day zero project update #4

In september ben ik begonnen met mijn day zero project. Dit is de eerste maand dat ik een van de doelen heb aangepast. Lees verder om te zien welk doel dat dan is en wat ik allemaal heb kunnen afstrepen.

051. Maak een foto van elke letter van het alfabet.

051. Maak elke maand minstens één ‘mijn dag in 4 foto’s’ (0/18).

Het doel om een foto van elke letter van het alfabet te maken heb ik geschrapt! Het lijkt me nog steeds een leuk doel, maar ik kwam online iets tegen dat me nog veel leuker lijkt om te doen. Nummer 051 ga ik aanpassen naar: mijn dag in 4 foto’s. Ik zag iemand op Twitter dit doen. Het leuke aan zo’n tweet is, dat je maar maximaal 4 foto’s kunt gebruiken. Het wordt dus een soort mini a day in my life. Mocht je het leuk vinden, doe vooral ook mee!

Hier de dagen die ik tot nu toe gedaan heb:

image

10.12.2020 / Check up bij de verloskundige, begonnen aan baby project nummer twee (een geborduurde geboortetegel) en een begin gemaakt aan het beren slaapzakje! 

image

12.12.2020 / De ochtend begon met de krant, ik werd verliefd op het slaapzakje dat we binnen kregen, had alleen zin in chill kleding en kreeg een borstvoedingslampje voor advent!

image

13.12.2020 / Het huis ruikt naar kruidige kerst door de nieuwe olietjes van @smeltmomentjes (zo lekker!), de oliebrander en kameleon won ik vrijdag bij het kerst dobbelspel en Takkie is af! 

003. Wandel minstens één keer per maand om (macro) foto’s te maken (2/32).

Zoals je misschien al gelezen hebt in mijn maandoverzichten; lopen en bewegen gaat steeds moeizamer. Afgelopen maand is het me helaas niet meer gelukt om te wandelen. De wandelingen die ik nog wel kan maken zijn letterlijk één blokje om. De teller blijft daarom op 2 staan voorlopig! Wie weet kan ik het volgend jaar nog inhalen als ik wat vaker met het frietje naar buiten ga.

006. Voeg elke maand 3 nummers toe aan de ⚡️ playlist (4/33). 

Het eerste nummer dat ik deze maand toevoegde is van Gregor McEwan. Ik zag hem een aantal jaar geleden in Aken, toen kende ik nog helemaal niks van hem. Nu is het nieuwe nummer Halloween Costume uit en die vond ik wel herfstig, dus die mocht in de lijst! Ook voegde ik Limelight van Touché Amoré aan het lijstje toe. En Broken Bones van Rob Lynch.

image

009. Probeer tien verschillende soorten thee (4/10).

Deze maand heb ik weer twee nieuwe soorten thee geprobeerd. Van Flo kreeg ik aan het begin van de zwangerschap een zwangerschapstheetje en op een van de Adventszondagen kreeg ik een borstvoedingstheetje. Allebei erg lekker!

image

013. Maak elke februari je jaarlijkse pasfotohokje foto (1/3).

De jaarlijkse pasfoto in een hokje maak ik altijd zo rond 16 februari. Omdat het frietje eind januari komt, leek het me een slim plan om de foto dit jaar eerder te maken. Want ik zag het zo gebeuren dat het er door alle baby dingen anders niet van zou komen. En wie weet wanneer ik weer eens in de stad ben, met alle lockdowns! Het was alweer het zesde jaar dat ik foto’s maakte! Maar deze telt mee voor 2021, dus is het de zevende foto. Als het je leuk lijkt kun je hier alle foto’s van voorgaande jaren bekijken. 

image

049. Begin weer met elke dag een selfie maken.

Dit waren de leukste selfies van deze maand! Het jaar is ook weer bijna voorbij, dus ik zal binnenkort ook de jaar video posten. Dat vind ik een van de leukste momenten van het jaar, als de video af is.

082. Richt de babykamer in.

Nu we weer een aantal maanden thuis waren van onze zomer sabbatical en het ‘gewone’ leven weer van start was, werd het ook eens tijd om de babykamer bij elkaar te zoeken en in te richten. Eind oktober bestelden we alles in één keer bij onze Zweedse vrienden. Fijn dat we ons nu niet meer druk hoefden te maken om alle grote dingen. De basis voor de babykamer was af, joepie! Er moest nog wel genoeg klein spul gekocht worden, maar dat hebben we tussendoor steeds met en met besteld. Foto’s van de babykamer komen nog een keer, als we de boel wat meer opgeruimd hebben. De kamer functioneert de komende tijd namelijk ook nog als Flo’s sporthok, gezien we alleen de commode en kledingkast daar nodig hebben en het frietje nog bij ons zal slapen. Nog niet zo heel spannend dus, om nu al foto’s te laten zien.

image

085. Maak een mobiel van vilt voor boven het baby bedje. 

Toen ik net zwanger was leek het me leuk – mocht me dat lukken – om een aantal dingen zelf te maken voor de babykamer. Een mobiel voor boven het babybedje stond hoog op mijn lijst. Na wat uitzoeken kwam ik erachter dat het zo moeilijk niet is om dat zelf te maken. Ik koos voor vilt en maakte allemaal dieren. Na een paar weken eraan werken was hij af! In het maandoverzicht van december kun je straks meer foto’s zien. 

086. Ruim de schuur op. 

Niet alleen de boekenkast werd onder handen genomen, ook de schuur. En wat een werk was dat! Sinds we verhuisd zijn in de winter van 2018 hebben we alleen maar dingen erin gepropt en nooit goed opgeruimd. Je kunt je voorstellen dat het één groot zooitje was. Dat wilden we absoluut voor het frietje er was goed ordenen. In november hebben we eerst alles gesorteerd. In december bestelden we grote bakken waarin we dan alles konden opbergen. Zoveel beter! Ook al zie je al die rotzooi niet vaak, je wéét dat het in de schuur als een groot rommeltje erbij ligt en dat blijft dan toch een beetje aan je vreten. Dat heb ik tenminste… Heel opgelucht dat het nu gebeurd is! 

image

088. Koop een MacBook als de pc het begeeft.

De pc leeft nog, maar is echt heel erg traag na 6 jaar gebruik. Een beetje internetten met niet teveel tabjes open gaat nog, maar moet ik iets voor werk doen met word/excel open of wel wat meer tabjes open hebben staan… dan gaat het mis. Ik koos deze keer toch weer voor een laptop, met het oog op de baby die er straks is lijkt het me fijn als ik een laptop op meerdere plekken kan gebruiken. Ik gok dat ik de eerste periode vooral veel in de woonkamer met het frietje ga doorbrengen, dan is het fijn als ik niet steeds naar boven hoef om op de pc iets te regelen. Ik bestelde daarom een Macbook Air, zo blij mee! 

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *