uit de oude doos #6

We reizen dit keer af naar 2015. Het jaar dat ik een nieuwe baan vond, begon met het stempelproject en vrijwilligerswerk deed in het filmhuis.

Ik woonde nog steeds in Maastricht op het plein. Dat jaar hadden we weer eens sneeuw en dat maakte alles zo mooi! Het leuke aan hier wonen vond ik dat er zoveel gebeurde. Het hele plein was omringd door appartementen van drie hoog, dat gaf het een knus gevoel. Ook was er een basisschool en een voetbal en basketbalveld. Er was altijd wel iets te doen en kijken.

Ook dit jaar maakte ik veel wandelingen door de stad, ook in de winter. Kijk hoe mooi het er uit zag! Winter Wonderland op het Vrijthof.

Dit was het eerste appartement waar ik een bad had, dus ik trakteerde mezelf regelmatig op een bruisbal van Lush. Toen nog niet wetende dat ik er drie jaar later zou werken.

Dit was het eerste jaar dat ik een pasfoto maakte voor het pasfotoproject, wat ik sindsdien elke jaar heb volgehouden.

Ik maakte ook heel veel post en deed regelmatig mee aan thema rondes. Daarvoor verzamelde ik allemaal mooie papiertjes.

En leuke kaartjes.

Ik was toen al groot fan van mooie luchten en legde ze regelmatig vast op foto.

Zo zag ik er toen uit. Gek om dat nu terug te zien met een heel andere bril!

Dat jaar ging ik veel naar musea. De tentoonstelling in Marres (waar ik de naam even van kwijt ben) kan ik me nog goed herinneren. Dit was een vliegende gouden deken die door de wind steeds omhoog geduwd werd. Dat zag er zo mooi uit!

dit vind je misschien ook leuk:  uit de oude doos

Ik kocht af en toe bloemen voor mezelf. Dat vond ik vooral leuk om te doen in februari of maart, als de winter lang rekte en ik al klaar was voor de lente. Hielp wel, wat vrolijkheid in huis.

Dit jaar ontdekte ik ook de spijkermat. Al jaren had ik veel last van mijn spieren en ik had al ik weet niet hoeveel dingen uitgeprobeerd. De spijkermat is altijd gebleven, want ik vond het meteen super fijn.

Dit was ook het jaar dat ik een kantoorbaan vond en als sourcing specialist aan de slag ging. Even wennen aan de hele dag zitten en minder wandelen… mijn lijf vond dat niet zo leuk! Ik kan me nog goed herinneren dat ik een lange periode heel veel last had van mijn rug, schouders en nek en enorm veel hoofdpijn had. Waarschijnlijk door al het zitten wat mijn lichaam niet zo leuk vindt.

Voor die baan moest ik ook nieuwe kleding aanschaffen en opeens bestond het overgrote deel van mijn kledingkast uit hemden en colberts.

Dit was ook een tijd dat ik heel veel in mijn werkkamer zat. Die zag er zo uit (als het opgeruimd was).

De avondzon stond altijd precies in mijn werkkamer en dat gaf hele mooie foto’s!

Ik vond met opruimen een guts achter in de kast, nog van mijn kunstacademie tijd. Ik had het al jaren niet aangeraakt. Ik besloot er nog eens wat mee te maken en dat aarde al snel uit in een 100 dagen stempel project. Dit was de eerste stempel die ik maakte.

dit vind je misschien ook leuk:  uit de oude doos #4

Om al die 100 dagen vol te krijgen met stempels zocht ik overal inspiratie. Ik ontdekte dat ik het heel leuk vond om portretten te maken en vroeg aan iedereen die maar wilde of ik een portret mocht maken, om te oefenen.

Ik maakte in totaal zo’n 60 portretten en als afsluiter ook een van mezelf.

En super leuk, ik kwam in het Hema back to school krantje met mijn stempels : )

Iets wat ik heel leuk vond om te doen was vrijwilligerswerk bij het filmhuis, Lumiere. Daar zat ik twee dinsdagavonden per maand achter de kassa. In die tijd ging ik zeker elke week (en soms ook twee keer per week) naar de film en heb ik bijna elke film gezien die toen uit kwam.

Twee keer per week stond ik in de sportschool. Meestal voor een les pilates en ervoor of erna ook nog fitness.

En ik maakte dit jaar elke dag een from where I stand foto.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *