02.2021

Februari was een goede maand! Ik kon weer wat meer gaan bewegen en dat vond ik erg fijn. Thuis zitten en veel knuffelen met Lotte is zeker ook leuk, maar ik was ook erg blij dat ik er weer af en toe in mijn eentje uit kon. Ik maakte deze maand een aantal wandelingen. En dat was heerlijk met die fijne temperaturen! We konden deze maand ook voor het eerst zonder jas naar buiten. Hoe bizar is dat in februari?! Het lente gevoel kwam vroeg dit jaar. Waar ik ook al een tijdje naar uitgekeken had was weer eens papieren bloemen maken. Dat lukte ook deze maand weer. Ik begon met het maken van een boeket klaprozen.

Leestijd: 6 minuten

monthly goals

Deze maand heb ik niet veel doelen gemaakt, want de paar waar ik aan wilde werken waren wel genoeg om me de hele maand mee bezig te houden (gezien de tijd die ik had ervoor).

W A N D E L E N
Wat ik wel graag wilde was meer wandelen. Het liefst zou ik weer gaan trainen om een wandelmarathon te doen. Maar daar heb ik echt geen tijd voor nu en daarnaast gaan ze ook dit jaar misschien helemaal niet door. Voor nu neem ik daarom maar genoegen met wandelen in het weekend, zonder schema en op de momenten dat ik er ff snel tussenuit kan.

L E Z E N
Ik had een heel mooi doel gezet om 3 x per week een half uur te lezen. Ik begon met goede moed, maar het is me helaas niet gelukt om het te blijven doen. Sommige dagen kwam het er gewoon niet van en al snel las ik helemaal niet meer. Komt wel weer!

G E B O O R T E K A A R T J E
We hebben het steeds voor ons uit geschoven want er waren zoveel dingen te doen! Een geboortekaartje kun je ook nog wel 3 maanden na de geboorte sturen toch? Haha. We zijn er in ieder geval wel al aan begonnen en hebben ‘m bijna af gelukkig.

P A P I E R E N B L O E M E N
Ik had dit doel niet perse voor deze maand in mijn agenda gezet. Maar ik moest er wel voor april aan gaan beginnen. Ik had namelijk een bestelling binnen gekregen en die moet voor juni af. Ik dacht, ik begin vroeg! Want wie weet hoeveel tijd ik vrij heb om eraan te werken. Oh wat vond ik het fijn om er weer mee bezig te zijn!

Deze maand dronk ik 55480 ml water, dat is een gemiddelde van 1.9 liter per dag. Ik maakte 268886 stappen, een gemiddelde van 9603 per dag. En maakte ik 15 wandelingen, dronk ik 28 koppen koffie en deed ik 6 middagdutjes. Deze maand heb ik een nieuw onderdeel toegevoegd: ik las 6 dagen. 
Over het algemeen was het een fijne maand en heb ik 12 dagen beoordeeld met een :D en 9 dagen met een :). Ik heb 1 dag beoordeeld met een <3. Die dag kwam een vriendin langs die ik al lang niet meer gezien had. Ik had maar één dag die ik beoordeeld heb met een :'( . Mijn energie was deze maand gemiddeld ietsje hoger, zo tussen de 2, 3 en 4. Maar wat verwacht je ook met al die gebroken nachten.

good stuff

→ We wandelden deze maand veel en dat was heel fijn! Het deed me echt goed om wat meer buiten te zijn. In januari heb ik bijna de hele maand binnen gezeten en ik had het echt nodig om weer meer te bewegen.
→ Lotte heeft voor het eerst schapen vriendjes gemaakt en ik smelt nog steeds als ik de foto’s terug kijk. Hoe kan er zoveel schattigheid in zo’n klein bolletje mens zitten!
→ Het zorgen voor Lotte ging me deze maand beter af. In het begin ben je vooral bezig met leren wat ze nodig heeft. Dat kan soms nogal intens zijn omdat er zoveel nieuw is en je dat allemaal nog moet uitvinden en leren. Ook het vinden van een nieuwe routine duurt natuurlijk even. Nu we wat beter gewend zijn aan elkaar gaan dingen wat soepeler en is vooral mijn dagindeling wat fijner geworden.
→ Ik heb nog steeds geen zeeën van tijd vrij om dingen voor mezelf te doen, maar ik heb wel iets van tijd nu. Flo en ik wisselen in de avond af met wie er voor Lotte zorgt zodat we beiden wat voor onszelf kunnen doen. Zo ben ik dus begonnen aan een nieuw papieren bloemen boeket en dat maakte me echt heel erg gelukkig, dat ik daar weer even mee bezig kon zijn.
→ Ik voelde me deze maand ook weer wat meer ‘normaal’. En daarmee bedoel ik weer wat meer de oude. Lichamelijk ging het deze maand een stuk beter! Ik kon weer wat meer bewegen en dat deed me enorm goed!
→ In Notion houd ik ook elke maand mijn uitgaven bij. Deze maand heb ik een stuk minder uitgegeven joehoe! In januari moest ik nog veel dingen bestellen die ik nodig had na de bevalling of voor Lotte. Lastig dat dat nu allemaal besteld moet worden en niet fysiek in een winkel gehaald, dan bestel je soms toch al wat meer omdat je anders met verzendkosten zit en ook niet voor één dingetje het milieu wil belasten. Gelukkig was dat dit maand een stuk beter en heb ik maar 4 keer iets hoeven bestellen.

dit vind je misschien ook leuk:  04.2021

doelen voor maart

W A N D E L E N
Ik ben deze maand begonnen met wandelen en dat wil ik in maart vaker gaan doen. Ik ga proberen om sowieso doordeweeks minstens één dag te wandelen en in het weekend. Liefst zou ik daar nog een dag aan toevoegen, maar het is even de vraag of dat haalbaar is. Ik hoop dat ik in de toekomst ook wat langere wandelingen kan gaan maken. Nu is het iedere keer maximaal een uurtje en daar ben ik al heel blij mee. Maar zou ook graag wat verder lopen zodat ik ook eens een ander rondje kan maken.

S N O E P I E S
Gedurende de zwangerschap heb ik niet echt gelet op wat ik at (ik had zo’n zin in lekkere dingen de hele tijd!). Ik had graag wat beter opgelet, maar het was niet tegen te houden. Na de bevalling ben ik minder gaan snoepen, maar het is nog steeds best wat. En dat wil ik liever niet meer. Het doel voor maart is dus om niet helemaal te stoppen met snoepen, want dat is niet haalbaar. Maar dat ik dan in ieder geval alleen in het weekend wat mag snoepen. Ik heb me nu lang genoeg laten gaan dus de knip mag er best wel weer wat op!

S P O R T
Ik heb nog geen idee wat ik wil doen en hoe en waar, maar ik wil weer sporten. Naast het wandelen wil ik wat meer bewegen, want ik word een beetje ongelukkig van zoveel op de bank zitten. Het moet iets zijn wat ik snel tussendoor kan doen. In eerste instantie dacht ik aan trampoline springen, dat deed ik vroeger veel en graag. Maar dat mag pas vanaf week 12 weer (dat is in april pas). Ik ga er nog even over nadenken wat het gaat worden.

5 Comments

 1. Angélica 1 maart 2021

  Leuke post 😀 Ik moet ook verder met mijn maandelijkse doelenpost, bedenk ik me nu. Even moed verzamelen 😉

  Wat leuk dat ze vriendjes heeft gemaakt met schapen haha, zo schattig! Ik probeer te bedenken wat je snel tussendoor zou kunnen doen qua sport… geen idee wat je mag, mij schoot hoepelen te binnen maar ik denk dat als je niet trampoline mag springen, dat ook niet mag hehe. Misschien een ‘walking workout’ via youtube? Die doe ik wel eens als ik niet zoveel zin heb en stiekem ben je dan toch best actief!

  Beantwoorden
  • luusjeindelucht 2 maart 2021

   Haha welke doelen heb je gemaakt?

   Hoepelen ben ik zo slecht in! Op een of andere manier lukt het me niet om die beweging fatsoenlijk te maken (al heb ik het nooit echt doorgezet met proberen, misschien dat het daar aan ligt). Ziet er altijd zo leuk uit als mensen het goed kunnen! Van een walking workout heb ik nog nooit gehoord, dat ga ik eens opzoeken.

   Beantwoorden
  • luusjeindelucht 2 maart 2021

   Even opgezocht, dat is inderdaad wel handig om ff snel tussendoor te doen! Kreeg bij sommige video’s een beetje de Nederland in beweging vibe :’) Maar dat past wel goed bij deze oma hahahaha.

   Beantwoorden
 2. Tamara 4 maart 2021

  Oja, sinds ik Remus heb, lees ik amper nog. Tot groot ergernis van mezelf want ik lees eigenlijk wel heel graag! Maar het komt er gewoon niet van en als ik dan vrije tijd heb, zit ik liever op de computer of voor de tv.

  Beantwoorden
  • luusjeindelucht 5 maart 2021

   Ik vind het dus ook moeilijk om te (blijven) lezen! Er komt zo vaak iets tussen. En ik heb inderdaad ook dat ik dan soms liever andere dingen kies om te doen in de kostbare tijd die ik heb haha 😀

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *