2021 ∘ 13

Het ging deze week een stuk beter met Lotje, ik maakte nog eens stempels, we vierden Flo’s verjaardag en er waren weer een aantal koffie wandelingen.

Leestijd: 8 minuten

☺️ Overall mood: content
😓 Stress level: 1/10
❤️ Happiness: 8/10
⚡ Energie: 4/5
🥾 82533st / 34.60km
🎵 Fleet Foxes – White Winter Hymnal

Maandag

Goodmorning! We begonnen de dag weer met babygym en koffie. Ons standaard ritueel. Ik had het idee dat het een goede week zou gaan worden, want het leek erop dat het nieuwe verdikkingsmiddel goed zijn werk deed!

Vorige week was ze al lekker aan het brabbelen tegen de gans, deze week werd het nog meer. Als ze er ligt komt er eerst een voorzichtig lachje. Dan een groter lachje en dan wordt er hard tegen de paal van de baby gym geschopt zodat alle beestjes eraan goed wiebelen. Dan begint het harde lachen. En het brabbelen. Als ik op de bank zit komt er ‘awa awaaah’, ‘weiehhh’, ‘ahweraahhh’ en ‘wrahhwrahh’ vanuit de baby gym. De geluidjes worden ook steeds hoger. Je weet wel, zoals baby’s dat zo cute kunnen doen. Ik kan me geen beter begin van de dag bedenken.

Mijn moederhartje smelt ook altijd helemaal als ze een boertje moet laten na het eten, want dan hangt ze over mijn schouder en achter me op de bank staat haar rode lievelings monstertje. Ze gaat elke keer helemaal stuk als ze ‘m ziet. Een grote smile en dan brabbelt ze minutenlang tegen hem. Net alsof ze elke dag de dag even met hem doorneemt. Zelfs als ze een beetje aan het miemelen (Limburgs voor zeuren) is, dan moet ze elke keer lachen als ik hem erbij pak.

Het was 19 graden dus dat vroeg om een pauze wandeling met koffie to go. Er waren al heel veel toeristen in het dorp, ook op zoek naar koffie haha.

Dinsdag

Het was vandaag Flo’s verjaardag en in de ochtend hing ik wat slingers op! De punaises kon ik niet vinden dus ze moesten aan de gordijnrail. Ook gezellig!

Tijdens onze pauze wandeling ‘s middags kwamen we een kabouter tegen, verstopt in een boom. Ik zocht naar nog meer kabouters, want een kabouterwandeling leek me wel leuk. Zo een waar je de kabouters moet volgen. Maar dit was de enige helaas.

Ik kocht dit jaar een iets ander cadeautje voor Flo, namelijk een cadeau dat je kunt opeten! Als wij niet naar een restaurant kunnen dan halen we het restaurant wel in huis. Ik vond dat we dit allebei wel goed konden gebruiken als ouders die niet veel tijd hebben. Het is namelijk elke dag weer lastig om te bedenken wat we gaan eten. Het liefst willen we iets dat niet teveel werk kost en snel klaar is. En dat blijkt best moeilijk, dus we vervallen vaak in dezelfde dingen.

Ik had al wat reclames voorbij zien komen ervan en van mensen gehoord dat het heel lekker is, dus ik bestelde bij Oh My Guts. Een echt feestmaal met drie vegan hoofdgerechten: spring pasta, mac & cheese en Mexicaanse lasagne. En als bijgerecht geroosterde bloemkool en zoete aardappel salade. Hmmm, dat klinkt toch veel te lekker? Zo konden we van alles wat proeven. En het was ook heel lekker, mjam! De toppers vond ik de spring pasta en de Caesar salad met zoete aardappel. Aanrader!

Woensdag

In de middagpauze maakten we een langere wandeling. Het was 23 graden! En we haalden een veggie burger bij een café op het plein, die we op het bankje onder de boom opaten. Fijn om de dag zo wat specialer te maken.

Eenmaal thuis viel Lotte op me in slaap na haar eten. Dat was al heel lang niet meer gebeurd. Zo lief, was er helemaal blij mee <3

Dit was mijn uitzicht in de middag. Zo cute <3 Worden jullie al gek van de Lotje spam ondertussen?

De rest van de avond was gevuld met Lotte naar bed brengen, de Mexicaanse lasagne van Oh My Guts opeten en frutselen met een nieuw design voor mijn blog (ja alweer, was toe aan iets nieuws want het vorige had ik alleen even snel geïnstalleerd om iets te hebben, maar vond ik zo druk!).

Donderdag

Ik was dus helemaal vergeten dat het Pasen is dit weekend en iedereen een lang weekend vrij heeft! Hoezo elke dag voelt hetzelfde haha.

De kalender was al een paar dagen in huis dus het werd tijd om er in te schrijven voordat ik het meeste alweer vergeten zou zijn. Zo leuk om te doen! En Fiep is mijn lievelings illustrator!

In de middag maakte ik een wandeling met mijn moeder. Het was weer zo rond de 20 graden, dus heel aangenaam.

Vrijdag

Vandaag kreeg Lotte haar poezen sokken aan ฅ/ᐠ. ̫ .ᐟ\ฅ

Het lange Paasweekend begon vandaag al voor Flo en dat betekende dat ik een paar uurtjes voor mezelf kreeg, joepie! Ik ging naar boven naar mijn kamertje, zette muziek op en maakte nog eens een stempel.

Ik merkte dat er weer meer ruimte in mijn hoofd was, want ik wist gelijk wat ik wilde maken! Dat was de eerste keer sinds lange tijd dat het niet voelde alsof ik op slot zat. Dat heb ik meestal wanneer ik het te druk heb of teveel aan mijn hoofd. Of dus wanneer ik boven zit en tijd voor mezelf heb, maar Lotje beneden hoor huilen. Dan kan ik niet genoeg ontspannen en dan gaat mijn hoofd blijkbaar op slot. Nu ze zich een stuk beter voelt gaat het met mij dus ook een stuk beter. Ik was zo blij te merken dat het creatieve nu ook weer wat meer vanzelf kwam!

En toen besefte ik me ook hoe fijn het is om stempels maken (of iets anders creatiefs) als uitlaatklep te hebben. In mijn kamer zitten, niemand die me stoort, muziek aan en alleen maar met mijn handen bezig zijn. Allemaal ideeën krijgen en een rush door mijn lijf als ik iets aan het maken ben en het goed lukt. De tijd vergeten, vergeten te eten en te drinken. Dat is niet perse goed voor mezelf zorgen, maar het voelt wel echt als een goede therapie sessie. Het heldert dingen op, maakt weer ruimte. En dan vraag ik me af, wat doen mensen die zo’n uitlaatklep niet hebben? Ik kan echt niet zonder!

Ik printte wat kaartjes ervan, dus als je iemand een lentegroet wil sturen… let me know!

De Monstera kreeg alweer een nieuw blad! Ik vind het altijd zo leuk om elke dag even te kijken hoe ver ze al open zijn. Nu het lente is gaat het steeds sneller.

In de namiddag was het weer tijd voor een… je raad het al… wandeling! Haha.

We liepen deze keer een stuk verder en haalden koffie op de camping.

Overal narcissen!

En als je goed kijkt zie je daar ook weer twee duiven zitten. Ze achtervolgen me nog steeds ; )

Het was een goede dag vandaag. Happy ; )

In de avond keken we Seaspiracy en oh my god die was goed en tegelijk ook echt schokerend. Ik wist wel al wat af van de moord boten in Japan bijvoorbeeld, maar dat het zo erg gesteld is met de hele visserij wist ik niet! Ik kan hem echt iedereen aanraden om te kijken (ook als je al vega of vegan eet en overtuigd bent). Dus als je deze week ergens een gaatje van anderhalf uur kunt vinden, kijk deze docu. Please ; )

Een zin zal me altijd bijblijven uit de docu, waarbij het gaat over de aarde waarop we leven: we don’t see what we have. Het is al door zoveel mensen verteld, dat we beter moeten omgaan met de aarde. Als we ons écht zouden beseffen wat de dieren en planten allemaal voor ons doen (onze lucht schoonhouden bijvoorbeeld), dan zouden we veel beter met ze omgaan.

Zondag

Ik besloot vandaag een foto en telefoonloze dag te houden. Even een hele dag niet met mijn telefoon bezig zijn, dat leek me wel wat om eens te proberen. Geen beeldmateriaal dus!

Ik ging op bezoek bij mijn ouders voor een Paas lunch. Rond het avondeten weer thuis en nog snel alles gepoetst terwijl Flo Lotte op bed legde. En toen was het tijd voor frietjes en een relaxte avond op de bank.

Fijne dingen van de week

→ Het was drie dagen in de 20 graden, zo fijn!
→ Ik bestelde het Flow Paper Book for Nature Lovers. Ik gebruik alle Flow Paper Books om mijn post mee te knutselen. En ook al heb ik daar nu bijna geen tijd voor, ik wilde deze editie niet aan me voorbij laten gaan. Want mooi papier met natuur print, daar word ik echt gelukkig van!
→ Deze week stuurde ik alles naar de boekhouder. En ook al hoort dit eigenlijk niet bij fijne dingen van de week, want ik haat belastingen doen… ik vond het wel heel fijn toen het eindelijk achter de rug was.

Dingen die ik gelezen, gezien & gehoord heb

→ Elk jaar trakteer ik mezelf voor mijn verjaardag op iets leuks. Dit jaar gaat het kunst worden, en wel van Agata. Ze maakt dit soort leuke gezichtjes op allerlei houten dingen. Op platen zoals op de foto, maar ook op pollepels, kommen en andere dingen die ze tegenkomt. Zo gaaf!

→ Dit is toch veeeel te schattig! Ik kwam deze foto per toeval tegen. Het is een van de kinderen van lepetitsouk.

→ Ik kwam het insta account van haptotherapeut Marlous Timmers tegen en daar heb ik al zoveel geleerd over baby’s. Ze plaatst hele fijne tips over overprikkeling, huilen, huidhonger en dat soort dingen. En ook fijne dingen voor mama’s. De moeite waard om even te kijken!

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 thoughts on “2021 ∘ 13

 1. Ik geniet altijd zo van je overzichtjes en van al je blogjes eigenlijk. Echt inspirerend! Die avocadobaby is super cute! Ik heb hier allemaal linkjes geopend die ik eens ga bekijken 😀 Ik had net een lijstje gemaakt met dingen die ik voor m’n verjaardag wou en toen bedacht ik achteraf ook dat ik het Flow papierboek wil. Ook al doe ik nu niet zo vaak meer dingen met papier, ik word er toch enorm blij van!

  1. Ah leuk, dankjewel! Ja die avocadobaby is echt niet normaal cute! Vind ik dus ook haha.
   Ik heb nog niet in het Flow boek kunnen kijken, maar ik gok dat het weer heel mooi is. Sowieso stickers en mooi papier van plantjes en bloemen.. dat kan niet niet mooi zijn haha.

 2. Wat een heerlijk weer was het he 😀 ik heb geen idee of die smiley overkomt want ik kan geen hoofdletters typen? Haha.
  dat eten zag er echt lekker uit ja, verrassend genoeg voor opwarmmaaltijden!
  En ik ben natuurlijk groot stempelfan 🙂 ik heb vorige week ook weer lnospullen besteld, zin om mee aan de slag te gaan 😀

  1. Jaaa ohh en wat mis ik het nu! De smileys werken ja.. En ja vervelend, maar ik kan dus in de css nergens vinden waar ik die stomme hoofdletter aan kan zetten. Nog eens goed zoeken binnenkort.
   Super leuk! Heb je al goede webshops gevonden waar je het kunt bestellen? Ben benieuwd naar wat je nog allemaal gaat maken 🙂

 3. Die zonnige dagen waren zo fijn. Ik heb ze ook goed benut met lunchpauzewandelingen en ijsjes halen. Ik had me voorgenomen dat vol te houden, maar deze week komen de ijsjes toch weer gewoon uit mijn ejgen vriezer.

  1. Het weer is dan ook wat minder, dus geen ijsjes meer buiten snap ik wel 😀 Hopen dat het snel weer mooi wordt, want hier zijn de pauzewandelingen nu een stuk minder. Mis het al!