2021 ∘ 12

Het was een hectische week die druk aanvoelde. Er was veel gewandel, gehuil en getroost. We hadden huis bezichtiging nummer 3, zochten naar duizend verschillende manieren om Lotje in slaap te krijgen, ik bestelde een persconferentietroostcadeau voor mezelf (ja dat is vanaf nu een nieuw woord), ik leende een boek uit de minibieb en ik kon voor het eerst in een half jaar weer eens shoppen!

Leestijd: 13 minuten

🥲 Overall mood: oef
😓 Stress level: 5/10
❤️ Happiness: 7/10
⚡ Energie: 2/5
🥾 97588st / 51.54km
🎵 Public Service Broadcasting – Everest

Maandag

Ik vind het nog steeds leuk om af en toe een spaceship report te maken, naar een idee van @elisabethrank dat is ontstaan tijdens de eerste lockdown. De maandag begon ik met een koffie momentje voor mezelf, terugdenkend aan het weekend. Dat lekkere taartje van KOFFIE en door Maastricht slenteren. We waren er misschien maar een uurtje, maar het heeft zoveel goeds gedaan voor mijn hoofd! De afgelopen 12 weken heb ik alleen ons huis van binnen gezien en af en toe wat wandelingen door het dorp. Het enige ‘uitstapje’ dat ik deed en waar ik andere mensen zag dan mijn kleine familie en mijn ouders en zusje, dat was bij de osteopaat. Als je er al zo lang in zit zoals wij allemaal nu, dan raak je er na een tijdje aan gewend. Of ik toch tenminste. Ik was dus serieus vergeten hoe fijn het kan zijn om naar de stad te gaan en andere dingen te zien. Al is het maar naar andere huizen kijken of in andere straten wandelen. Best triest dat het zo gewoon wordt en alles in het dagelijks leven ook zo afvlakt. De energie die ik kreeg van ons mini uitstapje, dat was goud waard <3

In de pauze maakten we weer een wandeling en vandaag ook weer een #raamhond.

Heeft iemand het springtouw gezien? Ahwwww. Ik hou zo erg van kinderbriefjes!

In de namiddag hadden we weer huisbezichtiging. Dit keer gingen we naar Kerkrade. Het huis op de foto was helaas niet het huis waar we naar gingen kijken, I wish. Zo mooi de gevel! Het huis dat we bezichtigden was groot met mooie tuin, de wijk wat minder. En er moest nog wel wat gedaan worden. Eenmaal thuis weer hard nadenken of we een bod wilden doen.

Ik zocht nieuwe nieuwsbrieven om te volgen en ik kreeg een aantal leuke tips! Het natuurbriefje van Liv, Maandagnadezondag van Marlou, Meer van Merel (de Groene Meisjes). Meer tips kun je hier vinden. En mijn nieuwsbrief mag je natuurlijk ook altijd volgen ; ) Mocht jij er nog weten die interessant zijn, laat het me weten.

Woohoo de eerste avond dat we geen duizend keer op en neer met Lottie hebben hoeven lopen. We wilden uitproberen haar een vaste bedtijd te geven in de avond en haar tussen 20:00 en 21:00 uur op bed leggen. Overdag slaat ze nogal wat slaapjes over en dat is niet zo fijn. Dus hopelijk gaat ze zo iets meer ritme krijgen. De eerste nacht is het alvast gelukt! Ze sliep nu met een hoop minder heen en weer geloop en gewieg, joepie!

Dinsdag

Ik probeerde deze week steeds nieuwe dingen uit om Lotje overdag aan het slapen te krijgen. Haar neerleggen in de box of nestje zorgde binnen 1 minuut voor gehuil en resulteerde bijna nooit in slaap. Ik deed haar deze keer meteen na het eten in de draagzak in plaats van eerst met haar knuffelen en rondlopen. Dat werkte een stuk beter!

Vandaag was het legging met een printje dag. Bij zoveel baby kleding denk ik hadden ze dat ook maar in mijn maat haha!

Vorige week vertelde ik dat ik een kaartje verstuurd had voor een postronde van gewooneenkaartje. Deze week lag er een kaartje voor mij in de bus van Janneke, van een hele lenige geit : D

Woensdag

Woensdag ochtend had ik opeens een ingeving wat zou kunnen helpen bij het slechte slapen. Ik haalde de wieg van de kinderwagen en zette deze op de bank, maakte de kap dicht en de Rockit aan. En ze sliep! Wat een luxe jongens, ik kon zelfs een was in alle rust ophangen #dekleinedingenwaarmamasblijvanworden

Alle andere mama’s en papa’s herkennen het misschien ook? We hebben nu al een aantal weken ‘problemen’ met haar in slaap krijgen overdag. Als dat al wat langer aan de gang is dan wordt het normaal, de standaard. Ik was dus echt helemaal vergeten hoe het is als de baby wél zijn slaapjes maakt en ik weer eens wat kan poetsen en opruimen. En dat vooral niet in een half uur in sneltreinvaart hoef te doen.

Dinsdagavond was er weer een persconferentie. En ook al had ik verwacht dat de lockdown nog wel even door zou gaan, het dromen over de terrassen die heel misschien weer open zouden mogen gaan binnenkort maakte het wel echt een domper. Want dat gaat niet door. Ik zie om me heen en online dat het voor iedereen moeilijker wordt om de lockdown te blijven volhouden. Mensen in mijn omgeving houden zich er aan, maar hebben er wel steeds meer last van. En ik ook! Ik denk steeds meer aan hoe het ‘vroeger’ was en verlang steeds meer naar op het terras zitten, naar de bioscoop kunnen, gaan zwemmen, vakantie…

Ik keek even later op Twitter en zag dat ik niet de enige was die troostcadeaus voor zichzelf koopt bij elke persconferentieteleurstelling, haha. Ik ging deze keer voor een nieuwe macro lens!

Wél fijn trouwens dat de avondklok tot 22:00 uur is straks! Dat gaat voor ons zo’n verschil maken met wandelen. We ‘moeten’ er vaak in de avond nog uit om Lottie in slaap te krijgen, dus het is enorm fijn als we dat straks niet heel gehaast na het avondeten hoeven te doen. Joepie!

In de middag was het weer tijd voor de baby gym! Ze houd zich vooral bezig met de gans. De ene dag probeert ze ‘m klappen te verkopen, de andere dag is ze tegen ‘m aan het praten en soms keihard aan het lachen. Zo leuk!

Vandaag was ook een goede dag voor de regenboogjes.

En de Monstera kreeg weer nieuwe bladeren. Ik had nog niet eerder gezien hoe een blad verkleurt en wist niet dat het in een soort strepen gaat. Grappig om te zien!

Voor het avondeten maakte ik nog een wandeling met Lotte in de draagzak. Het viel me op dat ik bijna elke keer dat ik wandelde een stelletje duiven tegenkwam. Of het zijn vaak dezelfde, of het is heel erg toevallig… Heb jij dat ook wel eens, dat je steeds dezelfde dingen buiten ziet herhalen? Iets dat net wat meer opvalt dan andere dingen?

Ik nam mijn macro lens nog eens mee en kwam een Forsythia tegen. Je kent ze vast wel als Paas tak. Wist je dat ze behoren tot de olijven familie?

Elke keer als ik Viooltjes tegen kom moet ik er een foto van maken. Ze doen me elke keer weer denken aan mijn opa die hovenier was. Dit was zijn lievelingsbloem <3

Donderdag

De kalender kwam binnen! We hebben ‘m besteld om alle leuke momentjes van Lotte in op te schrijven die we willen onthouden. Dit idee zagen we online bij ouders die dit ook deden. Zo schreef de pa ‘her hair is starting to turn red!!!’.

De nieuwe lens kwam ook binnen. Deze kan 21 keer vergroten, woah! Moest ik natuurlijk meteen uitproberen.

Zo leuk om mee te spelen : D Dit is een confetti-tje (is dat een woord?).

En dit een van de knuffels van Lotje. Na wat experimenteren vond ik de onscherpe ‘abstracte’ foto’s nog het mooist!

Vrijdag

Het was een pittige dag vandaag. De nacht ervoor was een en al ellende met een Lotte die maar bleef huilen. Last van de reflux, oververmoeid, darmpjes… Ik besloot na de voeding en mijn ontbijt gelijk de deur uit te gaan met de kinderwagen, om de slaap die ze gemist had in te halen.

We liepen naar het dorpje verderop en terug. Zo’n 3-4 km. Ik ben helemaal niet meer gewend om veel te lopen, oef! Dus verder ging helaas niet, ook al had ik dat wel graag gewild. Ze heeft toch een uurtje kunnen slapen. Dat is een heel stuk langer dan ze normaal thuis doet overdag!

Onderweg kwamen we visjes tegen. De schattigste die ik ooit gezien heb haha!

Eenmaal thuis ging het even goed, maar moest ik haar ook al snel weer in de draagzak doen. Ze had duidelijk toch nog niet genoeg geslapen. En daarna kwam de hongerklop ; ) Dan maar in de draagzak eten geven, voor alles een eerste keer haha. Aan mijn gezicht is wel af te lezen wat voor dag het was hahaha.

Het klinkt nu wel allemaal heel zeurderig merk ik, maar we zitten even in een moeilijkere periode. En dat eigenlijk alleen maar door de (verborgen) reflux die ze heeft. De hele dag door heeft ze last van melk die omhoog komt waardoor ze niet goed kan slapen en waardoor ze natuurlijk sowieso minder kan hebben. Het is een soort negatieve spiraal die steeds verder gaat. Het begon in een van de eerste weken en het blijft zicht maar opstapelen… Het is dus even doorzetten totdat we iets vinden dat haar helpt.

Ik maakte voordat mijn moeder kwam oppassen nog een klein rondje door het dorp met Lotje en liep toevallig langs de minibieb. Daar ligt bijna nooit een leuk boek in, want die zijn natuurlijk altijd als eerste meteen uitgeleend als ze er zijn. Maar deze keer had ik wel geluk met een leuk kinderboek! Die nam ik mee om te lenen. Leuk om te zien ook dat de boeken die ik er vorige keer ingelegd heb ook weg waren.

De eerste bladzijde was meteen al heel treffend. Zo voel ik me ook soms haha.

Tijdens het rondje kwam ik ook deze muur tegen. Take that Covid!

Toen ik thuis kwam lag het magazine Wij op de mat en het kon niet toevalliger zijn… er stond een artikel in over reflux.

Dat kwam wel even binnen! Zo fijn om die herkenning te lezen. Het is zo’n lange weg om te vinden wat werkt. En het is vaak hartverscheurend om haar steeds te zien spugen met een vertrokken gezichtje en duidelijk in pijn.

We hebben al verschillende dingen geprobeerd en ik ben twee keer bij de huisarts geweest. We wilden eerst alle opties uitproberen voordat we aan de medicatie moesten beginnen. En dat was eerst ander melkpoeder, daarna een verdikkingsmiddel en daarna weer ander poeder. Nu zijn we bij het laatste redmiddel voor de medicatie, weer een ander verdikkingsmiddel. Ik hoop zo erg dat dit gaat werken! We zijn er vandaag mee begonnen.

Ik had deze dag 20 minuten shoppen bij de Hema ingepland en ik was zo blij dat ik mocht gaan. Even eruit en ergens anders aan kunnen denken! Oh wat heb ik de Hema – en naar een winkel kunnen gaan – gemist! Ik kocht door het gemis denk ik ook wat meer dan de bedoeling was… maar wel blij met mijn nieuwe jurk! Het is zo’n heel lang maxi model en hij zit heerlijk.

Deze mokken kon ik ook niet laten staan. I hate Monday’s & I love Friday’s : D

Zaterdag

Ik sliep uit tot 09:00 uur, heerlijk. En de rest van de ochtend was dus gewoon rustig! Het begon erop te lijken dat Lotte goed reageerde op het nieuwe verdikkingsmiddel. Niet meer de hele tijd huilen en zich niet goed voelen. Ze viel na de voeding zelfs weer eens ouderwets op mijn schoot in slaap <3

Ik kon zelfs een film kijken, joepie! Ik keek Moxie en die vond ik echt super leuk! Met een van mijn lievelingsbands van vroeger, Bikini Kill : D En een leuk detail in de film: You Matter, Don’t Give Up. Of als je het anders leest: You Don’t Matter Give Up. Love Amy Poehler.

In de middag had ik een uurtje voor mezelf en in dat uurtje schreef ik deze blog en ordende ik alle Klikkie foto’s. We deden een boodschappen rondje en hebben de rest van de dag thuis op de bank gehangen, wat gepoetst, veel geknuffeld en risotto gegeten. Dit was ook een avond dat Lotte vrij snel in bed lag, rond 19:00 uur, dus we hadden nog een hele avond vrij, woah! We konden zowaar een film kijken : D We keken St. Vincent, een aanrader.

Zondag

Ik heb bijna geen foto’s gemaakt deze dag. We gingen op bezoek bij vrienden, want daar mocht het door de Corona maatregelen wel (we wisten dat niemand van ons ziek was en we hielden afstand). Het was enorm fijn om ze weer te zien, het was veel te lang geleden!

We kregen zelfgemaakte vegan brownies mee naar huis en die waren echt verrukkelijk! Het recept moet ik echt even vragen.

De week sloten we thuis af met frietjes en een serie op de bank.

Fijne dingen van de week

De fijne dingen van de week bestaan deze keer bijna alleen maar uit Lotte dingen. De week was nogal hectisch door het zoeken naar de juiste voeding, heel veel wandelen en troosten. Dus er was ook niet echt tijd voor veel anders.

→ Na best wel veel weken gedoe met het spugen en slapen van Lotte hadden we nu eindelijk een middel gevonden wat werkte. Ik was zo intens blij, dat kun je je niet voorstellen! Doordat het spugen weg was kon ze nu ook eindelijk normaal slapen en hadden we geen dagen meer waarbij ze zowat elk uur keihard krijste. Je wil niet weten hoe fijn ik dat vond voor haar! Maar ook voor ons, weer wat meer rust en niet wanhopig naar oplossingen hoeven zoeken. Ik had het gevoel dat ik de oude Lotte weer terug had en dat was echt <3
→ Ik nam me voor om elke dag (of bijna elke dag, dat is ook al goed) een langere wandeling te maken met Lotte in de kinderwagen, om zo zelf wat fitter te worden. Dan kan ik het langzaam opbouwen!
→ Lotte ging elke dag na het wakker worden in de ochtend eerst even onder de babygym en dat was altijd zo leuk om te zien! Aan haar gym hangt een zon, gans en wolk en elke dag kiest ze een van de drie om zich op te focussen. Heel vaak is het de gans. De ene dag probeert ze hem een mep te verkopen, dan brabbelt ze hele verhalen tegen hem en vaak lacht ze keihard. Dan smelt mijn hartje <3

Dingen die ik gelezen, gezien & gehoord heb

→ Al een tijdje volg ik het account van we like Monday’s en ik kan niet wachten op het moment dat ik met Lotje kan knutselen! Als kind deed ik dat zo graag. Er staat elke week wel weer een super leuk nieuw idee op. Zo ook deze leuke konijntjes voor Pasen.

→ Op het Franse account FOTOAUTOMAT worden foto’s gepost van opgeknapte foto automaten, je weet wel van die coole ouderwetse. Ik moet dan gelijk aan mijn lievelingsfilm denken, Amélie. Als je doorklikt naar de website kun je zien waar ze erna zijn neergezet. Er zijn zoveel verschillende modellen, super leuk om te zien!

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 thoughts on “2021 ∘ 12

 1. Leuk overzicht weer 🙂 En grappig, ik moet altijd aan mijn oma denken als ik viooltjes zie! Of waren dat afrikaantjes? Ik weet het niet meer haha. Heb echt zin in de lente 😀

 2. Och meid, I feel you! Reflux is a bitch. En een hartnekkige ook! Ongevraagd advies, mag je gewoon negeren: het is bij onze lil’ Lotti erg gerelateerd aan koemelk. Als ik koemelkeiwit binnen krijg, krijgt zij het binnen via de borstvoeding en dan begint binnen twee uur het Grote Spugen weer. Zolang ik het vermijd, gaat het veel beter. Je zou daar eens mee kunnen experimenteren.

  Verder vooral een dikke knuffel en ik hoop voor jullie dat het met deze verdikker wel goed gaat!
  En ik heb ook zo enorm genoten van mijn uitje naar de HEMA, haha!

  1. Oh wat fijn dat jullie erachter zijn waardoor ze het heeft! Ik ben inmiddels gestopt met borstvoeding omdat ze het daar nog het meest en ergst van kreeg. Het middel dat we nu proberen werkt gelukkig wel heel goed, tot nu toe nog maar 2x keer gespuugd en veeeel minder aan het huilen. Super fijn! Ja het is echt een bitch haha.

 3. Oja Amélie! Die wil ik nog een keer zien! Zo fijn dat Lotte niet meer moet spugen. Heel in het begin had Dallas ook last van reflux (verborgen) maar dat kwam omdat wij hem op aanraden van Kind & Gezin te veel melk gaven. Maar dat gehuil was ook echt zo naar om te horen altijd. En voelde me erna dan uiteraard super schuldig toen bleek dat het onze eigen schuld was. Echt stom.
  Dallas gaat hier nu elke dag tussen 18 en 19u in bed en dat vind ik echt zalig. Als het een moeilijke dag was kijk ik er echt naar uit om de avond even rust te hebben.

  1. Jaa, die kan ik dus ook echt duizend keer kijken die film!
   Gelukkig zijn jullie erachter gekomen dat het kwam door teveel melk. Bleef hij zelf dan wel om de melk vragen? Daar hebben ze mij nooit iets over gezegd en ook voor het eerst dat ik hoor dat dat ook kan! Weer wat nieuws geleerd 🙂 Ja ik zou me dan ook schuldig voelen, maar ja.. had je gewoon echt niet kunnen weten!
   Heerlijk he, dat je dan nog wat avond voor jezelf of samen hebt.