2021 ∘ 14

Boh jongens, het leek wel alsof we opeens weer midden in de winter zaten! Ik vond het maar niks… want met mijn hoofd zat ik al midden in de lente. Al leverde het wel mooi uitzicht op, dus bereid je voor op sneeuw foto’s. Deze week maakte ik van mijn kledingkast de meest minimalistische tot nu toe, zat Lotje in een groeispurt én kreeg ze haar eerste prikjes. En had ik vooral het gevoel dat het best wel een saaie, inspiratieloze week was.

Leestijd: 11 minuten

😶 Overall mood: meh
😓 Stress level: 4/10
❤️ Happiness: 6/10
⚡ Energie: 3/5
🥾 71701st / 35.51km
🎵 Touché Amoré – Flowers and You

Maandag

Lotje en ik hebben nu iets nieuws: als ze uitgespeeld is in de baby gym en ik haar in haar bedje in de woonkamer heb gelegd, dan begint er een spelletje. Hoe vaak kan ik mama laten opstaan om de speen weer terug te stoppen zodat ik slaap. Haha nee hoor, dat doet ze natuurlijk niet expres! En ik zeur niet hoor, ik ben allang blij dat het gehuil over is en dat ze nog een beetje slaapt overdag. Als ik dan de speen tien keer weer erin moet stoppen, oftewel, elke drie minuten op moet staan daarvoor… dan doe ik dat!

En waaatttt, sneeuw?! Daar had ik toch even zó geen zin in haha. Was net blij met de zon die af en toe weer even langs kwam, de mooie bloesem overal, de blaadjes die langzaam kwamen. Bleh.

Helaas bleek het een minder goede dag. Ik lag zo ongeveer de hele middag en avond in bed met hoofdpijn, meh.

Dinsdag

Nog meer sneeuw! Vandaag bleef het al wat meer liggen. Zo mooi die dikke vlokken : D Ik kreeg er helemaal een kerstig gevoel van…

Oh ja, zie je trouwens die boom daar rechts? Dat is ‘onze’ nieuwe boom voor het huis! Zo blij dat er een nieuwe geplant is. De straat is nu ook klaar en kan binnenkort weer gebruikt worden. Voor nu is het nog lekker rustig hier, dus daar geniet ik nog even van. Mocht ook wel na al dat wegwerklawaai.

Lotje had weer wat moeite met slapen (ahwww het ging net zo goed, maar ze zit in een groeispurt), dus weer hup in de draagzak. Kiek dat handje!

We brachten weer een bezoekje aan de osteopaat en ze is weer helemaal recht gezet. Deze keer vond ze het al wat minder erg. Toen we klaar waren pakte ik haar lekker warm in in haar beertje, want we moesten door de sneeuwstorm naar de auto rennen. Het donderde en er waren mega veel en dikke vlokken. Dat was haar eerste keer sneeuw : D

We aten weer de rode bieten, peer en kaas plaattaart die we een paar weken geleden ontdekt hebben. Onze supermarkt had ineens de Violife creamy, die leek qua smaak (als ik me dat nog goed kan herinneren) heel erg op echte roomkaas. Die ging dus op de taart en dat was echt heel lekker! Mocht je het recept ook willen maken (en dat kan ik je aanraden), kijk dan even hier.

Woensdag

Bij het opstaan zag ik dat de sneeuw was blijven liggen! Dat ziet er zo gezellig uit : )

De dag begon met een bezoekje aan het consultatiebureau en de eerste twee prikjes. De rest van de dag werd daardoor heel veel geknuffeld en Lotje maakte bijna aan één stuk door slaapjes. Ze had er niet heel veel last van gelukkig, alleen dus dat ze te moe was om wakker te blijven. Maar goed ook, dan heeft ze er niet zoveel van gemerkt.

En het Flow boek kwam vandaag binnen. Ik vond ‘m een beetje tegenvallen dit keer. Misschien ook wat teveel verwacht? De meeste illustraties vond ik wel mooi, maar ik had niet echt dat wauw wat is dit een mooie botanische print gevoel. Als je snapt wat ik bedoel ; ) Alsnog wel blij mee hoor!

Leukste stickervel!

Donderdag

In de ochtend had ik even tijd om mijn foto dagboek weer aan te vullen. Dat doe ik zo tussendoor elke keer als ik een foto op Instagram post, maar ik vergeet er ook een heleboel. Dus dan neem ik een half uurtje de tijd om de vergeten foto’s ook nog ertussen te zetten. Je kunt het dagboekje trouwens bovenin bij projects vinden.

Ik had mijn moeder gevraagd om vandaag te komen oppassen zodat ik aan een nieuw project kon beginnen, want ik was opeens zó klaar met mijn kledingkast. Ik had nu een paar jurkjes die ik aan kon en de rest van mijn kleding paste me niet meer. Ik werd er een beetje droevig van om elke dag tegen mijn oude kleren aan te moeten kijken, dus ik bestelde grote opbergdozen om alles wat ik nu niet aan kan in te bewaren. Weg doen wilde ik nog niet, want wie weet pas ik het ooit weer. Maar voor nu ziet het er naar uit dat het nog een hele tijd niet kan.

Ik ging dus voor een héle minimale kledingkast! Al jaren droomde ik ervan om dat eens te proberen en mijn kast nog kleiner te maken dan mijn wardrobe capsule van 80-120 kledingstukken voor het hele jaar, maar pff wat vond ik dat altijd moeilijk! En ja, je gaat ook geen kleding gewoon wegdoen omdat je iets wil uitproberen, dus ik bewaarde het altijd en dan gebruikte ik het ook. Nu had ik een goede reden om het wel eens te proberen. Zes en een halve doos kreeg ik vol met opruimen!

Vrijdag

Een van mijn favo bezigheden elke maand is foto’s bestellen bij Klikkie! Het is altijd een feestje om ze uit te zoeken. Carltons dansje maakt het helemaal af haha. We hebben al zoveel Lotje foto’s nu : D Nog steeds het beste idee ooit om zo’n abonnement te nemen. Ik zou de foto’s graag willen laten zien, maar dat wordt een beetje moeilijk met Lotte overal op…

Oh wat was ik moe vandaag! Ik ging al een aantal dagen ietsje later naar bed. Lotje ging tussen 7 en 8 altijd naar bed en dan hadden we vanaf half 9/9 uur nog wat avond voor onszelf. Ik was dan altijd zo blij dat ik even iets voor mezelf kon doen dat ik niet al om 10 uur naar bed wilde. Ik bleef dus soms nog tot 11 of half 12 beneden zitten. En als je dan rond 1 in de nacht nog moet voeden en om 06:30 alweer op moet.. en dat een paar dagen achter elkaar doet, tja dan voel je dat! Nu is het niet Lotje die me moe maakt maar ikzelf haha.

Bleh ik was vandaag zo inspiratieloos. Hebben jullie dat ook wel eens? Dan overvalt me het gevoel dat de dagen zo hetzelfde zijn en weet ik ook niet meer zo goed wat dan helpt om ze wat op te fleuren. Bedenken wat ik wil eten of doen is dan een opgave…

Zaterdag

De dag begon met wat te lezen. De cover van Volkskrant Magazine vond ik leuk deze week! Gelukkig werd het vandaag wat beter met mijn inspiratieloos dipje. Ik had in de ochtend ook nog wat tijd om blogs te lezen, dat hielp.

En in de middag was er tijd om weer een paar uurtjes in mijn kamertje te spenderen. Dat is altijd heel fijn! Ik maakte weer een stempel : )

Bah wat vond ik het balen trouwens dat er na de sneeuw nu ook nog zoveel regen was. Niet echt goed weer om te wandelen, en ik miste het!

Ik ben dus al een hele tijd mijn haren aan het laten groeien. De laatste keer dat ik het bij de kapper echt kort liet knippen was in maart vorig jaar, net voordat Corona er was. Daarna heb ik het laten groeien en alleen de zijkant nog een tijdje bij geschoren. Inmiddels komt het tot op mijn schouders, wat groeit dat snel! Het idee is om ze nog een heel stuk langer te laten groeien zodat ik kan doneren aan Stichting Haarwensen. Daarvoor heb je 30 cm haar nodig dat niet geverfd is en niet grijs. Een aantal haartjes grijs is oké maar geen hele bos, dus ik mag nog ; ) Het lijkt me zo mooi als een kind een natuurlijke pruik kan dragen door een stukje haar van mij. We groeien dus nog even gezellig door!

Zaterdagavond keken we A Beautiful Day in the Neighborhood met een van mijn favo acteurs, Tom Hanks. Het was zo’n leuke film! In de eerste 10 minuten van de film had ik dat totaal niet verwacht. Wat een mooi persoon was Fred Rogers. Ik had nog nooit van Fred of zijn programma gehoord, maar door de film kan ik me heel goed voorstellen waarom heel Amerika verliefd op hem is.

Zondag

De zondagen worden zo wel saai zeg… want de telefoonloze zondag van vorige week is me zo goed bevallen dat ik dat deze week weer deed! De enige foto die ik maakte in de ochtend voordat ik mijn telefoon weglegde was deze van mezelf in mijn nieuwe sweaterjurk.

Fijne dingen van de week

→ Sinds het opruimen van mijn kledingkast was ik zo blij met het resultaat!
→ Ik keek de serie Dash & Lily in twee dagen uit. Dat paste per ongeluk wel heel goed bij de sneeuw.
→ Mijn kledingkast vulde ik aan met nog twee jurkjes. Nu zou ik het hele jaar makkelijk door moeten kunnen komen met mijn minimale kledingkast. Dan kon ik nu ook eindelijk gaan starten met 042. Koop een half jaar geen nieuwe kleding van mijn day zero project. Deze ben ik al een hele tijd aan het uitstellen omdat ik steeds dingen nodig had voor mijn zwangerschap of dus net daarna, want dan zit je lichaam nog in de meeste veranderingen.
→ Wow ik voel me nu heel erg burgerlijk, maar ik bestelde een nieuwe strijkplank :’ ) Eentje die ik aan de deur kan hangen en kan inklappen als ik hem niet gebruik. Ik strijk nu heel vaak niet omdat ik de strijkplank helemaal vanuit het rommelhok moet halen. En dat kost wat meer moeite haha. En ja heel eerlijk, ik heb er stiekem ook wel een hekel aan. Maar ik heb dus wel best wel wat jurkjes die eigenlijk gestreken moeten worden, anders loop ik er als een gekreukelde bij. Dat betekent dus heel vaak dat die jurkjes heel lang in de was blijven liggen… Ik gok dat ik met de nieuwe strijkplank veel sneller even snel tussendoor zal strijken, aangezien de strijkplank op een handigere plek gaat hangen. Dus daar word ik dan weer blij van : )

Dingen die ik gelezen, gezien & gehoord heb

→ Hoe mooi zijn deze glas in lood bijen van hello.lena!?

→ Ik kwam dit bericht tegen van lilithu vol goede dingen. Ze schrijft over niet zeuren maar doen, over je grenzen heen gaan, hulp vragen, ruimte durven innemen en tijd maken voor jezelf. Ik vond het een mooie reminder voor mezelf. Misschien jij ook?

→ Een knuffel, dat is wat voor veel mensen het afgelopen jaar misschien wel het grootste gemis is geweest. Manooni uit de Oekraïne maakt vrolijke poppetjes van vilt en ik kwam deze week deze knuffel tegen. Hij is iets minder vrolijk dan ik van haar gewend ben, maar daardoor vond ik ‘m juist mooi. Een lege knuffel. Het representeert zo deze tijd!

→ Kennen jullie blcksmth al? Hij maakt regelmatig quotes met ballonnen en spreekt hiermee zijn mening uit. Deze vond ik ook heel erg passen bij de maatschappij van nu.

→ Ik keek de serie Worn Stories op Netflix en in een van de afleveringen kwam een vrouw voorbij die zei If you are living life right, you will constantly be experiencing new beginnings. Een zin om even over na te denken. Welke nieuwe beginnen heb ik de afgelopen tijd gehad? Vorig jaar een sabbatical, daarna een baby. Dat waren best grote dingen. En ook hele leuke dingen. Door Corona is elke dag zo snel hetzelfde en kunnen we niet zoveel. Hoe ga ik dan toch voor nieuwe beginnen zorgen? Iets wat me nu bezighoud. Wel leuk om te weten, wat waren jullie nieuwe beginnen van afgelopen tijd/jaar? Ps. wel een leuke serie trouwens ook, vond ik.

→ Vorige week postte ik alle nieuwsbrieven die ik volg en daar was ik er een aan vergeten toe te voegen. Al een tijdje volg ik de nieuwsbrief van Julia Horvath: The Self-Letter. De naam verraad het al een beetje, hij gaat vooral over jou. En hoe je jezelf kunt ‘verbeteren’ met allerlei tools om dichter bij jezelf te komen.

→ En als laatste misschien wel het leukste wat ik in deze Corona tijden tot nu toe heb gezien. Als je later aan iemand wil uitleggen hoe het allemaal was tijdens deze pandemie, geef ze dan de link naar deze video’s! Toen wij de tijd hadden is een webserie gemaakt tijdens Corona door de vandalen. Het is volledig in videoberichten en Teams/Skype video’s opgenomen. Vooral om te laten zien hoe mensen op verschillende manieren omgaan met de pandemie. Je kunt alvast de eerste aflevering zien en ook doorklikken naar de rest. En je kunt dus ook zelf materiaal aanleveren! Hoe grappig is dat : D

Wist je trouwens dat ik een keer in de 2 – 3 maanden een nieuwsbriefje stuur met alle dingen die ik gelezen, gezien & gehoord heb verzameld? Je kunt je hier aanmelden als je ze ook wil ontvangen!

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 thoughts on “2021 ∘ 14

 1. Verschrikkelijk die sneeuw! Ik had er echt helemaal geen zin in haha, wil zon en warmte en bloesems!
  Hopelijk wordt het de komende week beter, ben wel echt toe aan lente 🙁
  En ik had ook al zo’n inspiratieloze week… bleh. Denk dat we allemaal een beetje een dipje kregen van dat winterse weer. Het zonnetje doet een mens goed 🙂

 2. De dingen die je deelt op het einde vind ik altijd zo tof! Waar haal je ze toch! 😀 Ik ga me aanmelden voor die nieuwsbrief en die bijen zijn ook prachtig!
  Slim ook van je kleerkast. Ik pas na 6 maanden ook nog niet in mijn oude kleren (wat compleet normaal is natuurlijk) en ik was het zo beu dat ik heel veel dingen verkocht heb en dan nieuwe dingen gekocht heb met dat geld. Ik ben vrij zeker dat dit nu gewoon mijn nieuwe lijf is en ik denk dan: als ik ooit weer een maat 38 nodig heb koop ik wel weer een paar nieuwe broeken. Alsnog ben ik niet helemaal blij met hoe mijn kleerkast er uit ziet dus ik overweeg ook om eens een capsule te proberen. Jouw plan met die opbergboxen is wel slim!

  1. Haha overal en nergens vind ik die! Maar kom ze vooral tegen bij het scrollen op Instagram. Ja die bijen he, daar zou ik er wel een van willen hebben, zooo mooi!
   Verkopen is ook een goed idee, dat doe ik als het na een jaar (ofzo) nog steeds niet past. Een capsule vind ik altijd erg leuk om te maken, en nu is daar wel het perfecte moment voor. Als je het uiteindelijk toch niks vind kun je het alsnog anders doen. Ben benieuwd of je het gaat doen en wat je ervan vindt! 🙂