03.2021

Jaaa, de klok ging om en de lente is begonnen! Verder voelde de maand als één lange dag. Er zijn niet heel veel spannende dingen gebeurd en dat maakt dat ik me ook niet zo heel veel highlights herinner. Wat ik me wel nog goed herinner zijn de dagelijkse wandelingen in de zon, Lotje waar het nu eindelijk veel beter mee gaat (jongens wat een opluchting!) en de verjaardag van Flo.

Een groot deel van mijn doelen zijn gelukt en ik heb weer nieuwe gemaakt voor april!

Leestijd: 7 minuten

monthly goals

D E C A F E
Dit doel heb ik na het schrijven van het overzicht in februari nog toegevoegd, want ik wilde minder koffie drinken en overstappen op decaf. Of niet perse overstappen, want ik wilde dat ene kopje koffie in de ochtend wel behouden (dat helpt me soms echt de dag door als het een zware nacht was, dus kan niet zonder haha). Maar dan vond ik het jammer dat ik in de middag geen tweede kopje meer kon drinken, want ik geef borstvoeding en kan er ook niet zo goed tegen als ik te laat op de dag nog cafeïne drink. In de middag drink ik nu dus soms nog een decaf en dat bevalt goed!

W A N D E L E N
Regelmatig wandelen is zeker gelukt! Met goed weer hebben we elke middagpauze sowieso een wandeling gemaakt en het is echt fijn om zo bijna elke dag even eruit te zijn. In het weekend hebben we sowieso een en vaak allebei de dagen gewandeld. Dit was dus een makkelijk doel om te doen en vol te houden, en ik neem ‘m ook mee naar april.

W E E K E N D S N O E P E N
Daar heb ik me grotendeels aan gehouden, op een aantal dagen na. Het waren vooral de maandagen waarop het niet lukte. Een maandag had ik nog een half rolletje Oreo’s over (ook nog die hele lekkere in witte verpakking, met dubbele vulling, die zijn echt heerlijk!), dus die kon ik toch weer niet weerstaan… En de tweede maandag was er vlaai over na een bezoekje van Flo’s ouders. Ik vond het zonde om het weg te gooien, dus at ik na het weekend nog een stuk. Voor april ga ik hier weer mee door, want het voelde wel heel goed om minder te snoepen en mezelf doordeweeks in te houden.

S P O R T
Het is me nog niet gelukt om iets te doen, want ik had deze maand heel weinig tijd voor mezelf. De tijd die ik wel had heb ik gevuld met papieren bloemen maken, want die moest ik voor iemand maken en opsturen, dat kon niet blijven wachten. Dat sporten komt dus nog wel, ik schuif het door naar april! En ik verwacht dat het dan ook een stuk makkelijker zal zijn om te beginnen, want dan mag ik weer trampoline springen.

dit vind je misschien ook leuk:  01.2021

De cijfers

Deze maand dronk ik 47830 ml water, dat is een gemiddelde van 1.5 liter per dag. Ik maakte 384744 stappen, een gemiddelde van 12400 per dag. En wandelde ik 17 dagen, dronk ik 35 koppen koffie en deed ik  middagdutjes. Ook las ik 3 dagen en snoepte ik 12 dagen, oeps!

Ik dronk deze maand een stuk meer koffie dan in februari, maar water drinken ging me een stuk minder goed af! Het was gemiddeld bijna een halve liter minder iedere dag, dus iets waar ik in april echt op moet letten. Op sommige dagen kwam ik niet verder dan 1 liter, oeps!

Ik stopte helemaal met de middagdutjes. Die had ik niet echt meer nodig; hoera voor een baby die eet rond 22:00, 03:00 en 07:00 uur! Dus dit onderdeel ga ik voor april dan ook schrappen.

Er waren wel meer dagen met pauze wandelingen dus ik maakte ook een heleboel stappen deze maand, meer dan vorige maand. Lekker bezig!

Het lezen ging dan weer niet zo heel goed, want ik las maar 3 keer. En snoepen heb ik deze maand dus voor het eerst toegevoegd. Eigenlijk wilde ik alleen in het weekend snoepen, maar dat is dus niet gelukt zoals je ziet.

Over het algemeen was het een fijne maand en heb ik 8 dagen beoordeeld met een :D en 9 dagen met een :). Ik heb zelfs 4 dagen beoordeeld met een <3! Ik heb maar één dag beoordeeld met een :’(. Mijn energie lag deze maand gemiddeld rond de 4 van 5. En er waren zelfs ook een paar 5jes bij. 

Deze maand beoordeelde ik het record aan dagen met <3! Dat was bijvoorbeeld de verjaardag van Flo, het bezoek aan vrienden, een dagje Maastricht en de dag waarop we door kregen dat de nieuwe voeding werkte. Allemaal hele fijne dingen! De ene dag die niet fijn was, was een hoofdpijndag.

Good stuff

→ Het aller aller aller fijnste deze maand was dat we een oplossing vonden die werkte voor de reflux van Lotje. Eindelijk! Geen dagen meer waarop ze bijna constant huilde en ook elk uur wel overgaf. Wat maakte me dat intens blij! We hoefden niet meer wanhopig te zoeken naar iets en het leek alsof we een andere baby hadden.
→ Er waren een heleboel zonnige dagen en dat deed me echt ontzettend goed. Door het lekkere weer gingen we nog meer wandelen, eigenlijk elke dag wel. En dat deed me ook goed.
→ We zijn een dagje naar Maastricht geweest om daar door de stad te wandelen. Het was echt een uitje! Het was super fijn om even in een andere omgeving te zijn.
→ Ik shopte voor het eerst in lange tijd weer eens. Bij de Hema! Het was fijn om weer even door de schappen te kunnen lopen en naar alle spullen te kunnen kijken. Ik had het gemist!
→ Lotje begint steeds meer te ‘praten’ en dat is echt het schattigste ooit! Hoe ze soms minutenlang kan lachen en brabbelen naar haar knuffels <3
→ Ik poetste samen met mijn moeder het huis heel grondig. Zo fijn om voor het weekend alles schoon te hebben. Alleen dan weer jammer dat het ook zo snel weer vies is haha.
→ De klok ging om dus de avonden werden langer licht. Fijn! Maar ook fijn dat de avondklok omging van 21:00 naar 22:00 uur.
→ Deze maand bestelde ik wat nieuwe jurkjes, die had ik hard nodig aangezien ik nog niet in mijn oude kleding paste. Ik was super blij dat ik iets had wat beter zat.

dit vind je misschien ook leuk:  04.2021

Doelen voor april

T R A M P O L I N E
In mijn vorige maandoverzicht schreef ik al dat ik graag weer wilde trampoline springen. Nou, nu mag het eindelijk! Ik moest eerst wachten tot alles in mijn buik goed geheeld was en op zijn plek zat, want dat kun je dus blijkbaar met hardlopen en (trampoline)springen dus verstoren. Heel blij dat ik vanaf komende maand dus weer mag!

K O F F I E > T H E E

Ik was al deels overgestapt op decaf, maar voor april wil ik mijn ochtend kopje koffie verruilen door groene thee. Voordat ik koffie dronk (en dat drink ik nu eigenlijk pas 2 jaar) dronk ik liters groene thee. Dat wil ik eigenlijk weer gaan doen, want dat beviel me altijd wel goed. Dus het liefst nu minderen naar 1 of geen kopje koffie.

F Y S I O
Ik stel het steeds maar weer uit, dat bezoekje aan de bekkenbodem fysio. Ik heb niet het idee dat er iets niet in orde is, maar merk wel dat alles anders ‘zit’ in mijn lijf. En voordat ik echt ga sporten – als dat er van gaat komen – lijkt het me wel fijn om mijn rug en bekken even goed te laten nakijken.

W A N D E L E N
Dat was een doel voor maart en dit wil ik ook meenemen naar april. We maken nu sowieso iedere pauze een wandeling en ik ga er af en toe ook met Lotte in de draagzak of kinderwagen op uit. Dit wil ik voor april net zo blijven doen.

M A C R O F O T O ‘ S
Ik kocht een nieuwe macro lens en die heb ik alvast uitgeprobeerd. Maar ik zou ook graag weer wat vaker foto’s maken. Ik ga in april proberen om mijn lenzen wat vaker mee naar buiten te nemen als ik toch al ga wandelen! Nu met al die mooie bloesem is het een heel geschikt moment om dat te doen lijkt me : )

4 Comments

 1. Merel 2 april 2021

  Hoi!

  wat goed dat je je zo goed aan de meeste doelen hebt gehouden.

  Even over de cijfers, als je gemiddeld 1,5 liter water op een dag drinkt, dan is dat toch rond de 45 liter in een maand? Om 47830 liter in 1 maand te drinken moet je ongeveer 150 liter per dag drinken :’)

  Beantwoorden
  • luusjeindelucht 2 april 2021

   Ohh heb ik een type fout gemaakt? Het aantal liter dat ik gedronken heb deelde ik door 31 dagen, en dan kom ik op 1542 ml uit. Dus heb een beetje afgerond 🙂 Ah ik zie het al, ik heb liter geschreven in plaats van ml ;’) Aangepast!

   Beantwoorden
 2. Irene 3 april 2021

  Super random ff maar nu ik dit thema van je zie heb ik zin om mijne van light morango ook weer te installeren :p

  6 weken na mijn bevalling ben ik naar de kinesist geweest voor bekkenbodemspieroefeningen, ook al wist ik dat dat bij mij wel goed zat. Maar m’n kinesiste zei toch dat het wel kan lijken alsof het oké is en je dan op latere leeftijd toch een verzakking of urineverlies kan krijgen. Dus ik deed toch wel altijd trouw m’n oefeningen (oké nee ik vergat het ook soms maar ik doe het nu wel nog regelmatig!).
  Gek genoeg ligt mijn hoeveelheid water per dag dus veel lager dan toen ik zwanger was en toen ik nog niet zwanger was. Toen dronk ik met gemak meer dan 2 liter en nu zit ook altijd amper aan 1,5l. Nochtans voel ik me wel beter als ik meer drink. Ik weet niet goed waarom ik het er zo moeilijk mee heb.

  Beantwoorden
  • luusjeindelucht 3 april 2021

   Ik had dus ook gelezen dat het goed is om naar je bekken te laten kijken ivm verzakkingen enzo. Ook al heb ik nu maar soms last van bekken en rug, toch goed om ff te gaan denk ik!
   Poeh ja ik heb dus ook moeite met genoeg drinken! Merk dat mijn lijf dat helemaal niet fijn vindt. Ik vergeet het vaak omdat ik bezig ben.. niet zo handig!

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *