2021 ∘ 15

Deze week deed ik voor het eerst in mijn leven mee aan een fotowedstrijd, knuffelde ik met Nomi, zag ik een duif voor mijn ogen dood gaan :(((, kwam mijn verjaardagscadeautje per post, gingen we bijna elke dag langs het minipaardje en werd ik blij van mijn nieuwe strijkplank.

Leestijd: 9 minuten

🙂 Overall mood: content
😓 Stress level: 3/10
❤️ Happiness: 7/10
⚡ Energie: 3/5
🥾 104992st / 54.39km
🎵 Blink 182 – Darkside

Maandag

Fotografille hield een fotowedstrijd met het thema kleur. Ik had nog nooit eerder meegedaan met een wedstrijd. Deze keer leek me dat wel eens leuk dus ik stuurde deze foto in van januari 2019. Ik weet nog heel goed wanneer ik de foto maakte. Het was op een van mijn vrije dinsdagochtenden en ik ging wandelen. Het was super koud en er was overal rijp op de grond en bladeren. Zo mooi! Ik had mijn macro lens mee en maakte deze foto. Vind de kleuren zo mooi en ook de combinatie. Of ik ga winnen tussen al die prachtige foto’s is nog maar de vraag… Er is een juryprijs en een publieksprijs, dus wie weet. Al doe ik niet perse mee om te winnen, meer omdat ik het gewoon leuk vind.

Jaaa het was eindelijk goed genoeg weer om te wandelen. Oh wat had ik het gemist vorige week. We zijn geloof ik niet één keer naar buiten kunnen gaan. Die inspiratieloze week kwam voor een groot deel ook daardoor denk ik. Ik merkte nu zo duidelijk dat ik ook helemaal kriegel werd van dat binnenzitten! We liepen langs de babypaardjes zoals ik ze altijd noem haha. Het was nog wel wat fris maar de zon deed goed!

‘s Middags kwam peettante langs en die bracht allemaal cadeautjes voor Lotte mee! Waaronder een nieuwe baby gym : D Ohhh daar was ze blij mee!

Nomi knuffels voor mij <3

Opeens hoorden we een keiharde klap tegen het raam.. en jawel hoor, een duif was ertegenaan gevlogen. Het arme beest! We gingen snel kijken of we iets konden doen, maar zagen hem nog een keer bewegen en toen gingen zijn ogen dicht :’ ( RIP duifje, ik hoop dat je in je volgend leven meer geluk mag hebben.

In de avond gingen we voor het eerst kijken bij het kinderdagverblijf waar Lotte vanaf half juli naartoe gaat. En toen kwam ook het besef dat het eigenlijk helemaal niet meer zo lang duurt totdat mijn verlof voorbij is. Begin juni begin ik weer met werken. Twee maanden heb ik nog, dat klinkt lang maar is ook zo weer voorbij. Ik heb wel weer zin om te werken en mijn collega’s te zien. Maar het is ook wel een dubbel gevoel, want ik sluit ook een periode af. Een periode dat ik elke dag met Lotje was. En het was/is heel fijn om alles nu zoveel en zo bewust mee te kunnen maken. Dat is straks anders. Nu is dat natuurlijk niet afgelopen, het veranderd alleen.

De rest van de avond was ik nog de hele tijd met de duif bezig… moest steeds aan de arme denken.

Dinsdag

Het was een pittige dag met Lotje met heel weinig slaap en last van haar darmpjes. Een van de weinige foto’s die ik maakte was van het citroen sorbet ijsje als toetje na de pizza.

Wel een heel fijn gelukje deze dag was mijn (zeer vervroegd) verjaardagscadeautje dat ik voor mezelf besteld had. Twee vrolijke gezichtjes van Agata! Super blij mee : D Oooh ik kan niet wachten totdat we een eigen huis hebben en ik alle dingen die ik de afgelopen jaren verzameld heb op kan hangen!

En daar was ook de nieuwe strijkplank. Je klapt hem heel makkelijk in en uit en hij neemt zo helemaal geen plek in beslag. Blij mee! Nu nog tijd vinden om ‘m uit te proberen.

Woensdag

Weet je nog dat ik in mijn goals van april had gezet dat ik naar de fysio moest? Dat had ik eigenlijk in februari al willen doen. Maar ja, dat kwam er maar niet van. Nou ik had de afspraak eindelijk gemaakt en ik ging er vandaag naartoe! Zoals ik al vermoedde zat mijn bekken scheef. Dat was nu recht gezet en ik kreeg oefeningen mee. Hopelijk wordt de rugpijn nu wat minder. Volgende keer kijkt ze ook naar mijn knieën. Dan kan oma hopelijk weer wat vooruit en is het wandelen met Lotje wat aangenamer.

Ik liep vandaag meer dan een uur rond met Lotje om haar wat langer te laten slapen. Dat ging nog steeds niet helemaal goed overdag.

Ook deze keer kwam ik langs het baby paardje. Hij stond vandaag wat verder weg. Ik kan zo een foto serie beginnen met elke dag een foto van het paardje ; )

Lotte vind de gezichtjes van Agata ook helemaal leuk, ze was er naar aan het lachen.

Ik kreeg haar uiteindelijk aan het slapen met dit :’ )

Donderdag

De ochtend begon met wandelen. Zo schattig hoe ze altijd een handje boven de deken heeft. Net of ze de hele tijd naar me zwaait.

Onderweg kwamen we een vrolijke lantaarnpaal tegen. En natuurlijk gingen we ook even naar het babypaardje om de serie compleet te maken deze week. Hij was vandaag weer wat verder weg. Hij heeft trouwens ook een vriendje… of had misschien, want ik heb hem al een tijdje niet meer gezien!

Vrijdag

Wow het is alweer vrijdag, wat vliegt de week! In de ochtend maakte ik een lange wandeling en moesten we uiteraard weer langs het paardje om de serie vol te krijgen ; )

Ik maakte nog eens een foto van mijn haar om te zien hoe veel het al gegroeid was. Het ging al aardig! Eerste foto december 2019, tweede van december 2020 en de rechter van nu.

Ohh ik kwam deze video van mijn buik tegen. De laatste paar weken van mijn zwangerschap maakte ik elke dag een foto van het bolletje. Zo grappig om dat nu weer terug te zien!

Jeej, mijn tweedehands Dr. Martens die ik bestelde op Vinted kwamen binnen. Mijn voetjes moeten er weer even aan wennen, al jaren geen meer gehad!

Flo had een halve dag vrij, dus in de middag werd er weer gewandeld. Genieten van het uitzicht!

En natuurlijk… altijd koffie ; )

Zo hee, zoveel gewandeld vandaag!

Weekend

De zaterdag begon met oefeningen van de fysio en daarna een wandeling met Lotje. Het werd een langere wandeling in het ochtendzonnetje! We liepen naar Wijlre en terug. Heel rustig op m’n gemakje deed ik er anderhalf uur over.

In de middag ging Flo een rondje met Lotte lopen zodat ik in sneltreinvaart de badkamer en keuken kon schoonmaken. Tegenwoordig vind ik poetsen echt fijn, dan kan ik even iets anders doen dan Lotte verzorgen en voel ik me nuttig. Toen ze terug waren dronken we nog wat op het pleintje. Het was zulk lekker weer!

‘s Avonds lag ik er al heel vroeg in want mijn lijf protesteerde heftig! Met mijn knieën ging het al een paar dagen niet zo lekker. En ook mijn rug en baarmoeder hadden geen goede dag, ugh. Ook niet slecht om even goed bij te slapen, want ik kwam de moeheid deze week ook niet zo goed meer te boven met koffie (oh jongens help, wat als koffie straks niet meer helpt!) ; ) Zondag was niet veel anders wat mijn lijf betreft, helemaal gevloerd. Dan maar rustig een hele rustige zondag ervan maken.

Fijne dingen van de week

→ Hoi wandelweer! Oh wat was ik blij dat het niet meer regende : )
→ Poeh ik was zo gaar in mijn lijf en hoofd de laatste tijd dat ik het nu tijd vond om eens te zoeken naar wat zou kunnen helpen. En ik kwam uit bij vitaminen voor meer balans in mijn energie. Ik bestelde ginkgo biloba en ginseng want dat zou hierbij kunnen helpen.
→ Ik at deze week citroensorbet en hmm wat kreeg ik zin in de zon ervan! Dat bracht me op het idee om ooit eens een eigen citroensorbet te maken. Wie weet zet ik het op mijn day zero lijst. Oeh of misschien limoncello ook wel! Ja ja echte citroen liefhebber hier : D Heb jij het wel eens gemaakt, en een goed recept?

Dingen die ik gelezen, gezien & gehoord heb

→ Ik kwam deze super leuke DIY geurhangers tegen bij Dille & Kamille. Als ik er tijd voor had zou ik dit dus echt leuk vinden om te maken en als cadeautje naar iemand opsturen met de post! Past wel goed bij de lente toch?

→ Heb je dat ook wel eens, dat je een nummer wel duizend keer op repeat kunt luisteren? Dat heb ik niet zo vaak, maar nu dus wel met het nummer Wildeye van Jonsi.

→ Wat het precies is met glas weet ik niet, maar ik vind het zo mooi en fascinerend. Zo kwam ik laatst de producten tegen van studiotwelveotwo, zo mooi!

→ En als we het dan toch over glas hebben, kijk hoe gaaf deze zijn van Slow Pharmacy! Planten op een soort sterk water waar je je eigen rariteitenkabinet mee kan maken : D

→ Een mooie en treurige foto tegelijk: dit is Tristes Tropiques, een project van fotograaf Richard Mosse. Hij gebruikte voor deze foto multispectral imaging, een techniek die vaak gebruikt wordt door milieuwetenschappers als manier om de verwoesting van het Amazone regenwoud vast te leggen.

→ Als je mijn blog of instagram al een tijdje volgt, dan weet je dat ik ginkgo biloba fan ben. Je weet wel, die Japanse notenboom. Ik kwam deze afbeelding tegen en was meteen verliefd! <3

Dit cameraatje kwam ik tegen, in eerste instantie voor kinderen bedoeld.. al kan natuurlijk iedereen ermee fotograferen. Het geeft een retro gevoel (love it), je moet namelijk weer even leren aanvoelen waar je moet richten én het voegt automatisch vignet toe aan de foto’s. Ook is de kwaliteit wat minder dan je gewend bent van de smartphones van tegenwoordig, maar ook dat geeft het voor mij juist zoveel charme. Ik moest meteen aan de lomography camera’s denken, ken je die nog? Ooit koop ik er een voor Lotte (of mezelf hahaha). Want als ik iets te gek vind, dan zijn het wel kinderen die foto’s maken. Ze hebben zo’n andere kijk op dingen als dat volwassenen hebben, en dat geeft de gaafste foto’s! Hier zie je wat voorbeelden.

Het dingen die ik gelezen, gehoord & gezien heb briefje komt eind van de maand in je inbox! Hier kun je je aanmelden.

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 thoughts on “2021 ∘ 15

  1. Leuk overzicht weer, die ginkgo’s zijn leuk gedaan ja! Ik ben ook fan van ginkgo 😀
    En babypaardjes hahaha zo leuk! Shetlanders zijn het 😉 Maar dat wist je wellicht wel haha. Baby shetlanders zijn dus wel echt teeeeee cute en fluffy!
    Ben ook echt zo blij dat het weer beter werd en het zonnetje weer terugkwam. Wat een genot!

    1. Ja zo leuk bedacht die ginkgo’s! Heb je wel eens – zoals je bloesem shoots – ginkgo shoots gedaan in de herfst, wanneer de blaadjes zo mooi geel zijn? Dat zie ik jou ook nog wel doen haha!
      Jaaa, Shetlanders zijn zo cute! Ik hou ervan als ze lange pony’s hebben. Als de wind dan komt zien ze er meteen zo fotomodel uit hahaha.