2020 bucket list update

In januari maakte ik een bucketlist met dingen die ik dit jaar wilde doen. Ik kan je nu al vertellen dat het merendeel niet gelukt is, maar daar kennen we allemaal de reden van… mevrouw Corona. Lees verder om te zien wat ik wél allemaal heb kunnen afstrepen! En of ik voor komend jaar weer een bucketlist ga maken. 

Dit stond er allemaal op

▶ De kattenkalender afmaken
▷ Dineren bij restaurant Bijzonder
▷ De 35km Neubourg hike wandelen in juni▷ De 52 weken in mijn schetsboek vullen
▷ De Wijers bezoeken om door water te fietsen
▷ Fietsen door de bomen in Hechtel-Eksel
▷ Plan een weekend naar het bos of bergen en slaap in een schattig hutje of boomhuis
▶ Grondig opruimen en schoonmaken van de studio
▷ Weer een bezoekje aan Museum Voorlinden
▷ Een thuis retraite doen (met yoga/tai chi, wandelen)
▶ Stop met het drinken van cafeïne voor 1 maand om te zien welke effecten het heeft
▷ Leer een nieuwe taal
▶ Houd minstens 3 maanden een no buy
▷ Een citytrip naar Leiden (of andere leuke stad in NL)
▶ Vind een goed kastje voor het bewaren van mijn parfums
▷ Hang eindelijk alle kunst aan de muren
▷ Bezoek Dintelse Gorzen
▷ Overnachten in een tiny house
▶ Houd een sabbatical in een ander land
▷ Wandel 120.000 stappen in één week
▶ Gebruik van nieuwe materialen voor mijn ‘kunst’ (posca pen, verf, potloden)
▷ Meer kunst projecten/samenwerkingen doen 

Wat niet gelukt is

Ik had grootse plannen voor dit jaar. Ik wilde een grote wandeltocht maken, waar ik in 2019 al voor aan het trainen was. Maar al meteen in januari verloor ik mijn motivatie. De training wilde ik uiterlijk maart weer opstarten, maar onder andere door Corona werd dat niet veel meer. Een ander doel was om in één week 120.000 stappen te maken. Gezien ik al niet veel meer wandelde en ik daarna zwanger was (en het niet meer ging), is dit doel ook in het water gevallen. Ik heb in goede weken gemiddeld 90.000 stappen per week gemaakt. Nog best wel flink verwijderd van het doel van 120.000. Toch lijkt het me leuk om dit een keer te proberen. Wie weet volgend jaar! 

Ook begon ik vlijtig aan een schetsboek waarvan ik dit jaar 52 pagina’s (1 per week) wilde vullen. Ik kwam een heel eind, maar de 52 heb ik niet gehaald. Wie weet ga ik er nog verder mee! 

Ik had een aantal dingen in het lijstje gezet die ik wilde ondernemen, zoals; dineren bij BijzonderDintelse Gorzen en de Wijers bezoeken om door water te fietsen, en fietsen door de bomen in Hechtel-Eksel. Ook een weekend in een boomhut slapen, museum Voorlinden weer eens bezoeken, slapen in een tiny house en een citytrip naar een Nederlandse stad. Allemaal dingen die ik nog graag wil doen… maar eens kijken wanneer dat gaat lukken.

Dingen om thuis te doen had ik er ook op staan. Zo wilde ik graag een nieuwe taal leren, een thuis retraite houden en alle kunst eindelijk eens aan de muren ophangen. De thuis retraite had ik eigenlijk gepland voor in Duitsland, tijdens onze sabbatical. Maar toen we er eenmaal waren was ik zo vaak ziekig en moe dat het er niet van kwam. Een nieuwe taal leren, daar ben ik niet eens aan begonnen. Maar, ik heb mijn Duits wel wat kunnen verbeteren in de drie maanden in Kochel, omringd door Duitsers. De kunst die we hebben hangt nog steeds niet aan de muren haha. Ooit! 

De dingen die wel gelukt zijn

Toch zijn er best wat dingen wél gelukt. Een van de grootste was onze 3 maand durende sabbatical naar Duitsland. In eerste instantie zou het een reis naar Spanje worden (met zwembad in de tuin ohjaaa), maar dat ging ook door Corona niet door. We wilden het veilig houden en altijd de kans hebben om terug naar huis te rijden, mocht het allemaal nog veel erger worden. Dat was een hele goede beslissing! 

Iets waar ik blij ben dat het me gelukt is, is de no buy van 3 maanden. Ik heb helemaal niets gekocht en ook drie maanden heel zuinig aan gedaan. Iets wat ik vaker wil doen! 

Nadat ik bij de osteopaat was geweest in 2019 en hij me aanraadde te stoppen met het drinken van cafeïne, heb ik dat een tijd lang goed volgehouden. Ik stapte weer over naar thee en miste koffie niet meer op een gegeven moment. Helaas was ik gedurende mijn zwangerschap wel vaak misselijk en had ik hoofdpijn, en daar hielp af en toe een glas cola wel heel fijn bij. Richting het einde van mijn zwangerschap ben ik er ook weer mee gestopt, want ik drink het niet graag vanwege de suiker. 

In mijn studio wilde ik een grondige schoonmaak houden, en dat deed ik. Het was fijn om alles opnieuw in te delen en de dingen weg te doen die ik niet meer wilde hebben. Ook maakte ik de kattenkalender eindelijk af. Daar was ik al een paar maanden aan bezig, dus het voelde fijn toen ik ‘m eindelijk naar de drukker kon sturen! Een van de doelen was ook om meer materialen te gebruiken voor mijn kunst, en dat was ook gelukt. In mijn studio kwam er ook een fijn kastje bij voor mijn parfum verzameling. Ik vond het in de kringloop voor een paar euro. 

Ook de katten verjaardagskalender kreeg ik dit jaar af! Ik heb er nog een paar op voorraad, dus mocht je er nog een willen… let me know! Ze zijn 16 euro bij ophalen of 18 bij verzending. 

En toen kwam het day zero project

Het maken van een bucketlist vond ik op zich leuk. Ook om dingen af te strepen. Helaas is er door Corona veel niet doorgegaan. En nu ik nog eens naar de lijst kijk, een jaar later, denk ik dat sommige doelen ook wat ambitieus of minder goed haalbaar waren. Voor mij een teken dat ik dit toch anders moet gaan aanpakken, mocht ik nog met doelen verder willen.

In september ben ik daarom begonnen met het day zero project, daar heb je vast al iets over voorbij zien komen. Ik zag het online bij Irene en vond het meteen een geweldig idee! Ik nam me wel voor om de doelen dit keer véél kleiner te maken, zodat ik ze ook echt (allemaal) zou kunnen afstrepen. Het project geeft me enorm veel zin om met mijn doelen aan de slag te gaan. Ik vind het zelfs leuk om er elke maand een update over te schrijven. Zo ben ik er veel actiever mee bezig, wat ook helpt met gemotiveerd blijven. Het is een langlopend project, nog tot mei 2023. Eens zien hoe succesvol dit uiteindelijk gaat zijn! 

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *