wie steun jij deze kerst?

De laatste jaren probeer ik bewust te kopen. Of dat nou voor mezelf is of als cadeau voor iemand anders. Nu de feestdagen er weer aankomen zullen velen van ons er weer aan moeten geloven. Ik heb daarom een lijst samengesteld van (lokale) ondernemers die juist nu alle extraatjes goed kunnen gebruiken. 

Ik vind het een veel fijner idee om een kleine ondernemer te steunen, dan bij grote bedrijven te kopen (die het veel makkelijker redden). Ook probeer ik zoveel mogelijk erop te letten om duurzame producten te kopen die lang meegaan. Het liefst nog handgemaakt, maar dat hoeft niet. Producten die hier aan voldoen zal je dan ook op mijn lijst terugvinden. Wie weet haal je er wat inspiratie uit! 

image

Een tijdje geleden ontdekte ik per toeval Smeltmomentjes. Annemieke is een lokale ondernemer en maakt niet alleen super lekker geurende wax melts, ze vind het ook belangrijk dat haar producten duurzaam geproduceerd worden. Zo zijn ze helemaal vegan en gebruikt ze alleen inpakmateriaal dat biologisch afbreekbaar is. Wil je jezelf of iemand dus een warme knuffel cadeau geven, dan is dit toch wel het perfecte cadeautje ervoor! En als je op let met bestellen, past het ook nog door de brievenbus. 

Al een hele tijd kwijl ik op de prachtige glas in lood kunst van Cedar and Spruce Studios. In de Etsy shop wordt meestal eens in de zoveel tijd een launch gehouden, dus je moet er wel steeds op tijd bij zijn. Toevallig is er 6 december weer een! 

image

Wat zijn de insecten van Studio Roof mooi! Het liefst zou ik de hele baby kamer ermee volhangen. Ook Studio Roof doet iets goeds voor het milieu; de producten zijn gemaakt van gerecycled karton en geverfd met plantaardige inkt. En er zijn er ontzettend veel om uit te kiezen, in allerlei maten.

Hoe leuk is deze miereneter trekpop? De Duitse Franca Neuburg maakt allerlei verschillende dingen. Trekpoppen dus, maar ook keramiek en zeefdrukken. Een kijkje in de webshop zeker waard.

image

Handen wassen doen we nu allemaal veel, dus waarom niet een zeepje met bubbly buddy van Foekje Fleur cadeau doen? Veel van de producten die ze ontwerpt zijn geïnspireerd door milieuvervuiling. Ook zij zorgt ervoor dat producten zo milieu en diervriendelijk als mogelijk geproduceerd worden. 

Claudia Lam is eigenaresse van The Forest Mori en maakt een heleboel leuke pins. Vooral deze vond ik zelf erg leuk, de scribbling pencil. Dat fleurt die thuiswerkdagen toch weer wat op!

image

Stay Home Club is al jaren een favoriet! Een van de leukste designs vind ik nog steeds het Still Sleepy shirt. Helaas is die uitverkocht, maar er zijn nog genoeg andere leuke dingen! 

Wil je een wat groter cadeau en wat meer geld uitgeven, dan is Dackel Detlef voor in bed van Halfbird een echt leuk cadeau! Hij is bijna 3 meter lang en je kunt er heerlijk mee knuffelen : D

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *