day zero project update #5

Deze update stond al héél lang gepland (in december al), maar ik vergat hem steeds online te zetten. Ik heb hem nog wat aan kunnen vullen en hier is ‘ie dan eindelijk! In de tussentijd heb ik weer wat macro foto’s kunnen maken, weer een kunstenaar op Etsy kunnen ondersteunen, weer wat nummers aan mijn playlist toegevoegd en is het geboortekaartje ook af.

Leestijd: 4 minuten

003. Wandel minstens één keer per maand om macro foto’s te maken (3/32).

Het is me weer eens gelukt om mijn macro lenzen mee naar buiten te nemen. Ik kocht een nieuwe lens die 21 keer kan inzoomen en wow wat is dat dichtbij!

Ook nam ik de lens een aantal keer mee met een Lotje wandeling waardoor ik wat lente foto’s kon maken.

006. Voeg elke maand 3 nummers toe aan de ⚡️ playlist (7/33). 

De afgelopen tijd heb ik weer een aantal nummers toe kunnen voegen:
Weezer – Everybody Want To Rule The World / Beck – Lost Cause / RY X – Bound.

007. Maak elk jaar het jaarlijkse fotoboek en laat het drukken (1/2). 

Wat is het leuk om elk jaar door alle foto mappen te scrollen en naar alle foto’s te kijken. Ook dit jaar heb ik een fotoboek gemaakt. Het laatste fotoboek met z’n tweetjes! Hier kun je het boek zien van 2019. En in het lange jaarverslag kun je meer van het fotoboek van dit jaar zien. 

008. Ondersteun een kunstenaar en koop iets op Etsy. 

Ook hebben we weer Etsy makers ondersteund. Dat was in december, maar ik kon het nog niet delen voor de geboorte. Nu ze er is kan ik het jullie laten zien! We bestelden een naam puzzel van Busy Puzzle.

https://vimeo.com/495477330

046. Maak elk jaar een selfie video (1/2). 

Ook dit jaar is het gelukt om een video te maken! Ik schreef al eerder dat ik van half april tot half september geen foto’s gemaakt heb, door Corona en de zwangerschap. Toch is het nog best een leuke video geworden en zijn er genoeg foto’s gemaakt. Terugkijken op de video is echt bizar, het lijkt wel een heel ander leven (is het ook Luus). Dit jaar is het me nog niet gelukt om selfies te maken. Wie weet komt dat nog!

050. Maak elke week een foto van Lotje (14/100).

Nou dat was niet zo moeilijk om te doen! Er staan tegenwoordig alléén nog maar foto’s van Lotje op mijn telefoon en van bijna niets anders meer.

051. Maak elke maand minstens één mijn dag in 4 foto’s (2/18).

In december ben ik hiermee begonnen en heb ik al wat dagen gepost. In maart maakte ik onder andere de foto’s hierboven. Je kunt ze allemaal terugvinden op Twitter.

052. Maak vijf dagen een a day in my life (1/5).

Yes het is me gelukt om een eerste te maken! Het lijkt me zo leuk om hier later op terug te kijken. Niet alleen om te zien hoe mijn dagen in Corona en lockdown tijden waren, maar ook hoe het was als mama met verlof en met Lotje.

059. Maak het geboortekaartje van Lotje. 

Wooh we hebben het weken voor ons uit geschoven, maar het is eindelijk gelukt om het te bestellen en versturen haha! Nederlanders laten vaak kaartjes maken door een illustrator en het dan drukken. Duitsers maken juist een leuke foto van de nieuwe baby en laten die afdrukken. Wij wilden voor een mix gaan, met een foto van Lotte op de voorkant en een printje aan de binnenkant. Voor ons printje maakte ik zelf een lino van een konijnenfamilie <3

067. Verras je vriend man met een chique diner.

Of dat diner er nog van gaat komen… Ik heb het verjaardagsdiner van Flo ook mee laten tellen, want ook al was het niet perse chique (want gewoon thuis), het valt wel onder hem verrassen! Als we weer mogen dan is een van de eerste dingen die ik doe, een restaurant reserveren voor een avondje samen denk ik.

098. Maak een hand print om op te hangen.

Het werden uiteindelijk de voetjes, want het was nogal moeilijk om dit te maken! Het was geen klei, wat ik eerst dacht dat het was. En het was ook geen gips. Ik weet nog steeds niet precies wat het nou wel was haha. Maar het indrukken ging dus een beetje lastig en we moesten ook een wat voorzichtig zijn met zo’n kersverse baby ; ) De print is niet heel diep, maar je kunt het wel zien. Heel leuk om te doen en om deze herinnering te hebben!

101. Schrijf alle uitspraken in een boekje.

Deze ga ik opdelen in twee, want we zijn begonnen met een Lotje kalender. Hierin schrijven we alles wat we van die dag willen onthouden. Als ze straks praat, dan komt er een tweede kalender of boekje waarin we ook opschrijven wat ze allemaal uitkraamt : D

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 thoughts on “day zero project update #5

 1. Dat laatste is echt een goed idee. Soms zou ik willen dat mijn ouders meer van die uitspraken van mijn broer en mij hadden onthouden, na een tijd vervagen zulke herinneringen, terwijl het juist zo leuk is om op terug te kijken!

  1. Ik zag dat idee dus ook online ergens en ik dacht ook meteen ‘jaaaa dat wil ik ook doen’! En inderdaad, je vergeet ze echt super snel weer als je het niet opschrijft. Baby’s veranderen zo snel!

 2. Ik ben af en aan ook selfies aan het maken. Ik doe het een week elke dag en dan vergeet ik weer een paar dagen of weken :p
  Die kalender met Lotje mijlpalen vind ik echt super leuk gevonden eigenlijk! Ik ga eens kijken of ik zoiets in Notion kan fixen. Dan kan ik er foto’s bij plakken.
  En zo’n hand/voetafdruk setje hebben wij hier ook nog liggen. Het leek me al erg licht om klei of gips te zijn. Ik denk dat het hetzelfde materiaal is. Ik denk dat ik het ga doen als hij een jaar is 🙂

  1. Ah leuk! Ja pff het is bij mij op dit moment echt een ramp met dingen elke dag doen. Ik heb ook dat het in fases heel goed gaat en dan vergeet ik het weer totaal voor een paar dagen of zelfs weken. Ach ja… Ohh zo’n kalender idee in notion is ook wel leuk denk ik! Goed idee! Wie weet ga ik het ook nog digitaliseren. Want met foto’s erbij is natuurlijk nog nét iets leuker 😀

 3. Wat is jullie geboortekaartje leuk geworden! En wat is Lotte een ontzettend knappe baby, jemig zeg. Haha! Ik zou willen dat wij ook zo slim waren geweest om alle uitspraken en herinneringen van Jula op te schrijven. Nu probeer ik ze af en toe wel te verwerken in een blogpost, gewoon omdat het zo grappig is wat ze nu allemaal zegt. En we kijken heel vaak filmpjes terug, want daar heb ik er gelukkig wel heel veel van gemaakt 🙂

  1. Thanks! Het duurde drie maanden voordat het af was, maar wel blij met het resultaat. Ook leuk dat het een foto is, dat ben ik niet gewend van de Nederlandse kaartjes. Ja zo leuk om alle uitspraken bij te houden. Ik vind het ook altijd heel leuk om over Jula te lezen in je overzichten 😀 En dat is het leuke aan deze tijd, dat je zo makkelijk filmpjes maakt. Toen ik klein was, was dat nog niet zo.