2021 ∘ 10

Het was deze week minder goed weer dus er waren ook minder wandelingen, ik probeerde een draagdoek uit, we kochten een baby trainingspak en hadden weer een bezichtiging.

Leestijd: 7 minuten

Ik schreef deze post ook weer op een aparte manier. Zie het even voor je, ik op de bank zittend met baby in draagdoek en laptop op schoot. Af en toe het hoofdje aaiend als er zich wat beweegt op mijn buik. Soms komen er wat schattige geluidjes naar boven van een tevreden slapend babytje <3 En dan heel moeilijk typend omdat de laptop net iets te ver weg staat haha. Toch is het weer gelukt!

🙃 Overall mood: joa
😓 Stress level: 3/10
❤️ Happiness: 8/10
⚡ Energie: 3/5
🥾 79471st / 38.98km
🎵 Incubus – Pardon Me

Ook deze week maakten we wat pauze wandelingen. Minder dan vorige week, want het regende vaak. Maar de lente is wel al onderweg! Kan niet wachten op al die zonnige dagen : )

Ik was het bijna alweer vergeten! We maakten in de tweede week een afdruk van Lotte’s voeten. Eerst wilde ik haar handjes doen, maar dat bleek toch allemaal wat moeilijker te gaan. Het was niet echt klei (wat ik dus eerst dacht) en ook geen gips. Het leek gips achtig, maar het voelde ook weer floofy. Geen idee wat het nou precies voor spul is. Het zijn uiteindelijk de voeten geworden, voor zover het lukte. We moesten het toch ietsje harder erin drukken en dat ging beter met voeten. Zo leuk om te hebben! Ook al is het geen hele diepe afdruk.

De draagdoek lag hier al zeker twee weken, maar ik kwam er steeds maar niet aan toe om ‘m uit te proberen. Ik moest het knopen eerst even goed doorlezen. Dat deed ik deze week dan eindelijk, en probeerde ‘m ook meteen uit. Voor wie het interessant vindt, het is de stretchy wrap van bykay.

Echt een koalatje zo! Ik wilde de draagdoek vooral voor binnen gebruiken. Om haar in slaap te krijgen op momenten dat het alleen niet lukt. En om zelf wat beweeglijker te zijn. Wat ik zo om me heen gehoord had, was dat draagdoeken wat lastiger zijn om aan te doen dan een draagzak. Sommige mensen hebben er daardoor geen gebruikt en anderen hadden het na een paar keer knopen goed onder de knie en waren er lovend over. Het knopen was inderdaad even goed lezen en een keer uitproberen, maar helemaal niet moeilijk uiteindelijk. Hij zit lekker en vind ‘m echt fijn!

Flo had een nieuwe joggingbroek nodig en verraste Lotte en mij met een baby trainingspak. Zo schattig! Nog even wachten tot ze er in past. Het is een maat die ze waarschijnlijk langer kan dragen dan 4-6 weken. Schijnt dat baby’s kleding tussen de 6-9 maanden wat langer aan kunnen.

Na lange tijd was er weer eens een postronde van gewooneenkaartje (een facebook groep die post aan elkaar stuurt) en stuurde ik een zelf gestempeld poezen kaartje naar iemand die van poezen houd.

Nou jongens, de klaprozen gingen dan eindelijk op de post! Tegenwoordig duurt het allemaal wat langer om iets gedaan te krijgen. Vooral als het iets is wat uit meerdere stappen bestaat zoals bloemen maken. Vroeger zou ik wanneer iemand me vroeg een bos bloemen te maken meteen aan de slag gaan, in een paar dagen klaar zijn en ze meteen opgestuurd hebben. Nu gaat alles dus iets anders. Eerst een paar bloemen maken, de keer erna nog een paar, de keer erna het groen. Dan ligt het pakket klaar beneden, maar moet het adres er nog op. Het duurt dan weer wat dagen totdat ik het adres opgezocht en erop geschreven en de doos dicht geplakt heb. En dan kan het zo nog een week duren voordat ik ermee naar het postkantoor ga haha. Tja, zo gaan de dingen nu… nu alles er snel tussen gepropt moet worden. Iets waar ik nog een beetje aan moet wennen! Dus ja, nu blij dat ik dit van mijn to do kan afstrepen : )

Waar heb jij deze week het meeste tijd aan besteed? Hier zagen alle dagen er ongeveer zo uit. Heel blij dat ze nu tenminste nog wat slaapt!

Nog zo’n dingetje wat hier een beetje verwaarloosd is sinds december, de planten water geven. Ze hingen er inmiddels zo slap bij dat ik bang was dat ze het niet meer zouden redden… maar dat hebben ze het gelukkig wel! De monstera is in ieder geval al flink op weg. Binnenkort maar eens proberen of het lukt om ‘m te verpotten.

We keken zaterdag Lego Masters. Ohhh wat lijkt het me geweldig om met zoveel lego te spelen : D En kijk, zelfs het RTL4 logo is van lego stenen.

We hadden deze week weer een bezichtiging. Ik vind het elke keer maar moeilijk om me te bedenken of dit dan hét huis is. Het liefst wil ik een huis wat een mix is van alle praktische dingen die we willen/nodig hebben en verliefd zijn op het huis. Praktische dingen zijn vooral dicht bij een basisschool wonen, goede bereikbaarheid met de bus, een kindvriendelijke buurt met een plekje voor Lotte waar ze kan spelen, veel licht in huis (vind ik een hele belangrijke) en liefst niet teveel kluswerk (dat ga ik mezelf met een baby nu in Corona tijden niet aan doen). We hebben verschillende huizen gezien tot nu toe. Van tot in de puntjes opgeknapt met spiksplinternieuwe keuken tot moet nog wel wat liefde krijgen en vooral een nieuwe badkamer. Een beetje twee uitersten binnen onze zoekcriteria. Tot nu toe ben ik nog niet écht verliefd geweest op een huis. En ik vraag me ook af of de combinatie praktisch plus verliefd niet te zeldzaam is (in een erg moeilijke huizenmarkt nu, waarin iedereen ook nog overbied). Hoe heb jij de beslissing gemaakt bij het kopen van je huis? Ging jij voor praktisch of moet je verliefd worden op een huis? Of liever een combinatie?

We kwamen er deze week ook achter dat de osteopaat helaas nog niet geholpen heeft. We probeerden een voeding met normale melk en dat ging gelijk mis. We hebben haar twee keer moeten omkleden :’ ) Volgende week hebben we nog een afspraak, hopen dat het daarna verbetert.

Fijne dingen van de week

→ Ik keek in twee dagen de Nederlandse serie Anne+ helemaal uit. Maar zelden dat ik een NLe serie zo leuk vind! Echt een aanrader. Hoop nu al dat er meer seizoenen van komen.

→ Als je iets goeds wil doen voor jezelf om te relaxen, dan kan ik een (voeten)bad met epsom zout aanraden. Daar zit magnesium in, wat zorgt voor ontspanning van je spieren. En dat is dus heel lekker! Als je er mee begint, doe er niet meteen te veel in maar bouw het op. Ik vind het heerlijk om af en toe een voetenbadje ermee te nemen. Vooral als je een vermoeiende of stressige dag hebt gehad.

→ Ik begon in het nieuwe boek van Emma Curvers, Melktanden. Ik heb nog niet heel veel gelezen maar het begin voorspeld al een leuk boek denk ik!

→ Vrijdag heeft mijn vader op Lotte gepast en heb ik samen met mijn moeder het hele huis gepoetst. Dat was nodig! Zo fijn aan het einde van de dag, wanneer alles zo schoon ruikt! Zonder hulp zou ik dat nooit in mijn eentje gered hebben. Ben elke week al blij als de keuken en badkamer gedaan is, en ik snel kan stofzuigen. We hebben ze als bedankje op pizza getrakteerd <3

→ De ouders van Flo hebben eindelijk Lotte kunnen zien! Zo erg dat ze de eerste 9 weken gemist hebben : (((

Dingen die ik gelezen, gezien & gehoord heb

Het was maandag internationale vrouwendag en ik kwam dit kaartje van bijmar tegen. Vond ik goed passen.

Deze maakte me ook aan het lachen. Heb jij het floppy tijdperk ook meegemaakt en voel je je nu ook oud? ; )

Heel veel lachen en hartjes dus. Welke zijn het bij jullie?

Wat mis jij aan je leven voor social media?

Het was ook de week zonder vlees en ik kwam dit tegen, zo zielig! : (

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 thoughts on “2021 ∘ 10

  1. Ik vond de draagdoek 987 keer handiger dan de zak eerlijk gezegd. Die doek was in 1, 2, 3 aan terwijl ik met die zak altijd zit te klooien om die sluiting op m’n rug toe te krijgen en moet zelfs vaak hulp vragen aan mijn vriend. Maar mijn rekbare doek is niet meer ideaal om Dallasje in te dragen omdat hij wat te zwaar wordt.
    Mijn 6 meest gebruikte emoji’s zijn: (hoop dat ze zichtbaar zijn, haha)

    1. Ja dat heb ik dus ook! Krijg d’r nog niet alleen erin gefrummeld, nog even oefenen. Voor buiten vind ik een zak wel handig, maar voor binnen is dat echt te groot en zit het in de weg.
      Ah jammer, de emoticons doen het niet! Even kijken of ik dat ergens aan kan zetten.