365 · januari

Wauw, ik heb het een heel jaar volgehouden om elke dag een vraag in te vullen. Dat vind ik best een beetje knap van mezelf, want ik ben niet zo goed in dingen lang volhouden ; ) Op naar het tweede jaar! Je zult vanaf nu dus ook de antwoorden van vorig jaar terugzien in de lijst, aangevuld met de antwoorden van dit jaar.

Leestijd: 7 minuten

1: Wat heb je de eerste dag van het jaar gedaan?
2020: Ik werd wakker bij vrienden thuis. We ontbeten en maakten een wandeling door de stad.
2021: We reden om 23:30 richting het ziekenhuis want de bevalling was begonnen. Die nacht was Lotje er om 05:01 en op 1 januari heb ik in de ochtend nog in het ziekenhuis gelegen en waren we rond 13:00 uur thuis. De rest van de dag heb ik alleen maar met Lotte geknuffeld en gelegen en gerust. 

2: Wat doe je voor de mensen die het meest waardevol voor je zijn?
2020: Wat ze maar nodig hebben.
2021: Ik probeer er voor ze te zijn op welke manier dan ook! 

3: Breng je liever tijd door in de stad of in de natuur? Waarom?
2020: Ik heb jarenlang in Amsterdam gewoond en hield toen van de drukte en anonimiteit. Nu ik weer terug in het Zuiden ben, kan ik steeds minder goed tegen drukte en ben ik liever in de natuur. Ik hou zo van bomen en bloemen! En om mijn batterij op te laden door te wandelen.
2021: In de natuur, want lekker rustig!

4: Met wie heb je voor het laatst een gesprek gehad en interessante ideeën en gedachten uitgewisseld?
2020: Kelly!
2021: Poeh, dat weet ik niet eens meer. Ik spreek op dagelijkse basis vooral Flo. En soms wat vriendinnen op de app of mijn ouders als ze op bezoek komen. 

5: Hoeveel tijd besteed je aan je hobby’s?
2020: Zoveel als maar kan! Ik probeer op z’n minst twee dagen in mijn studio te zijn. En op sommige avonden nog een paar uurtjes erbij te doen, als ik er niet te moe voor ben. 
2021: Op dit moment heel weinig, want ik heb er niet veel tijd voor. Het enige wat ik in de tijd die ik vrij heb doe, is in Notion mijn lijstjes bijwerken. 

6: Kun je goed naar anderen luisteren?
2020: Ja, ik probeer altijd naar anderen te luisteren. Ik praat dan wel ook vaak door ze heen. Maar dat betekent niet dat ik niet luister. 
2021: Ja ik denk van wel. 

7: Wat is je grootste uitdaging van dit moment?
2020: Naar buiten blijven gaan om te wandelen. Ik vind het soms zo mooi buiten met alle vorst overal, maar het is zo moeilijk om in de kou naar buiten te gaan soms!
2021: Tijd voor mezelf vinden. Een fijn dag ritme hebben en volhouden. 

8: Is er recent nog iets buitengewoons gebeurd?
2020: Hmm, nee niet echt.
2021: De geboorte van Lotje! <3

9: Welke kwaliteit probeer je voeden?
2020: Mijn mening geven.
2021: Luisteren naar mijn intuïtie. 

10: Als je kon kiezen; voor één dag een ander beroep uitvoeren. Waarvoor zou je dan kiezen?
2020: Hmmm, ik zou wel eens graag een dag van een bloemist willen beleven. Lijkt me zo leuk om de hele dag tussen de bloemen te zijn en mooie boeketten te mogen maken!
2021: Ik zou wel eens een dag willen tatoeeren. Lijkt me leuk om mee te maken hoe dat nou echt is. En of het inderdaad net zo vermoeiend en slecht voor je rug is als ik denk. Maar ook heel vet om op die manier creatief bezig te zijn.

11: Als je nu een verrassingsuitje kreeg van iemand, wat zou je graag willen dat het was?
2020: Een dagje pretpark of uiteten in een heel lekker vegan restaurant.
2021: Iets ontspannends! Dagje thermen met massage of zoiets. 

12: Hoe jong voel je je?
2020: Het is dat ik weet dat ik 34 ben, maar vanaf de 30 heb ik me nooit anders gevoeld..
2021: De laatste tijd voel ik me wat ouder en eigenlijk alleen door het feit dat ik nu een baby heb haha. 

13: Wanneer heb je voor het laatst nee tegen iets gezegd?
2020: Dat was vast ergens iets drinken waar ik te moe voor was.
2021: Tegen baby bezoek dat wilde komen. Nu met Corona is het zo anders… 

14: Wie in je familie heeft je hulp nodig?
2020: Ik denk niemand, dus dat betekent dat het goed gaat!
2021: Nouja dan vul ik Lotje maar in toch!

15: Waar ben je beter in dan de mensen om je heen?
2020: Stempels maken?
2021: Dat vind ik echt heel moeilijk om te bedenken. 

16: Wanneer voelde je je voor het laatst heel gelukkig?
2020: De laatste wandeling die ik maakte was heel fijn. Even helemaal alleen heel ver lopen.
2021: Deze maand heel vaak. Het was deze maand bijna elke dag wel een rollercoaster van intens gelukkig voelen afgewisseld met moeilijke momenten. Gelukkig werden de moeilijke momenten steeds minder en was het voornamelijk nog blij en gelukkig zijn. 

17: Van welk ontbijt houd je?
2020: Ik zit tegenwoordig in een Brinta met havermelk, appel en kaneel fase.
2021: Op dit moment moet het snel en makkelijk zijn en is het vooral sneetjes donker brood met vegan kaas en wat groenten als wortel, cherry en komkommer. 

18: Denk je dat iemand je heel erg leuk vindt?
2020: Ik hoop dat Flo dat vindt hahaha.
2021: Ik hoop dat Lotje me heeeel leuk vindt.

19: Wat vind je van je inkomen?
2020: Het is niet heel veel, maar ik kan rondkomen.
2021: Nog steeds hetzelfde als in 2020, er is niet veel veranderd in dat opzicht.

20: Welke maaltijd heb je het meest van genoten deze week?
2020: Parelcouscous met groenten.
2021: We eten deze maand vooral veel gerechten die wat sneller klaar zijn. Dus ik vond het wel heel erg lekker toen Flo in het weekend een lasagne maakte met linzen en een cashew pasta. 

21: Hoe train je je intelligentie?
2020: Door nieuwe dingen te doen en leren, lezen, puzzels.
2021: Lezen op dit moment. Boeken, en ik doe ook elke dag duizend Google searches over alles wat er maar met baby’s te maken heeft. En veel nieuwe dingen leren met Lotte. 

22: Hoeveel tijd spendeer je gemiddeld op social media? Waarom?
2020: Ik probeer er op te letten om het niet teveel te doen. In de bus naar werk kijk ik soms door Instagram en Facebook. Ook tijdens mijn pauzes. En in de avond als ik thuis ben heb ik een limiet van 30 minuten kijken. Daar kom ik niet altijd aan hoor.
2021: Op dit moment wel veel, want tijdens het voeden scroll ik toch wel snel even door Instagram heen. Dan heb ik iets te kijken. En ik lees dan ook alle blogs door op Bloglovin. Ik gok dat ik elke dag toch wel een paar uur in totaal ermee bezig ben. 

23: Welk duur ding heb je recent gekocht?
2020: Mijn Fitbit ging stuk, dus ik kocht een nieuw sporthorloge.
2021: Tja, heel spannend… een borst kolf.

24: Wat zou je graag willen leren dit jaar?
2020: Een nieuwe hobby lijkt me leuk, maar ik heb geen idee wat.
2021: Hoe ik mijn leven met Lotte in balans kan brengen en daarbij ook tijd voor mezelf in kan plannen. Een fijne routine zou mooi zijn, dan gaat alles wat makkelijker hoop ik (al klinkt routine en baby niet als iets wat makkelijk haalbaar is haha). 

25: Welke geweldige dingen liggen in je toekomst?
2020: Voor deze zomer hebben we een drie maand durende sabbatical geboekt in het Zuiden van Spanje! Ik kijk er ontzettend naar uit om dit te gaan doen, want deze kans krijgen we waarschijnlijk nooit meer.
2021: Ik heb nog een paar maanden verlof en ik ben blij dat ik die tijd heb om uit te rusten en aan mijn nieuwe leven te wennen. Dat is dus niet echt iets spannends, maar voor mij wel iets geweldigs. Want ik kan al die tijd aan Lotte besteden. 

26: Wat is het leukste wat je onlangs gedaan hebt?
2020: Voor het eerst met een baby in draagzak gelopen, dat was zo cute!
2021: Ik kan echt intens genieten van knuffelen met Lotje <3

27: Als je morgen voor één dag een huisdier zou kunnen lenen, voor welk dier zou je dan kiezen?
2020: Een alpaca! Ik zou later wel een hele alpaca boerderij willen, of er gewoon een paar in de tuin <3
2021: Ik zag pas een filmpje van een baby bever en oh mijn god wat was dat schattig! Daar zou ik er wel een van willen hebben!

28: Wie van de mensen dichtbij je geeft je energie?
2020: Iedereen op z’n eigen manier wel.
2021: Op dit moment geeft niets of niemand me nog energie, te moe door de gebroken nachten. Dat klinkt dramatisch haha, maar dat valt wel mee hoor.

29: Wat kun je doen om de wereld een beetje beter te maken?
2020: Wat ik op dit moment doe: vegan eten, niet autorijden en vliegen, zoveel mogelijk op mijn plastic gebruik letten, mijn afval goed scheiden, eten zoveel mogelijk van lokale boeren kopen. Lief zijn voor anderen. 
2021: Zacht zijn voor elkaar, luisteren naar elkaar en empatisch zijn. 

30: Welk duur ding zou je graag willen kopen?
2020: Oh we hebben echt een nieuw goed matras nodig!
2021: Ik zou wel heel graag een huis (nee correctie, mijn droomhuis) willen kopen. 

31: Ben je eerder rationeel of een visionaire? 
2020: Ik denk een goede mix van beiden. 
2021: Nog steeds een mix denk ik. 

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *