2021 ∘ 7

Ha wat fijn, het lukte me eindelijk om een wat langer verslag te maken met wat meer foto’s! Het was zo’n heerlijk weer deze week. Het werd hier 18 graden. Wat was ik blij dat de zon er zoveel was. Ik had haar echt gemist! We wandelden een aantal keer en ik ging er ook een dag in mijn eentje op uit. Dat had ik ook wel gemist. Deze week lukte het me ook om voor het eerst sinds oktober weer eens papieren bloemen te maken.

Leestijd|: 5 minuten

🙂 Overall mood: oke
😓 Stress level: 4/10
❤️ Happiness: 6/10
⚡ Energie: 2/5
🥾 71206st / 36.13km
🎵 And So I Watch You From Afar – Start A Band

Een van mijn doelen voor deze maand is om elke week een wandeling in mijn eentje te maken. Deze week kwam het er eindelijk van!

Ik liep mijn oude vertrouwde rondje rondom het kasteel, dat is precies 45 minuten lopen. Nu deed ik er een uur over, want mijn onderrug kan nog niet zoveel aan (toch maar eens een bezoekje aan de fysio plannen). Ik moest het dus rustig aan doen. Het was niet alleen fijn om buiten te zijn maar ook om er even alleen uit te gaan. Nu nog proberen om dit elke week te doen! En ik heb eindelijk weer eens wat foto’s kunnen maken, joepie! Dat had ik ook heel erg gemist. Hallo lente!

We hadden deze week een aantal hang dagen. Het ging niet helemaal lekker met Lotte want ze spuugde nogal veel, gerrum. Ze werd er erg hangerig van dus we knuffelden veel op de bank. Als ik nu al één ding geleerd heb als mama, dan is het wel dat er weinig tijd is voor dingen en dat je jezelf dan snel vergeet. Zo heb ik inmiddels al wat slimme trucjes bedacht om mijn dag wat soepeler te laten verlopen. Een trucje is om in de avond alvast een boterhamdoos te vullen, zodat ik tijdens het voeden in de nacht én als ontbijt alvast wat klaar heb. Lekker efficiënt haha.

Hangdagen zijn perfect om series te bingen. Ik keek in één dag het hele seizoen van surviving death. Gelukkig keek ik alles overdag, want ik vond sommige afleveringen wel creepy (vooral die met het medium met ectoplasm wtf).

Ook heb ik voor het eerst sinds lange tijd weer eens bloemen gemaakt. Ik begon aan een bos klaprozen. Gek om te bedenken dat die stukjes papier elke keer weer mooie bloemen worden toch! Heel fijn om er weer mee bezig te zijn <3 Ik zocht de shop nog eens op, daar had ik ook al sinds de zomer niet meer naar gekeken. Maar eens wat nieuwe bloemen er op zetten binnenkort.

Wat was het weer opeens mooi! Zon joehoe! We maakten een aantal wandelingen met Lotte in de draagzak. En deze foto maakte ik omdat het de eerste keer in zeven weken was dat ik mijn haar gewassen, geföhnd én gestyled had. Was een momentje hoor! Alleen zag ik erna dat je dat helemaal niet ziet op de foto hahaha.

In het weekend zag het er zo uit. Op de bank genesteld onder een dekentje met Lotte op schoot, koffie en Volkskrant Magazine.

Er werden ook weer koffies gehaald bij het cafeetje op het plein en daarna samen gewandeld (zonder jas naar buiten yeahhh). Kijk dat handje! Onderweg kwamen we een caravan vogelhuisje tegen hahaha. Lekker Nederlands! 

Bij het opruimen van mijn foto’s kwam ik deze tekening nog tegen die ik in oktober maakte. Was ik helemaal vergeten! Ik wist toen nog niet precies wat ik ermee wilde doen.. en eigenlijk nog steeds niet. Eens kijken of ik het ga inlijsten ofzo. 

Zondag was het hier 18 graden (!!!) en maakten we een wandeling. Lotte maakte haar eerste schapen vriendjes! 

Na de wandeling zaten we nog even op het ‘terras’. Op ons plein haalden we wat te drinken. Dat werd een glühwein voor Flo bij gebrek aan bier haha! 

mytherapistsays / gemmacorell

Ik kwam ook deze week weer wat dingen tegen op Instagram. Hebben jullie dat ook dat naar buiten gaan een enorm uitje is nu? Gemma Corell heeft ook altijd van die toepasselijke tekeningen! De moeheid is hier elke dag anders. De ene nacht heb ik maar 4 uur geslapen en voel ik me overdag prima, de andere dag heb ik 6 uur geslapen en voel ik me een vaatdoek. Ik geloof dat ik alle types wel eens gehad heb de afgelopen weken haha. Wel een mijlpaal; Lotte sliep deze week één nacht 6 uur aan een stuk!!

Op Twitter werd nu door iedereen de #highschoolstarterpack gedeeld met vier dingen die je middelbare schooltijd representeren. Voor mij waren dit de meest iconische dingen die ik altijd aan en bij me had. Best leuk om ze eens door te scrollen trouwens. En grappig ook dat je vrij goed kunt raden in welk jaar iemand geboren is aan de hand van de plaatjes!

Dingen die ik gelezen, gezien & gehoord heb

→ Over een maand mogen we weer allemaal stemmen. Ik kwam dit bericht tegen van Karin: Waarom dit de belangrijkste verkiezingen ooit zijn + de groene stemwijzer. Daar was ik het zo mee eens dat ik het ook hier wilde delen!

→ We maakten deze week een super lekkere plaattaart met bietjes en peer. Een Allerhande recept. We verruilden alle kaas voor de vegan varianten: de geitenkaas werd vegan strooikaas (Vio Life vinden we erg lekker) en voor de zuivelspread gebruikten we Simply V spread. De honing lieten we er af. Het was echt super lekker en een aanrader. Ook snel klaar! Die gaan we vaker maken.

→ Nog een bericht waar ik het ontzettend mee eens was. Arie Boomsma sprak zich uit over de toekomst met virussen, vaccins en hoe wij als land hierop gereageerd hebben tot nu toe.

→ Ik kwam het blog van SEH arts en wetenschapper Dr. Heleen Lameijer tegen en daar legt ze alles uit over de Covid vaccins. Handig om eens door te lezen!

→ Mocht je het nog niet gedaan hebben, teken je ook de petitie: stop de plantaardige zuivelcensuur?

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 thoughts on “2021 ∘ 7

  1. Hoi! Wat een fijne post, het was een heerlijke week zo met dat weer aan het einde he?
    Ik vind je papieren bloemen altijd zo mooi! Het lijkt me echt zo tof om die ooit een keer te mogen fotograferen ofzo 😀 Hopen dat een bruid een keer een boeket bij jou besteld, dat zou tof zijn he 😉
    En ja herkenbaar die posts, ik vind het ook zo bizar dat de Jamin open is bijvoorbeeld. Gekke wereld…

    1. Jaaa, hallo lente! Denk dat iedereen wel toe was aan zon!
      Dankje, vind ze ook echt heel leuk om te maken! Ja dat zou zeker tof zijn als bruidjes mijn bloemen gaan gebruiken! Als er geen bruid is die ze besteld kan ik je ook wel eens een boeket sponsoren. Mag je er in ‘ruil’ mooie foto’s van maken 😀 Als je wil…