2021 ∘ 9

Deze week bestelde ik een nieuwe garderobe, wandelden we bijna elke dag in de pauze, lieten we dan eindelijk het geboortekaartje drukken, brachten we een bezoekje aan de baby osteopaat en waren de dagen vooral gevuld met knuffelen en bankhangen.

Leestijd: 5 minuten

*Deze hele blog is gemaakt tijdens het voeden, getypt met mijn linkerhand en drie vingers hahaha. Dat geeft wel aan wat voor week het was : D

🥱 Overall mood: moe
😓 Stress level: 5/10
❤️ Happiness: 6/10
⚡ Energie: 2/5
🥾 84758st / 42.30km
🎵 La Dispute – Rhodonite and grief

Wow wat zag het er maandagochtend gaaf uit hier. Zon, maar ook grijs en mistig. Die drie daken die je daar rechts ziet, dat is de Gulpener Bierbrouwerij. Daar hebben ze een super leuke biertuin en oh wat mis ik het om daar naartoe te gaan wanneer de zon schijnt. Voor Corona waren we er op bijna elke zonnige dag wel te vinden (oké een beetje overdreven, maar wel regelmatig!).

Deze week maakten we bijna elke dag een kleine wandeling in Flo’s pauze. We zagen onderweg wel drie honden op verschillende plekken achter een raam, en van deze moest ik een foto maken : D Oh en hoe cool is die brievenbus dan!

Ik kon weer een briefje aan mijn gevondenbriefjes collectie toevoegen: twee keer goedemorgen alstublieft! En ook weer een raamhondje tijdens de ochtendwandeling.

Er waren veel draagzak wandelingen want Lotje wilde of kon niet altijd slapen (en was wel overduidelijk super moe). Sommige dagen ben ik wel vier keer met d’r gaan lopen.

De wekelijkse handjes foto, sorry not sorry. En die wimpers zijn echt om jaloers op te zijn!

Tja, het is alweer de negende week na de bevalling en het enige wat nog niet terug is naar hoe het voorheen was, is mijn gewicht en de spekrolletjes ; ) Dat heeft natuurlijk ook wat tijd nodig. Op dit moment heb ik twee broeken die me passen en dat begint me wat te irriteren… Ik bestelde al wat nieuwe kleding vorige week, maar daar werd ik alleen maar sip van omdat het allemaal niet paste. Ik heb altijd alleen maar broeken gedragen, rokken en jurken vond ik nooit iets (niet bij mezelf passen ofzo). Toch ga ik nu denk ik een jurkenmeisje worden, want ze zitten een stuk fijner!

Ik bestelde deze week dus een hele lading jurkjes en ik baalde alweer. Wat is het moeilijk om online iets te kopen! Voorheen ging ik liever twee keer per jaar de stad in. Toch een stuk fijner om te kunnen passen en ook meteen iets te hebben wat goed is. Wat vind ik het ontzettend zonde (slecht voor het milieu) dat ik nu weer veel terug moet sturen : (

De bloemen werden verzendklaar gemaakt. Maar het duurde weer een paar dagen voordat ze naar de post gingen. Tegenwoordig gaat alles in kleine, langzame stapjes. Maar het komt er uiteindelijk wel!

We waren deze week ook bij de osteopaat om alles te laten nakijken, en dan vooral de (verborgen) reflux. Ik was zo blij dat ze weer mochten behandelen! Eigenlijk raar toch, dat het kabinet onderscheid maakte en een fysio wel mocht behandelen en een osteopaat niet… Hopelijk gaan we verschil merken!

Janneke kwam langs op Lotte bezoek en ze nam deze super leuke zelf gehaakte vlaggetjes mee!

Dingen die ik gelezen, gezien & gehoord heb

Ik kwam het account van dutchdogsonbikes tegen en moest het meteen volgen. Kijk wat een cuties allemaal!

We mogen onszelf allemaal deze virtuele taart geven, want we hebben een heel jaar Corona en lockdown doorstaan! Illustratie van brendadoodles.

Hoe gaaf zijn deze posters gemaakt door Rop van Mierlo? De eerste verkiezingsposter die ik wél voor mijn raam zou willen hangen.

Ik kwam het bericht van mama Lotje tegen over baby’s en slaap en het hopen erop. Mama zijn leert je zoveel dingen! Ik vind het een fijn account om af en toe eens door te kijken, en ook haar blog. Zoveel herkenbare dingen!

Fijne dingen van de week

→ Een van mijn doelen deze maand is minder snoepen en dat ging deze week alvast goed! In het weekend mag ik mezelf wel op iets lekkers trakteren (het moet wel nog te doen blijven he!). Maar doordeweeks eet ik dus geen snoep. Best een beetje trots op mezelf dat het al meteen lukte!

→ Na ik weet niet hoeveel pogingen om batterijen te kopen lukte het deze week dan eindelijk om de Rockit uit te proberen. Voor de meeste baby’s werkt het heel goed om ze in slaap te trillen ermee, maar dus niet voor iedere baby. Gelukkig viel Lotte de eerste keer binnen 2 minuten al in slaap. Een van de beste baby aankopen die we tot nu toe gedaan hebben! : D

→ Ik drink heel graag koffie, maar ik kan er eigenlijk niet heel goed tegen. Als ik te laat in de middag nog een kopje drink, dat kan ik geheid niet slapen. Ik hou het dus eigenlijk altijd bij één kop in de ochtend. Nu heb ik dus deze week eens decaf van de supermarkt meegenomen en ik heb geen idee waarom ik dat niet eerder gedaan heb! Zo kan ik in de middag toch nog een kopje drinken zonder dat ik ‘s nachts wakker hoef te liggen. Al denk ik dat ik met het slaap ritme van tegenwoordig misschien wel onder alle omstandigheden gewoon zou kunnen slapen ; )

→ Wat is het fijn om de vogels te horen fluiten in de ochtend! En dat het in de avond langer licht is. En de geur buiten op de zonnige dagen. Ik kan de lente al ruiken!

→ De huizenjacht ging nog steeds door. We planden een hypotheek gesprek en een bezichtiging voor volgende week. Het is fijn om tussendoor te dromen van een nieuw huis, de foto’s duizend keer te bekijken en na te denken over hoe ik het zou inrichten of wat ik nog zou veranderen. Ik kwam een interessant artikel tegen op psychologie magazine over de psychologische valkuilen bij het kopen van een huis. Leuk om eens door te lezen als je ook nu of in de toekomst een huis gaat kopen.

→ Ik bestelde dus nieuwe kleding en ook al paste er veel niet, er waren ook dingen die wel goed zaten. Het is maar iets kleins, maar het maakt me intens blij dat ik weer ergens fatsoenlijk in pas en ik me geen rollade voel haha. Hoera voor wijde jurkes 😀

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 thoughts on “2021 ∘ 9

 1. Haha respect hoor, je weekoverzicht zo typen 😀 Ik doe het je niet na 😉
  Wat een leuke huisjes zijn daar toch waar jij woont!

  En ik herken je struggle wat betreft online shoppen… ik vind het ook echt niks, maar heb ondertussen echt wel eens een nieuwe garderobe nodig, pfft. Ik wacht toch nog maar even af tot de winkels weer fatsoenlijk open mogen denk ik. #duurtlang

  En de vogeltjes jaaaa <3 Zo fijn!

 2. Wauw, wat knap dat je het zo hebt weten te typen! Haha! Ik herinner me van de babytijd van Jula ook nog wel de uitdagingen inderdaad, soms moet je gewoon inventief zijn hè ;).

 3. Ooh dat van die kleren! Hier 5,5 maand na de bevalling en ik heb “nog” altijd maat 42 (kom van maat 44) in plaats van mijn maat 38 van voor de zwangerschap. Ik maak me er ondertussen niet meer druk in en ik wil die kilo’s ook niet per se meer kwijt (ook niet veel zin om er echt mee aan de slag te gaan, haha). Heb nu wel wat broeken die me fijn zitten en een paar toffe jurken dus ‘t is goed zo voor mij 🙂
  En och dat slapen, wij maken hier ook veel wandelingetjes, soms idd ook wel 3 of 4 keer per dag. Heavy he?

  1. Ohhh, dan kan het nog wel even duren hier. Ik ga vooralsnog niet echt in maat naar mijn eigenlijke maat. Geduld hebben en voor nu accepteren zoals het is. Als het zo blijft is het ook oke. Maar dan moet ik wel echt meer nieuwe kleding kopen die fijn zit, dan gaat wel echt verschil maken.
   Poeh ja, sommige dagen zijn pittig met alle wandelingen. Wel weer goed voor de stappen 😉