2021 ∘ 5

Deze week kwamen mijn ouders en zusje weer op Lotje bezoek, vierden we de verjaardag van opa, keken we eens wat vaker op Funda en had Lotte haar eerste groeispurt.

Leestijd: 2 minuten

🥱 Overall mood: zo moe
😓 Stress level: 4/10
❤️ Happiness: 7/10
⚡ Energie: 2/5
🥾 60625st / 29.89km
🎵 RY X and Londons Contemporary Orchestra

Lotje zat in een groeispurt en we hadden een aantal minder goede nachten. Ze werd er hangerig van en overdag wilde ze de hele tijd vastgehouden worden. We lagen regelmatig als twee koala’s op elkaar. Lekker knuffelen <3 En kijk die erwtenteentjes!!

Ook zijn we begonnen met het zoeken naar een koophuis. De komende twee jaar kunnen we nog prima in ons huidige huur appartement wonen, dus we zijn nog niet serieus op zoek naar een koophuis. Maar toch kijken we soms op Funda om in de gaten te houden wat er zoal is.

Op het blog van Angélica zag ik in haar bullet journal dat ze elke dag een timer zet en 30 minuten leest. Dat vond ik wel een goed idee! Ik wilde vorige week al wat meer lezen en kocht het boek op de foto (zoals je ziet heel erg een aanrader voor alle verse mama’s). Ik probeerde eens uit of het me ook lukte om 30 minuten te lezen. Wie weet krijg ik zo nog wat boeken uit gelezen dit jaar! 

Het boek geeft trouwens handige info voor alle verse mama’s wat vooral gaat over de eerste tijd na de bevalling. Eigenlijk is het maar gek dat je je hele zwangerschap begeleid wordt door een verloskundige, gynaecoloog, kraamzorg enz. Maar dat je er na de kraamweek alleen voor staat en eigenlijk niet veel informatie hebt gekregen over alles wat er daarna met je lichaam en hoofd gebeurd. Ik kan je dit boek dus alleen maar aanraden! Er staan allemaal tips in hoe je goed voor jezelf kunt zorgen tijdens deze periode.  

Het dagelijkse stilleven. Elke middag een bakje fruit bij de lunch en deze week ook een hoop geknoeid melkpoeder (en geen tijd om de stofzuiger te pakken).

En ook een nieuwe mijlpaal! Ik maakte mijn eerste langere wandeling. Nou ja lang, ik was binnen 45 minuten weer thuis. Maar het is natuurlijk ook belangrijk om het weer langzaam op te bouwen, want ik merkte al dat van alles begon tegen te sputteren. Hopelijk binnenkort tijd om in het weekend eens wat langer alleen op pad te gaan.

Dingen die ik gelezen, gezien & gehoord heb

→ Met het artikel van James Worthy over zijn kunsthonger was ik het zo eens!
‘Ik wil vluchten in een wereld die niet bestaat. Ik wil kippenvel, omdat ik eindelijk weer eens iets anders dan angst voel. Ik wil geen persconferenties meer. Ik wil een meisje met een gitaar in de oude zaal van de Melkweg. Ik wil Eefje de Visser.’

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 thoughts on “2021 ∘ 5