12.2020

In december begon de laatste fase van mijn zwangerschap en ging ik met verlof. Dat betekende dat mijn wereld weer een stukje kleiner werd. Ik probeerde daarom zoveel mogelijk kleine gelukjes in mijn dagen te proppen om de dagen wat minder eentonig te maken. We kochten weer wat dingen op de baby lijst en hadden elke zondag weer advent. Het was tijd voor een nieuwe laptop en ook een nieuwe blog layout. De feestdagen waren dit jaar heel rustig, maar wel fijn. 

image

Weet je nog, de suncatcher van Helen Bucher die ik vorige maand bestelde? Ik moest er nog een goed plekje voor vinden en dat is nu gelukt! Precies die week dat hij ophing kwam de zon maar niet door, dus ik moest even wachten om het resultaat te kunnen zien. Kijk wat een mooie regenbogen hij maakt! 

image

Op zondag hadden we weer advent! Flo kreeg van mij deze keer een bak pakket om een bier cake te maken en ons lievelings paprika poeder La Chinata. Ik kreeg het rechter theetje. Aan het begin van de zwangerschap kreeg ik de linker, speciaal gemaakt voor tijdens de zwangerschap. De rechter is voor wanneer je borstvoeding geeft. Allebei erg lekker! 

image

Op Twitter begon iemand een draadje met een foto van zichzelf van december 2019 en een foto van nu. Het leek me grappig om mijn foto’s ook eens naast elkaar te zetten, want dit is het eerste jaar dat er best wel wat veranderd is! Ik heb jaren en jaren kort haar gehad… wel ff anders nu.

image

Mijn mams is de beste! Ik bestelde allemaal leuke stoffen en ze gaat er dingen voor de baby van naaien. We krijgen twee zachte dekentjes en lakens voor het bedje (de lakens met prints zoals op de foto), een speelmatje en een knuffelig beren slaapzakje. Zo lief! 

Deze maand ging ik van in de winkel werken naar thuis werken. In de winkel ging het echt niet meer… maar ik kon gelukkig mijn laatste paar shifts vanuit thuis doen. Achteraf gezien had ik dat eigenlijk al eerder moeten doen. Ik was zo blij dat ik die vermoeiende tocht met de bus niet meer hoefde te maken! Die woensdag had ik dan mijn laatste werkdag thuis. Het voelde heel gek dat ik nu 7 maanden niet meer met werk bezig hoefde te zijn. Geen verplichtingen meer en alle tijd om aan de baby en de voorbereidingen te besteden. En vooral, uitrusten! 

Gelukkig zag ik mijn collega’s nog één keer voor het kerst dobbelspel. Daar won ik deze olie brander! Ik had op mijn lijstje staan om wax melts te kopen bij smeltmomentjes, en had dus ook nog een brander nodig. Ik was dus super blij toen ik zag dat er een in het dobbelspel zat en ik ‘m ook nog won! 

image

Dat weekend maakten we een mini wandeling, haalden we onderweg een warme chocomel aan de deur bij een van de restaurants op ons pleintje en daar haalde ik ook meteen twee fijne geuren voor de brander. De kerst geur heb ik al uit geprobeerd en is heerlijk! De hele woonkamer rook lekker kruidig naar kerst, maar nog op een zachte manier. De bars zien er ook zo mooi uit!

image
image

Weet je nog dat ik bezig was met het maken van een mobiel voor boven het babybedje? Hoeraaa, hij was eindelijk af! Of nouja, bijna af. De beestjes moesten nog een gezichtje krijgen, en daar moest ik alleen nog de goede materialen voor vinden. Hij hing in ieder geval al klaar. Best blij met het eindresultaat! 

image

In december had ik twee echo’s gepland en die waren allebei goed! Het frietje groeide nog steeds goed, alles volgens de gemiddelde groeilijn. Leuk om weer even te kunnen kijken hoe alles daar in die buik eruit ziet. Ook begon ik aan een tweede baby project. Ik had alles zoveel mogelijk opgespaard om in mijn verlof te doen. En dan liefst ook dingen die ik vanaf de bank kon maken. Een geboortetegel borduren was dus een goede keuze! Kun je al zien wie het wordt? Vorig jaar heb ik eens een borduur workshop gedaan waarin ik wat basis dingen uitgelegd kreeg. Ik wist er dus niet heel veel vanaf. Maar het sprak eigenlijk voor zich, vooral met een borduurpakket. En wat vond ik het, toen ik eenmaal begonnen was, leuk om te doen! Dit kan nog wel eens een nieuwe winter hobby worden 😉 Moest me heel erg inhouden om niet een heleboel bij Iris borduurt te bestellen haha. Nee Luus, eerst dit afmaken! 

image

Het stof dat ik besteld had kwam binnen en ik ging bij mijn moeder langs om het te bekijken. Ze had de patronen al klaar liggen, dus we hoefden het alleen nog aan te passen en uit te knippen. Op de foto zie je het beren slaapzakje, dat wordt zo cute! Het stof is echt super zacht. Al het andere stof was ook heel erg mooi. Ik bestelde bij stoffen-online, waar ze veel mooie stoffen met leuke printjes hebben. En ook niet onbelangrijk, de kwaliteit is goed! 

image

Het ging al snel met de borduurtegel! Takkie was nu ook af. Nu mijn verlof begonnen was, werkte ik er elke dag zo tussendoor een beetje aan. Het is heerlijk ontspannend. Voel me wel een beetje een oma als we met z’n tweetjes op de bank zitten… Flo voetbal kijkend en ik bordurend, oef.

image

Na een paar dagen thuis en meer en meer kunnen rusten begon ik te merken dat het me wel heel erg goed deed om niet meer te werken. Ik had veel minder last van mijn buik, hoera! En ook mijn rugpijn werd iets minder. Mijn hele lijf leek er wel heel blij mee te zijn. Ik zette op de meeste dagen expres geen wekker meer om mijn lijf alle slaap te gunnen die het nodig had. En we kregen slaapzakjes binnen, hoe cute is deze met luiaards? En waarom zijn deze niet in grotemensenmaat te koop!?

image

De week was alweer voorbij en dat betekende op zondag weer advent! Van Flo kreeg ik een borstvoedingslampje. Vooral bedoeld voor tijdens het voeden ‘s nachts, zodat het grote licht niet aan hoeft en de baby misschien niet meer door kan slapen erna. Dus ook een beetje uit eigenbelang van ons haha. Kijk wat een leuk eendje! Je maakt ‘m aan en uit door op zijn hoofd of snavel te slaan.

image

Waar ik al een tijdje ‘bang’ voor was is ook gebeurd deze maand, mijn computer is zowat overleden. Hij werd al een tijdje slomer en slomer en het was nu bijna niet meer te doen om er nog op te werken. Een beetje internetten lukte meestal nog, maar moest ik met wat meer open tabs iets doen voor werk of word/excel gebruiken, dan zat ik soms echt te lang te wachten. Ik besloot dat ik deze keer voor een laptop wilde gaan. Deze zou ik dan heel makkelijk in de woonkamer kunnen gebruiken, want daar zal ik de eerste periode vooral veel met het frietje zijn. Dan kan ik tijdens de slaapjes tenminste nog iets voor mezelf doen op de bank (en hoef ik niet steeds naar mijn kamer boven waar nu dus de vaste pc staat). Ik ging voor een Macbook Air. En blij als een kind dat ik was toen ik ‘m voor het eerst in mijn handen had! 

image

We zaten inmiddels in de volgende lockdown. En ik zat zelf opeens ook in een klein dipje. Niet door de lockdown overigens, want dat veranderde niets. Maar meer doordat mijn dagen niet echt meer een vaste structuur hadden en er geen onderscheid meer was tussen week en weekenddagen. De dagen werden zo hetzelfde door mijn verlof. Het merendeel zat ik op de bank en had ik lichamelijk en geestelijk geen puf om iets te doen. Ik had geen dagelijks doel meer, ik hoefde letterlijk helemaal niets… en dat maakte dat mijn dagen een beetje bleh werden. Ik gok dat de gebroken nachten en het slaapgebrek daar ook een flinke rol in speelden. Ik probeerde er iets aan te doen door elke dag een korte wandeling te maken, even aan de frisse lucht. Maar omdat ik niet langer dan 5 minuten kon lopen, was dat niet zo verfrissend als ik hoopte ; ) Het deed gelukkig wel iets voor mijn gemoedstoestand! 

image

Om mezelf de deur uit te krijgen (want dat wordt ook moeilijk als je al in zo’n meh mood zit), bedacht ik allemaal dingen die ik kon doen. Voor de lockdown liep ik dan op rustige momenten even een winkel hier in het dorp in om wat rond te kijken. Dan had ik een soort doel, maar dat ging natuurlijk niet meer. Wel kon ik nog een kopje chocomel ergens halen en oude boeken naar de minibieb brengen. Het waren maar ieniemienie tripjes, maar het was wel iets! 

image

Kom ik weer hoor met mijn smeltmomentjes 😉 Ik vond de twee geuren die ik eerder gekocht had zo lekker dat ik ook nog een bestelling deed. Ik had geen idee hoe alles rook, dus ik heb op de gok besteld. Mijn aller favorietste geuren zijn zoete sinaasappel (fruitig, maar op een hele zachte manier en minder scherp dan citroen bijvoorbeeld), buitenaards (met jasmijn, witte amber en cashmeran hout) en vijg & sneeuwbes (hier had ik niet van verwacht dat ik ‘m heel lekker zou vinden, ik had de bar veel zoeter voorgesteld).

image

Ik schreef al dat ik de woensdag en donderdag een meh dag had met een klein dipje. Op vrijdag kwam ik erachter wat nog meer meespeelde… de hormonen waren weer flink aan de gang en de misselijkheid en maagzuur was opeens weer terug. Ik was van de één op andere dag weer enorm moe en kon overdag mijn ogen niet meer openhouden. Heel gek, maar altijd als ik ziekig wordt, of zoals nu tijdens de zwangerschap een zwaardere periode in ga, dan kondigt mijn lijf dat aan door mijn humeur dat keldert. Gelukkig kwamen die dag ook mijn nieuwe pyjama’s binnen. Deze had ik besteld voor mijn ziekenhuistas, dus die kon ik ook gaan pakken. Dat fleurde de dag nog een beetje op! 

image

Ik schreef al dat een ik een paar dagen eerder een klein dipje had, omdat alle dagen zo hetzelfde waren nu tijdens mijn verlof. Normaal zou ik het heerlijk vinden, zoveel tijd voor mezelf om dingen te doen. Maar het is nu meer rusten en niks doen in plaats van echt dingen ondernemen. Heel anders dus! In het weekend probeerden we wel altijd tenminste één keer naar buiten te gaan om iets te doen. Al was het iets kleins. Die zondag werd dat een chocomel en gluhwein halen bij de buren. Normaal gaan we elk jaar tenminste een dag naar een kerstmarkt. Omdat dat er dit jaar niet in zit, was ik al blij dat we aan een marktpleintje wonen waar de café’s nog iets te drinken mogen verkopen buiten. Toch nog een beetje dat kerstig gevoel! 

image

Bij Angélica zag ik een heel mooi bullet journal voorbij komen en daardoor wilde ik er eigenlijk ook weer een beginnen. Maar ik bedacht me al snel dat een papieren boekje misschien niet zo handig zou zijn, want met een baby straks is dat vast iets wat ik heel vaak ga vergeten in te vullen omdat het dan overal en nergens rondslingert. Ik zocht daarom nog eens naar wat apps en kwam onder andere deze tegen; MOODA. Als je me een beetje kent, dan weet je dat ik een zwak heb voor schattig vormgegeven apps, vooral als ze zulke leuke poppetjes hebben 😀 En kijk, nu zelfs ook met kerst thema! Deze heb ik dus meteen gedownload en ben ik nu iedere dag aan het invullen. Net zoals een habit tracker waarin ik o.a. bijhoud hoeveel water ik drink (want ik ben zo slecht tegenwoordig in genoeg drinken). 

image

Ik weet niet hoe dat bij jullie is, maar als ik me ziekig voel kijk ik vaak iets te veel op mijn telefoon, en dan vooral naar webshops. En dan komt het ook wel eens voor dat ik op de bestel knop druk, oeps. Zo bestelde ik een nieuwe kruik, want die is tegenwoordig onmisbaar hier in huis. En kijk hoe cute ‘ie is! Kruikbeertje. Ik noem ‘m Knut. En omdat ik bijna klaar was met de geboortetegel en ik borduren toch wel echt heel erg leuk vond inmiddels, bestelde ik nog een borduurpakket en boek over borduren. Zodat ik wat meer technieken kan leren en straks ook zonder pakket iets kan maken. 

image

Het jaarlijkse fotoboek kwam ook weer binnen. Deze keer met nog meer pagina’s dan normaal. Het was een goed foto jaar! Voor nu een kleine sneak peek, maar straks in het enorme jaarverslag kun je meer zien.

image

De week van kerst had ik wat spontane bezoekjes. Ik ging bij mijn zusje langs en knuffelde daar met nichtje Nomi! 

image

Ook ging ik weer een middag bij mijn ouders op bezoek en zag daar dat het beertje al bijna klaar was. Hoe cute!! 

image

We waren weer lekker laat met kerstkaarten dit jaar, maar maakten de 23e alsnog een foto om te laten drukken. Ik won bij het dobbelspel op werk deze geweldige Rudolf bril, die moest natuurlijk op.

image

Normaal vieren we kerstavond altijd in Duitsland bij Flo’s familie, maar dat hebben we dit jaar met de lockdown dus even overgeslagen. We hebben het met z’n tweetjes thuis gezellig gemaakt en een rustige en relaxte dag gehad. We poetsten wat, maakten een foto van de buik en in de avond hebben we een hele lekkere spinazie paddenstoelen rollade als kerstdiner gekookt. De laatste kerst met z’n tweetjes! 

image

Van Flo kreeg ik een nieuwe armband voor mijn Polar horloge. Heel blij mee! Want ondanks dat ik geel leuk vond bij mijn kleurige outfits, miste ik soms ook wel een gewone simpele kleur die overal bij staat. En als laatste adventscadeautje kreeg ik een rode zonnebloem! In de zomer waren we bij vrienden op bezoek en die hadden hele mooie geel/rode zonnebloemen in de tuin. Zo lief dat hij onthouden heeft dat ik ze zo mooi vond <3 In maart planten en dan heel erg mijn best doen om genoeg water te geven. Dat vind ik altijd moeilijk, want ik vergeet het dan vaak. 

image

Flo trakteerde zich nog op wat lekkers. En de 25e vierden we bij mijn ouders met z’n viertjes. Ook daar aten we weer heel lekker!  En het berenpakje was af, dat kregen we cadeau van mijn ouders.

image

Met de geboortetegel ging het ook goed. Drie weken verder en hij was bijna af. Alleen Siepie heeft nog zwart nodig, maar het garen was op. Geen idee wat ik verkeerd heb gedaan dat het niet genoeg is… maar ik heb vast nog ergens wat liggen. Als de kleine uk er dan is borduur ik de naam, datum en het gewicht er nog op. En dan nog even kijken of ik het in de ring laat zitten en zo ophang/neerzet, of het toch inlijst. 

Veranderingen

Wat ik de laatste tijd een beetje mis, is wat meer kwijt kunnen over de dingen die me bezighouden. Een soort dagboekje, maar wat niet perse iedereen hoeft te lezen 😉 Ik besloot daarom om een van mijn blogs te verbouwen: deavonturenvanluusEn ik heb er een slotje op gezet. Hier ben ik al een tijdje regelmatig wat hersenspinsels op aan het gooien. Mocht je mee willen lezen, stuur me even een berichtje voor het wachtwoord 🙂 

#hetzijndekleinedingendiehetdoen

• De buren hebben sinds kort kippen in de achtertuin. Wanneer we het raam open hebben staan dan horen we ze soms. Dat klinkt zo gezellig!

• Ik at een paar keer de nieuwe Dr Oetker pizza met spinazie bodem en die was lekker! Een aanrader dus, alleen helaas niet vegan muh.

• We keken het laatste seizoen van The Fall uit, wat een einde! En we begonnen aan The Queens Gambit. Daar moest ik even inkomen… 

• Dit draadje was het beste wat ik afgelopen maand op Twitter zag: “How Gilmore Girls characters would respond to the pandemic”. Zo spot on!

• Op Twitter begon ik ook een eigen draadje, waar ik vanaf nu eens in de zoveel tijd mijn dag in 4 foto’s plaats. Een soort mini a day in my life. Dat vond ik wel leuk om te doen! 

• Een van de leukste dagen van de winter brak weer aan: ik bestelde het jaarlijkse fotoboek! Deze keer ook weer bij Pixum: de kwaliteit is goed, ze leveren redelijk snel en er is elke winter een kortingscode. Meer foto’s kun je straks in het enorm lange jaarverslag zien! 

• Ik weet niet wat het is met mij en schoenen bestellen… maar het is weer gebeurd hoor haha. Ik bestelde twee paar UIN footwear laarsjes, want die zijn fijn waterdicht en goed om mee te wandelen. Je loopt op wolkjes! Er zitten geen veters of ritsen aan, je kunt er zo instappen. En dat was de belangrijkste reden dat ik ze kocht, want ik kreeg mijn schoenen niet meer aan omdat mijn buik in de weg zat.. ai ai. Er werden twee dezelfde paren opgestuurd, een foutje. Na contact met de klantenservice mocht ik ze beiden houden en stuurden ze ook nog het missende juiste paar op. Zo lief! Ik heb dus een paar extra, en dat wil ik cadeau doen aan iemand die het goed kan gebruiken/niet kan betalen. Nog even bedenken hoe ik dat ga doen nu met Corona. 

• Deze maand zag ik meerdere jaarlijstjes op blogs voorbijkomen. Zo leuk om te lezen! Dat is een van mijn favoriete dingen van het hele jaar, want het is zo leuk om zelf een jaarlijstje te maken en die ook bij anderen te zien! Dit jaar is het in mijn geval geen lijstje maar LIJST geworden, dus be prepared!

• Toen ik met verlof thuis was kwam er een collega extra langs om nog een cadeautje te brengen. Een reep chocolade voor mama en een speendoekje (in de vorm van een ginkgo ook nog!) voor de uk, omg hoe lief!! <3

• Deze maand ging ik helemaal los met nieuwe borduurspullen bestellen. En ik had me nog zo voorgenomen om dat nou juist niet te doen, want ik was nog met de geboortetegel bezig. Maar die was na 3 weken toch wel echt bijna af, dus ik mocht van mezelf. Ik bestelde twee borduurpakketten en een boek, zodat ik straks ook zonder pakket aan de slag kan. Nu al zo’n zin in!  

• Kerst voelde dit jaar natuurlijk anders dan anders. Ik was blij dat het toch nog een soort van door kon gaan en dat we een gezellige avond bij mijn ouders gehad hebben. Wel jammer dat we Flo’s familie niet hebben kunnen zien!

• We trakteerden onszelf op een flanellen dekbed. Als kind had ik er een en ik kan me nog heel goed herinneren hoe fijn zacht dat was. Het stond dus al een tijdje op de wishlist om te kopen. En extra lekker warm nu voor de winter <3

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *