lamp, gordijnen, muursticker en wat vrolijke dingen om het wat kleur te geven. Dat komt in december. 

image

Een tweede suncatcher kwam ook aan, en die heb ik aan het woonkamerraam gehangen. Zo gezellig al die regenboogjes.

image

Het laatste weekend van de maand maakte ik ‘de kerstboom’ klaar. Dat werd dit jaar een versierde cactus haha. En de leuke Dille & Kamille kaart slinger kwam aan de muur. En we vierden de eerste advent! Flo kreeg een verantwoord en fair trade koffiebonen pakket met mok en ik kreeg een nieuw bandje voor mijn Polar en een hele mooi thee mok met dubbele wand. 

#hetzijndekleinedingendiehetdoen

• Er waren zoveel zonnige dagen deze maand! Wat was het fijn om te beseffen dat we daar maar geluk mee hebben, want zo is het lang niet ieder jaar. Ik maakte af en toe een korte wandeling in de zon, en ik was maar al te dankbaar dat dat – in ieder geval in het begin van de maand – nog lukte. 

• Bij het opruimen kwam ik een oude boekenbon tegen en hij bleek ook nog geldig te zijn, yeah! Ik bestelde een boek dat op mijn mama leeslijst stond. Al vond ik nooit de tijd of zin om ook echt te lezen, maar dat komt nog wel (misschien). 

• Ik was blij dat de babykamer af was, althans de belangrijkste dingen. Dat gaf wel wat rust en niet het gevoel dat het nog in de laatste maand gedaan moest worden. 

• We volgden een online zwangerschaps/bevallingscursus en het was fijn om ons zo samen voor te bereiden op alles dat komen gaat.

• Mijn moeder had allerlei naai plannen om wat voor het frietje te maken. We bedachten leuke dingen en bestelden stof. Ik ben maar wat dankbaar dat ze het zo leuk vind om dat allemaal te maken! Zo hebben we straks een speeldeken, lakens, dekentjes voor op het bedje en een beren slaapzakje.

• Ik genoot van dagen in het weekend dat ik vrij was, om samen langzaam de dag te starten en vooral veel te luieren en rusten. Omdat ik niet zoveel meer kon doen werden mijn dagen zo anders! Mijn doel was vooral rustig de dagen doorkomen en op mezelf letten. Het is waar wat ze overal schrijven, dat mama’s aan het einde van hun zwangerschap meer naar binnen keren. Het voelde alsof dat inderdaad zo was. 

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *