2021 ∘ 8

Deze week zaten we bijna elke dag in veel herrie en werden we van de bank af getrild. We wandelden weer heel wat af met Lotte in de draagzak en ik maakte een boeket klaprozen. De eerste tekenen van de lente waren er ook, joepie! Het was een fijne week : )

Leestijd: 5 minuten

😌 Overall mood: content
😓 Stress level: 2/10
❤️ Happiness: 8/10
⚡ Energie: 4/5
🥾 75126st / 38.98km
🎵 Tiny Moving Parts – You Lost Me

Ohhh het is weer maandag dacht Lotte.

Deze week begon de gemeente met het opknappen van onze straat. Dat betekende dat alles werd opgebroken. We trilden regelmatig het huis uit. Wat een lawaai! Gelukkig sliep Lotte er meestal wel doorheen. De boom voor ons huis werd dus ook weggehaald. Zo zonde! Daar gaat ons groene uitzicht waar ik altijd zo blij mee was. Ik duim heel hard dat er straks nieuwe komen!

We gingen weer eens naar het consultatiebureau om te wegen; 4.34 kilo alweer. Nog steeds zo blij dat we de draagzak van een vriendin mogen lenen nu! Sowieso fijn om spullen aan elkaar uit te lenen zoveel het kan, vooral met een baby. Hoe slecht is het voor het milieu als iedereen alles voor de baby nieuw moet aanschaffen en maar korte tijd kan gebruiken? Door Corona hebben we helaas wel wat meer spul moeten kopen dan gepland, want we konden niets ophalen wat we van vrienden mochten lenen. Zodra we de spullen die we kochten niet meer kunnen gebruiken ga ik er wel voor zorgen dat ze op welke manier dan ook nog een tweede leven krijgen!

Het was bijna de hele week lekker weer dus ook nu maakte ik zoveel mogelijk wandelingen. Soms een wat langere wandeling alleen, soms een korte wandeling met Flo en Lotte in de pauze.

De lente was al goed te zien overal. Dit waren vroeger mijn lievelings, katjes. Eigenlijk alleen maar omdat ze zo zacht waren. Als kind wilde ik er altijd mee knuffelen haha.

Zoveel sneeuwklokjes overal!

Er kwam een pakket voor Lotte binnen. Ze was nu al iets langer wakker en had soms ook al wat behoefte aan entertainment, dus we kochten haar een bal. Meteen even uitgeprobeerd, ze is fan! We bestelden ook de Rockit, een raket die je aan de kinderwagen bevestigd en die de baby in slaapt trilt. Laat ik nog wel een keer zien!

Ik ging verder aan het klaprozen boeket en maakte nog drie bloemen erbij. Nu alleen nog de stelen afmaken en wat groen erbij.

Mijn happy place, in mijn kamertje wanneer ik bloemen maak.

Ik las verder in het boek The Fourth Trimester en daar stond de vraag: Wat is je relatie tot rusten en wat maakt het voor jou makkelijk om te rusten? Rust nemen is voor mij altijd een puntje van aandacht geweest. Ik ben het liefst altijd bezig en vind het moeilijk om rust in te plannen (kwiek in de vot, noemen ze dat hier in het Zuiden). Ik kan maar moeilijk stil zitten en ontspannen. Ik heb altijd wel dingen in mijn hoofd die ik wil doen en vind het ook fijn om ze te doen, om zo mijn tijd – naar mijn idee – nuttig te besteden. Tijdens de zwangerschap had ik 9 maanden lang geen moeite met rust inplannen, mijn lijf dwong me ertoe. Maar nu het lichamelijk weer wat beter begint te gaan merk ik dat rust pakken weer moeilijker wordt. Ook al zit ik vrijwel de hele dag op de bank (ivm voeding), echt rusten is het niet. En met de baby meeslapen overdag kan ik écht niet. Alleen als ik zo ernstig moe ben dat ik mijn ogen niet meer opengehouden krijg (maar dan moet het al heel extreem zijn). Ik weet dat het juist goed voor me zou zijn om meer te rusten, maar als ik het doe, dan blijft er altijd iets zeuren en knagen. Echt helemaal ontspannen kan ik dan maar moeilijk. Hoe is dat bij jullie? Vind jij het makkelijk om rust te nemen, of is het voor jou ook lastig?

Ik begon aan een nieuwe serie: Canine Intervention. De intro was meteen goed, kijk wat een leuk mormeltje!

Ook in het weekend werd er gewandeld. Dit keer wandelden we de Gulpenerberg op en haalden we koffie bij de camping.

Deze week waren er een aantal avonden dat er rondjes door het dorp gelopen moesten worden met Lotte in de draagzak. Het enige wat nog hielp soms! Nog meer mama’s of papa’s die kilometers maken met de kleine? En dan kwam ik wel eens wat dingen tegen onderweg, zoals deze eenzame handschoen. All byyy myyy sehehellffff.

En het lukte me ook nog om het klaprozen boeket af te maken. Al meteen zin om een nieuw boeket te maken!

Dingen die ik gelezen, gezien & gehoord heb

Ik ben zo verliefd op al het werk van Andbre. Hij maakt de mooiste prints die vaak een politieke of maatschappelijke boodschap hebben. Deze print paste ook weer goed bij hoe ik me nu voel, het missen van alle sociale dingen en niet kunnen wachten totdat we straks weer kunnen knuffelen!

De verkiezingen komen er weer aan! Algemene Beschouwingen deelt alternatieve verkiezingsposters die je zelf kunt insturen. Lobkevanaar maakte deze poster. Ik vind ‘m goed! Op de Instagram van @algemenebeschouwingen kun je meer posters zien, het kijken wel waard.

Oké dan nog één laatste ding over de verkiezingen… ik vind het belangrijk dat er meer mensen in de politiek komen met een migratieachtergrond, die vrouw zijn, tot de LGBTQ-gemeenschap horen of een beperking hebben. Zoals Lush het altijd zo mooi zegt, all are welcome, always! Als je dat ook belangrijk vindt, kijk dan even op stemopeenvrouw.com. Daar kun je zien hoe je tactisch kunt stemmen. Helaas heb ik nog geen websites kunnen vinden die ook de LGBTQ-gemeenschap, mensen met een beperking of migratieachtergrond coveren op dit gebied. Maar dat kun je natuurlijk wel zelf even uitzoeken per verkiezingspartij.

Op instagram kwam ik het account dutch_windows tegen. Ik vind foto series altijd zo leuk!

Een fijn artikel dat ik deze week las was het artikel op Flow over het aangeven van grenzen. Door de jaren ben ik er beter in geworden, maar soms lukt het me toch nog steeds niet goed. En ik denk dat meer mensen dit (wel eens) hebben, dus hup lezen als je het interessant vindt!

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 thoughts on “2021 ∘ 8

  1. Mijn god echt, wij moeten nu ELK dutje overdag rondwandelen met Dallas in de wandelwagen dus ik maak elke dag vier wandelingen ofzo. Ik vind wandelen leuk maar dit is toch wat te veel van het goeie aan het worden. Het is gelukkig ook een fase omdat hij in een sprongetje zit. Ga deze week zijn bedje terug proberen.
    Ben super benieuwd naar die Rockit (laat weten of het werkt he!). Ik zag dat ze ook zoiets voor in het bedje hadden. Dat vind ik ook wel interessant.

    1. Ohhhh ik voel met je mee! Af en toe ff wandelen om ze stil te krijgen is prima, maar ELK dutje is wel veel oef. Ik hoop dat jullie er snel doorheen komen en dat het weer wat rustiger wordt.
      De Rockit moet ik zelf ook nog aansluiten (lukt al vijf dagen niet om batterijen te kopen met mijn vergeetachtige hormonen brein haha). Maar heb ‘m in actie gezien bij vrienden en dat was zeer veel belovend! Dus als je bij de derde slaap huilbui geen zin meer hebt in een wandeling, hup in de kinderwagen en dat ding aan. Dan vallen de meeste baby’s binnen een paar minuten in slaap.