5 things that keep me going

Poeh, ik vind het steeds lastiger worden… die (voor mijn gevoel) uitzichtloze lockdown. Ja, we zijn aan het vaccineren, maar wat duurt het lang voordat we weer wat meer kunnen mogen. Het ging me maandenlang best oké af, geen/weinig mensen zien en alleen wandelen als uitje hebben. Maar het begint steeds meer aan me te vreten. Misschien ook omdat er steeds vaker een lekker zonnetje is en de lente normaal mijn meest actieve periode van het jaar is. Ik ben dan helemaal klaar om veel buiten te zijn, nieuwe dingen te doen, onbekende plekken te bezoeken, projecten te starten. Er is niet zoveel om naar uit te kijken nu, en dat maakt dat ik het moeilijk begin te vinden. Om de moed er in te houden maakte ik een lijstje van the things that keep me going.

Leestijd: 4 minuten

wandelen, bomen, bloemen, bloesem

Heb je dat ook? Dat je sinds Corona er is het gevoel hebt dat we in een soort bubbel leven? Een bubbel waarin de tijd stil staat en ons leven op pauze. We leven wel, maar eigenlijk ook weer niet echt. Niet helemaal. Want we kunnen en mogen niet alles. Wat me op dit moment uit dat gevoel haalt (buiten Flo en Lotje) is wandelen. Het liefst elke dag. Als het een aantal dagen slecht weer is en ik niet of niet veel naar buiten kan, dan merk ik dat. Ik word van het binnen zijn echt kriegelig! Ik merk nu heel goed hoe nodig het is voor mij om regelmatig te wandelen. Ook al zijn veel wandelrondjes hetzelfde en zie ik vaak dezelfde dingen, het blijft fijn om te doen. De grote bomen om me heen doen me klein voelen. En het zien van de veranderingen, de bloesem en de blaadjes, het ontdekken van nieuwe details geven me het gevoel even uit die tijdloze bubbel te zijn. Dat maakt al die ineenlopende dagen weer een beetje goed.

De zon

Wat zou ik toch zonder de zon moeten! Ja oké, zonder de zon zou er geen leven op de aarde zijn… maar dat bedoel ik natuurlijk niet ; ) De zon maakt zoveel goed! Ze geeft me energie en een goed humeur. Ze kan er zelfs voor zorgen dat ik de dingen anders zie, als ik even in haar stralen gezeten heb. De warme stralen zijn net een fijne knuffel.

Schoonmaken en opruimen

Deze verwacht je misschien niet snel op een lijstje met dingen die je door een moeilijkere tijd helpen. Of misschien ook wel. Schoonmaken is nooit mijn favoriete bezigheid geweest. Het werd hier in huis normaal meestal met grote tegenzin in het weekend gedaan en het liefst zo snel mogelijk, zodat er nog veel tijd over was voor leuke dingen. Tegenwoordig geniet ik enorm van schoonmaken. Het geeft met het gevoel dat ik iets nuttigs doe. En het gevoel wanneer alles schoon is, dat is toch zo fijn! Als ik een mindere dag heb (door alle omstandigheden), dan weet ik dat ik moet gaan poetsen ; )

Koffie

Tot twee jaar geleden was ik nooit zo’n grote koffie drinker. Tegenwoordig kan ik het niet meer uit mijn leven denken. Sinds het begin van de lockdowns gaat koffie hier samen met het wandelen. Jawel, een heuse koffiewandeling dus. We hebben al ontelbare wandelingen gemaakt en koffie gehaald. Elke week proberen we een nieuwe plek te ontdekken om weer eens andere koffie te kunnen drinken. Het is ons vaste wekelijkse uitje geworden om onszelf te trakteren en ik kan het inmiddels de highlight van de week noemen. Hoe saai is je leven geworden als je de hele week uitkijkt naar een kopje koffie buiten de deur? ; )

Fijne dingen vastleggen, kleine dingen waarderen

Wat me heel erg helpt iedere dag is de kleine dingen zoveel mogelijk proberen te waarderen. En dat doe ik het liefst door alles op foto of video vast te leggen. Het laat me stil staan bij mijn leven, inzien wat ik allemaal heb en hoe goed ik het heb.

Wat staat er op jouw lijstje?

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *