365 · februari

Dit is het tweede jaar dat ik elke maand een aantal vragen invul. Ze gaan over hoe ik nu in het leven sta en de dingen die ik doe en meemaak. Veel plezier met het lezen van de antwoorden van februari!

Leestijd: 10 minuten

1: Waar voel je je het best? 
2020: In mijn studio als ik aan het werk ben. En bij Flo <3 
2021: Thuis bij mijn kleine familie <3 En buiten als ik aan het wandelen ben. 

2: Van welk moment van de dag geniet je het meest?
2020: Ik hou altijd wel van de ochtend, even rustig de tijd nemen voordat alles begint. 
2021: Lotte voeden kan ik soms wel echt van genieten, nu dat eindelijk goed gaat. De voedingen in de ochtend vind ik dan het fijnst. 

3: Welke plannen heb je voor vanavond?
2020: Heel erg moe van werk, dus het wordt een couch potato avond. Zodat ik morgen weer fris ben. 
2021: Helemaal niets, want er valt op dit moment weinig te plannen. Als we plannen proberen te maken voor de avond, dan is dat meestal een serie kijken. Soms lukt dat en soms zijn we te druk met Lotte. En vaak is het ook al laat (tegenwoordig is 21:00 uur laat voor me haha), en dan ben ik te moe om nog iets te kijken of doen. 

4: Hoe voelde je je het grootste gedeelte van de dag? 
2020: Ik had vandaag een vrije dag. Voelde me best oké, maar ook erg moe van werk gisteren. 
2021: Oké. Moe van de korte nachten (ik slaap gemiddeld zo tussen de 4 en 6 versprokkelde uren per nacht), dus dat breekt me soms een beetje op. Gelukkig kan ik overdag rustig aan doen en lekker op de bank liggen. 

5: Waar heb je de laatste tijd erg van genoten? 
2020: Stempels maken. En me vrij fit voelen door de regelmatige bezoekjes aan de sportschool. 
2021: Wandelen met Lotje, sowieso is het naar buiten gaan elke keer een feestje! Frisse lucht, even uit de baby bubbel en wat anders zien dan de muren van de woonkamer. En knuffelen met Lotje maakt me ook altijd blij.

6: Hoe vaak heb je contact met je familie? 
2020: Dat ligt eraan. We schrijven regelmatig in onze familie app. En ik probeer ze een keer per week te zien. 
2021: Mijn ouders komen nu ongeveer twee keer per week langs (om Lotje te bewonderen natuurlijk). Tussendoor hebben we bijna dagelijks contact op de app, want we sturen de dagelijkse Lotte foto altijd door. En mijn zusje komt ook meestal een keer per week even langs.

7: Wat heb je vandaag gedaan? 
2020: Ik had een vrije dag en heb het huis gepoetst, stempels gemaakt en een aantal blog posts geschreven. 
2021: Mijn vader was vandaag jarig en ze kwamen langs met vlaai om het te vieren. Aangezien wij op dit moment nog iets minder mobiel zijn. 

8: Als je een extra dag vrij had elke maand, wat zou je dan doen? 
2020: Die dag de vaste dag maken om vrienden te zien en ergens een taartje te eten. 
2021: Een extra dag vrij interpreteer ik nu dan even als een dag zonder Lotte, want in principe heb ik vrij van werk is mijn ‘werk’ nu voor haar zorgen de komende tijd. Ik zou zoveel mogelijk dingen in mijn dag proppen die nu niet meer of moeilijker gaan. Dan zou ik eerst heel uitgebreid douchen (of als ik een bad had wat uurtjes daarin dobberen) en daarna een lange wandeling maken en ergens een kopje take away koffie halen voor onderweg. Als ik dan weer thuis ben zou ik me opsluiten op de slaapkamer, mezelf in bed nestelen en een serie op Netflix kijken. Ik zou me dan ook op een lekker taartje van de bakker trakteren en ‘s avonds eten bestellen. En dan gewoon de hele dag cocoonen in alle rust, heerlijk! Als we niet in een lockdown zaten zou dat er allemaal anders uit zien en zou ik andere dingen kiezen. Maar voor nu zou ik hier ook al heel blij van worden. 

9: Waar ben je vandaag dankbaar voor? 
2020: Dat we een lazy couch zondag hadden vandaag. Dat ik kon bijrusten van werk en ziek zijn en niets te hoeven vandaag. 
2021: Dat we allemaal gezond zijn en dat er ook dagen zijn zonder hoofdpijn (de laatste tijd weer wat vaker last en dan zijn de dagen lang en zwaar, dus elke dag zonder hoofdpijn is op dit moment al een cadeautje). 

10: Ben je financieel onafhankelijk?
2020: Ja, ik ben in loondienst. 
2021: Yes. Nog steeds in loondienst, al heb ik nog even verlof!

11: Wat heb je vandaag in je vrije tijd gedaan? 
2020: Ik maakte kleine tekeningen met mijn Posca markers voor Pakje Kunst. 
2021: Vrije tijd is tegenwoordig een relatief begrip haha. Eigenlijk ben ik nooit echt vrij, want aan het zorgen voor Lotte. Ik zal vrije tijd dan nu maar interpreteren als de momentjes voor mezelf die ik tijdens haar slaapjes had… en toen heb ik een boek gelezen en wat dingen voor mijn blog geschreven. 

12: Wanneer gaf je iemand voor het laatst een cadeau? 
2020: Toen Kelly in januari op bezoek was gaf ik haar een Dear John parfum cadeau, omdat ze zo van de geur houdt.  
2021: Ik denk dat dat met kerst was, de drie cadeaus voor het dobbelspel.

13: Geef je de voorkeur aan rust of chaos? Waarom? 
2020: Ik kan van mezelf best chaotisch zijn van tijd tot tijd, dus ik prefereer absoluut rust. Chaos maakt moe haha.
2021: Rust! Dat is waar ik nu het meest naar verlang.

14: Hoe zag je Valentijn eruit? 
2020: We vieren het nooit, het was dus een hele gewone dag voor ons. We zijn op bezoek geweest bij vrienden voor gamenight en bestelden pizza.
2021: Dat hebben we dit jaar helemaal niet gevierd. Het was een dag als alle andere dagen. Overdag voor Lotte gezorgd, in de avond nog wat tv gekeken met z’n tweetjes en vroeg naar bed.

15: Wat zou je missen als je in het buitenland zou wonen? 
2020: Mijn familie die niet meer zo dichtbij woont! 
2021: Naast familie ook mijn werk. En het ligt eraan waar in het buitenland ik zou zijn, maar ik zou vast ook bepaald eten missen wat ze daar dan niet zouden hebben.

16: Welke positieve feedback heeft je de goede richting op gebracht? 
2020: Dat ik hands-on ben en een harde werker. Dat vond ik mooie complimenten waardoor ik deze pluspunten nog meer gebruikte. 
2021: Dat ik het goed doe als mama, dat is altijd fijn om te horen (vooral zo in het begin als je nog veel aan het uitzoeken bent).

17: Omschrijf je dag in 3 woorden. 
2020: Werk, moe, stempels. 
2021: Voeden, Netflix, moe.

18: Wat gaf je vandaag een glimlach?
2020: Mijn collega vroeg me vandaag om een stempel te maken en daarmee kaarten te printen voor het geboortekaartje van haar nieuwe baby! 
2021: Mijn ouders waren op Lotte bezoek en dat was gezellig. Het is leuk om je ouders te zien veranderen in opa en oma die elke keer helemaal glunderen als ze hun kleindochter zien.

19: Welk concert ben je pas nog naartoe geweest? 
2020: Het laatste concert dat ik zag was And So I Watch You From Afar in Keulen. Ik voelde me helemaal niet lekker en kon er niet heel erg van genieten daardoor. Maar het concert was heel goed! 
2021: Sinds Corona helemaal niets meer helaas. 

20: Hoe tevreden ben je tegenwoordig? 
2020: Ik ben redelijk tevreden. Er zijn wat dingen die ik graag anders zou zien, zoals minder moe zijn en een betere balans tussen werk en rust. 
2021: Ik ben best wel tevreden. Met Lotte heb ik niet veel te klagen, het is een hele fijne en rustige baby!

21: Hoeveel tijd besteed je aan werk? 
2020: Ik werk normaal rond de 6-8 uur per dag. 
2021: Op dit moment verlof, dus even niets! 

22: Waar was je vandaag dankbaar voor? 
2020: Dat Flo lekker voor me kookte.
2021: Dat de zon er weer is en dat het zo lekker warm is!

23: Hoe ziet een dag eruit? 
2020: Op een werkdag sta ik op om 06:30 uur en maak ik mezelf klaar. Om 07:30 eet ik mijn ontbijt en om 08:30 heb ik de bus. Ik begin om 09:30 en werk door tot lunchtijd, wanneer dat is verschilt elke dag. Om 18:30 uur ben ik klaar en dan ben ik meestal rond 19:15 thuis. Dan doen we boodschappen voor het avondeten en koken we. Rond 20:30 zijn we meestal klaar en hebben we couch evening! Als ik er nog puf voor heb ga ik soms naar mijn studio om iets te maken, maar moet eerlijk zeggen dat dit de laatste tijd niet meer zoveel gebeurd. 
2021: Ik ben meestal rond 06:00 uur wakker voor een voeding. Dan kan ik vaak ook voor 09:00 uur douchen en mezelf klaarmaken. De rest van de dag zit ik dan samen met Lotte op de bank. Het voeden is elke 3 uur overdag en duurt per voeding gemiddeld 1,5 uur. Als ik geluk hebt slaapt ze na een voeding en kan ik schoonmaken, een was doen of iets voor mezelf. Ik kijk zo tussendoor wat Netflix of lees in een boek. In de avond eten we meestal tussen 19:00 en 20:00 uur. Dan is er nog een voeding en dan ga ik meestal naar boven om te slapen, zo rond 22:00 uur. Voordat alles klaar is gemaakt voor de nacht is het vaak alweer 23:00 uur of later. Dus echt slapen gebeurd meestal ook dan pas.

24: Wie heb je het laatst gekust?
2020: Flo.
2021: Lotje, een klein baby kusje!

25: Hoe zou je willen dat je leven er over drie jaar uitziet? 
2020: Over drie jaar zou ik graag een cute en mooi eigen huis willen hebben, met baby en hondje erbij. Wie weet ook wel getrouwd. 
2021: Nou van mijn antwoord van vorig jaar zijn er nog maar 2 dingen die niet uitgekomen zijn, dus dan ga ik dit jaar voor het huis. Maak daar maar droomhuis van! Ik hoop dat we over drie jaar al een tijdje in ons droomhuis wonen op de perfecte plek met veel groen om ons heen, veel speelruimte voor Lotte en fijn werk dichtbij. 

26: Wat maakte je dag vandaag? 
2020: Een wandeling en nieuwe schoenen bestellen. 
2021: De glimlach van Lotte <3

27: Hoe start je je dag meestal? 
2020: Ik ben geen snoozer, dus sta altijd direct op als mijn wekker gaat. Het liefst douche ik meteen en ontbijt ik daarna. In de ochtend vind ik het belangrijk dat ik ruim de tijd kan nemen voor alles, om mijn dag rustig te starten. 
2021: Dat begint tegenwoordig altijd met een voeding. Dan eet ik tegelijk ook alvast mijn ontbijt. En dan ga ik meestal direct daarna douchen, zodat Flo daarna kan en aan het werk kan. Dan zijn we allemaal om 09:00 klaar voor de dag.

28: Wat was je intentie vandaag op je werk? 
2020: Ik had vandaag een vrije dag en maakte stempels. Mijn intentie was om plezier te hebben ermee en iets leuks te maken. 
2021: Werk zie ik nu dan maar even als voor Lotte zorgen. Mijn intentie was om een fijne dag te hebben met haar samen en goed voor haar te zorgen. En mezelf daarbij ook niet te vergeten.

29: Voel je je onder druk? Waarom? 
2020: Hmm nee. Ik kan het niet als druk omschrijven, eerder als uit balans. Teveel inspanning en te weinig ontspanning en weer opladen.
2021: De enige druk die ik zou kunnen noemen is de druk om een goede mama te zijn. Ik zou het niet perse als druk omschrijven, maar wel een intentie die ik graag wil uitvoeren.

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *